Борисов на изпроводяк: Беше чест за мен, оставаме на разположение!

Направете правителство, успокойте държавата и управлявайте, обърна се той към БСП
Обновена: 16 ное 2016 19:16 | 16 ное 2016 14:31,
186

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Беше чест за мен. Така премиерът Бойко Борисов завърши последната си реч като премиер на второто си правителство. Той разясни мотивите си да подаде оставка пред депутатите в пленарната зала. 

"Не съм обиден на никого", каза премиерът, отхвърляйки упреците, които чул. Отивал си, защото можел да разчете сигналите на обществото.

"Оставаме на разположение", обърна се Борисов към хората, за да знаят, че ако някой ден отново решат, той е готов да поеме властта.  Премиерът в оставка призова да се даде възможност на новия президент Румен Радев да направи служебното правителство, което да остане до предсрочните избори. 

"Ние ви вярваме. Направете правителство, успокойте държавата и управлявайте", обърна се той към БСП.

Борисов обясни, че продължителността на втория му кабинет е минала и най-оптимистичните му прогнози.

"Мислех, че максимумът му е една година", каза той и припомни сложната ситуация, в която е формирал правителството.  

Той обясни, че формациите, с които е направил кабинета, са били диаметрално противоположни, между които е нямало съгласие.  

Лидерат на ГЕРБ честити и от трибуната на парламента победата на БСП и обяви, че изборите са били едни от най-честните.

"Вотът в неделя даде ясно да се разбере, че обществото иска промяна", каза още Борисов и допълни, че е нормално да обвърже президентските и парламентарните избори, защото вече има нова партия, на която хората имат доверие.  

"Много от вас са се опитвали да ме уязвят, едни казват, че съм бил диктатор, други - султан. Какви ли не глупости съм чул. Управлението се дава от народа, когато той е разколебан, трябва властта да му се върне. Това е моето символ верую", каза още Борисов.

Очаквайте подробности

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
3
 
! Отговори
кутевци преди 7 години
три месеца "оставка", сега само 30 коментара плювки. я се стегнете малко, следващата кампания започна!
27
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдебната реформа може да започне с ареста и повдигане на обвинения на Бойко Методиев Борисов !Няма БСП,ДПС и останали партии ! Ще повярвам че България работи , когато видим разследване на премиери ,политици,корумпирани партийци !
26
16
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
Абе така ли не разбрахте,че няма такъв заем от 16 милиарда взет...Беше само гласуван и не усвоен.Взе се около 3милиарда и то за КТБ....и Американските централи.......А Бойко ,ако не се появи някой друг със сърце за България пак ще си го изберем........
25
2
 
19
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Прокобиев, Иво Минджев, Хасан Генов, оная Беновска...хайде ревете за Боко.
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И при двата мандата на Борисов дойдат ги големите плащания по кредитите и нашия човек развява бялата кърпа.Човека не може да дава-той може само да краде
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И от утре спрете да ни го показвате този човек, защото той вече е господин Никой! Свърши се с "Държавата - това съм аз"!!!! А платените герберасти нека се гърчат и пищят по форумите!
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ху-у-у-у-убавичко ни го нацепи барабар с макарите,с тези 20 милиарда заеми,сега бил на разположение! Бах ти нахалната мутра!
21
13
 
9
 
! Отговори
бг преди 7 години
Що няма сутрешното интервю на Георги Марков?Много силно интервюпо бтв!В момента Корнелия Нинова пращи от гордост и даже нагло се прави на морален стожер и вика дръжте крадеца,само че забравя,че нейната комунистическа партия се издъни тотално в управление.Нагло и безочливо държание на бсп
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само една тиква може да победи друга тиква
19
0
 
13
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Сайтът Ноорешарски.ком не работи. Пуснете сайт Норадев.ком , дайте на 50 амсалака по бутилка минерална вода и по 30лв. Докарайте един камион прасета пред жълтите павета в подкрепа на Бойко. И после Бойко като се върне ще изтегли още 16 млрд. и ще управлява.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и Митьо Пищова да изтегли 30 млрд. лева на ваш гръби той може да управлява 4 годиниджакузитакебапчета, кюфтенца, лимонадка, монекенки
17
6
 
17
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Пожарникарят и лъжливата Цецка трябва да подадат оставка от всички партийни, държавни и парламентарни длъжности и да се оттеглят от политиката! Едва тогава оставката ще бъде наистина оставка! И да им забранят да показват арогантните си физиономии по кабеларките!
16
5
 
15
 
! Отговори
Момчето си отива преди 7 години
Днес е един хубав ден за честния Български народ.Ден на надежда за ново начало за страната в който мръсната крадлива шайка загробила България с милиарди заеми е изритана от същия този народ категорично и безапелационно.Поздрав за всички Българи с любимата песен на бития смазващо с жестоки шутове в задните части политически труп Буда Тиквов Борисов- "Баталъона се строява"- "Баталъона се строява за последен път Бай Ху-й го уволняват- Гербаджиите ревът"
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглите му и неадекватни изказвания, липсата на усет за ситуацията, навеждането в стойка партер все на запад, безпрекословно съгласие с европейските му господари в ущърб на народа, ромски стипендии, бежанци, разбити магистрали, унищожаване на дребния и среден бизнес, Мишо Бирата и Вальо митницата, Кристалина Георгиева, Румяна Желева и други знайни и незнайни безумия ме накараха да гласувам за пръв път от много години.
14
7
 
19
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Причината за тоталния провал е, че групировката герб е една бандитска групировка, с цел тотално ограбване на България!
13
3
 
24
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 7 години
И кой ще разследва Борисов ?къде са теглените милиарди - в хазната ли са ? За магистрали ли са ? За саниране ли са ?Как така ще изчезваш без отчет ?
12
4
 
20
 
! Отговори
началото на края преди 7 години
За нас беше безчестно! Не приемаме да си на разположение. Можеш да бъдеш на разположение само на специалния съд, който ще те съди за твоите престъпления!
11
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко може да е на власт САМО при пълна хазна и много пари за крадене.Като дойде да се плаща масрафа-не го търси вече...
10
7
 
26
 
! Отговори
Д-р Хаус. преди 7 години
Б.Х., пази кръвното, малко тенисче, малко Бистришки тигри, стигат ти 16-те милиарда дето окраде.
9
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне 10 милиарда от 30-те които изтегли няма ли да върнеш.Защото иначе става-ядоха пиха и се веселиха и като свърши парата си биха камшика...