Фандъкова не ще в служебен кабинет

Столичният градоначалник не смята, че има политическа криза у нас
Обновена: 16 ное 2016 12:52 | 16 ное 2016 12:17, Веселина Йорданова
16
Фандъкова не ще в служебен кабинет
Снимка: БТА

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която по традиция участва в заседанията на правителството на Борисов, не смята, че в момента има политическа криза у нас.

"Правителството работи и днешното заседание на Министерския съвет го показа", коментира тя. С днешна дата Фандъкова каза, че не съжалява, че не е приела да се кандидатира за президент.

Тя категорично отрече участие в служебен кабинет.

"О, моля ви се, идва нова възможност и пак започвате да ме спрягате. Хайде да ходя да си върша работата", заяви кметът.

Фандъкова настоя, че държавата трябва да продължи да работи и отговорното поведение на министър-председателя и на целия кабинет е очевидно.

След като премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще търси отговорност и на кметовете за изборната загуба, столичният кмет коментира, че отговорност носят всички, които са част от ГЕРБ.

"Мисля, че никой не е говорил за оставки на кметове", допълни тя.

Фандъкова посочи, че Столичната община има очаквания в рамките на следващия бюджет да продължи подкрепата за строителството на метрото, за други проекти и София като цяло.

Кметът призна, че винаги се опасява от някакво забавяне на проекти и е много по-добре, когато има стабилно управление.

По отношение на ситуацията в "Младост", Фандъкова каза, че строителство на този терен е предвидено още с плана от 80-те години.

"Едно е да е законно, друго е да е целесъобразно и морално", подчерта тя. Фандъкова се надява на конкретно решение след организарана от нея среща на главния архитект на София с новоизбрания кмет Десислава Иванчева.

Тя декларира, че ще подкрепя Иванчева в политиките за запазване на зелените пространства в квартала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
да бе да! преди 7 години
Не иска! Бойко каза който влезе в служебния кабинет, да забрави за ГЕРБ. *** що си кривите устата бе?!
11
0
 
3
 
! Отговори
Данче преди 7 години
Как спиш ? Какво причинихте на студентски град е огромно морално престъпление!!Но отвсякъде ни гледа МАМА с номер 17. Дали е случайно ?
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неамбициозна женица. бате ви Стефмо софиянски след като бе за кратко служебен Премиер си повярва, че може да стане и министър председател, но Фандъкоав знае, че не може да мине през трупа на Бойко. М-да.
9
1
 
9
 
! Отговори
Йими преди 7 години
Отивай си на село в Самоковско да копаш картофите, даскалке. Кмета на София трябва да е избран от софиянци (само тези ссъс софийско жителство до 1989 година) и да е от София, а не Калинка Бойкова като теб.
8
0
 
8
 
! Отговори
лепни тапети в пещер преди 7 години
До НедаНе се отчайвай Недке, нали дишаш европейски въздух поне. С паричките дето глътна Софийска община до ден днешен, можеше да си имаме китно градче като Прага дакажем, само ако бяха делили 50/50 джоба - народа, ама ето на само с разбитите тротоари си останахме.
7
0
 
13
 
! Отговори
Неда преди 7 години
Някои смятат тази персона за успешен кмет, аз пък се питам кой от проблемите на столицата е решен. Ходя много пеша из София и какво виждам- порутени сгради в центъра, бездомни кучета, градинки, превърнати в паркинги, непроходими тротоари от коли и разбити плочки, тотално незачитане на правилата за движение от шофьори, пешеходци и велосипедисти, преливащи кофи с *** и т. н. Направо не сещам за поне един решен проблем на града. А, забравих- все пак лъснаха и пооправиха баш центъра на града.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то и разширяване на улиците е било предвидено 80те, но виждаме само как никнат нови блокове в зелените площи а новодомците си паркират по тесните улички и малкото останали зелени площи.
5
3
 
6
 
! Отговори
Данче Умница преди 7 години
Служебните правителства в тази държава са нещо като космодрум за тези, които са пред пенсия - разбирайте ще си замитат следите. Посланик в Россия ще е последната й длъжност.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не е луда.Тая далавера в общината никъде я няма.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
фанди не става за нищо ,както и всички гербаджии, не че не иска а не може.вижте какъв ужас е софия
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо да се мести? В Столична община всичко е подредено, знаят се хората, пътеките са утъпкани. Там е сигурно. Защо да бяга към несигурно и кратко бъдеще?
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днешните кметчета са ,като едни "безработни ",които висят пред бюрото по труда ,наречено EU .Отпуснат ли им "програмки "-парички ,ще си "купим " това -онова !Иначе -глад !И все са ...заети ))))