Радев пратен на комисията за конфликт на интереси. Заради жена си!

Назначил Десислава Генчева за PR, а имал ли е право?
445
Радев пратен на комисията за конфликт на интереси. Заради жена си!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Военният министър в оставка Николай Ненчев праща новоизбрания президент Румен Радев на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликта на интереси. Това става след проверка на инспектората на военното министерство около назначаването на съпругата на Радев Десислава Генчева за PR на Военновъздушните сили.

В качеството си на шеф на ВВС Радев я е назначил на поста на 11 ноември 2014 г., обяснява Ненчев в писмен отговор на въпрос на депутатите от ГЕРБ Методи Андреев и от РБ Петър Славов.

Радев е подписал с Гечева допълнително споразумение към трудовия й договор,според който тя работи в отдел "Финанси", да изпълнява и функциите за връзки с обществеността като "старши експерт" срещу допълнително възнаграждение.

Съмненията за конфликт на интереси са от времето, когато съпрузите работели заедно във ВВС, се появиха още, след като беше обявена кандидатурата на Радев за държавен глава, но сега вече преписката от проверката на инспектората отива в комисията.

Иначе Ненчев обяснява, че Радев в качеството си на командир на ВВС не е бил длъжен да иска разрешение от МО да назначава цивилни служители, защото сам по себе си е бил работодател като оглавява ВВС, които пък са юридическо лице.

Освен това длъжностите на цивилните лица, наети към ВВС, не се заемат след конкурс.

Шефът на ВВС пък не дължал обяснение на министъра дали е в конфликт на интереси.
 
Инспекторатът на МО е започнал проверка на случая след подаден сигнал от директора на пресцентъра на военното министерство за системни нарушения от страна на командването на ВВС на административни актове, регламентиращи PR -а.
 
От проверката е направен извод, че дейността за връзки с обществеността на командването на ВВС не е осигурена щатно, а при организацията и осъществяването й са допуснати пропуски и нарушения, в това число и на актове на министъра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
5
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Преди две години Ненчефф...насъска военната прокуратура срещу генерал Шивиков,командира на Карловската механизирана бригада.Причината е,че генерала имаше огромна популярност в региона на Карлово и БА,а Боко това го...дразнеше.Обвиниха го,че колеги му помагали да си ремонтира апартамента и за някакви палатки,донесени от мисия в Авганистан,колкото да се очерни човека.Сега не могат да си...простят Боко и...компания,че не подходиха по същия сценарий за г-л Радев.Късно е...чадо,мандалото...лопна.
260
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съдете строго генерала. Когато е учил при краварите са го подлъгали и са го направили мормон. Може да има много жени. Той едва сега започва. Пък и това е нещо естествено за червените генерали. Спомнете си вицето на Гоце, генерал Марин. И той бъркаше в меда за любовницата си. Пак хубаво, че кандърдисаха Радев да се ожени за госпожата, че за една бройка нямаше да имаме първа дама а първа любовница.
259
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиар на ВВС е толкова измислена длъжност колкото и онова мистерство,което оглави Божидар Димитров преди няколко години.И колкото зам.кмет по здравеопазване то (ген.Тонев)
258
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последно, тая първа дама ли е или втора ? че нещо се обърках :)
257
1
 
16
 
! Отговори
чехьо с чехли преди 7 години
По жените ще ги познаете.Признайте, че всеки е подвластен на жена си.Но за истината се иска кураж,държи ли ви, мъже ?
256
5
 
21
 
! Отговори
:))) преди 7 години
До АнонименПлаща се на неумни - елементарно е да различиш, че ГЕРБ са утайката на БКП - деца на шофьори, доносници, лелки с РАБФАК - *** - капиш........
255
4
 
29
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
И Ненчефф е в конфликт на...интереси,защото му липсва връзка с главния...мозък,а е министър на отбраната;разгеле...вече в оставка.
254
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жени го командват господина - то се видя още в НДК
253
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерал Радев е свещена крава. Не е позволено да се пише лошо срещу него по форумите. Може само хвалебствия. Псувни и дивотии може да се пише само срещу Плевнелиев. Защото говори лоши неща за матушката и за гения Путин!
252
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 247Ти ги остави военните училища, ами кажи нещо за РАБФАК ! Майката на държавата Цачева-Данговска/ го е завършила. Преди това е била стругарка, но верен член на БКП. За заслуги - СЛЕДВА ПРАВО В С У ЧРЕЗ РАБФАК. Там са влизали верните на партията хора. Ние ги наричахме "Фонд талантливи деца". Не са нужни високи оценки, не е нужен успех ! Щом си верен- вътре си !Толкова умни и способни бяха !
251
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИНАаре стига де, тогава не му била жена, сега август се оженили, другарят кутев три часа вече обяснява, няма кой да чете.
250
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо герберастите не изровят нещо от детството на този лош човек, който такъв шут заби на БиБитко, че свят ще му се вие дълги години. Например как на 10 обрал една джанка, на 12 откраднал две ябълки от съседен двор, на 14 започнал курсове да лети ама летял все на Изток като загърбвал Запада. Воят и виенето на герберугите е като музика на Йохан С.Бах в ушите ми. Да припомня ли как Тиквара като стана гл.с-р за една нощ приватизира СИБАНК за милото Цветенце. А Радев назначил жена си, лелеее, убиец!
249
2
 
6
 
! Отговори
прррр преди 7 години
айдеее, отървахме я! първата и втората другарка се схлуха във форумната кръчма. човек не може си изпие на спокойствие ракията!я пуснете някой апокалипсис или нещо за засуканото аташе с фльонгата на темето в Люксембург да си спомнят репликите и дупликите другарите, щото гледам за Юлия не помнят какви ги нацвъкаха.
248
4
 
7
 
! Отговори
? преди 7 години
Безгрешни има ли ? Да излезне да го видим.Житейският му / на Румун Р./ гаф е, че е пренебрегнал розата с бодлите , а предпочел преоценено цвете.
247
4
 
27
 
! Отговори
123 преди 7 години
Млък негодници, нино дум за РАДЕВ И марш в ***. И ненчеееев, внимавай нетодник долен, да не проверим и теб. Най после видяхме свестен чонек и ще го изядете.
246
5
 
31
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Хайде, започна се голямото поливане с помия.Я да погледнем себе си и да не хвърляме камъни по другите. Радев бил разведен- нито е първия нито е последния.Станало е преди 2 години. Имал деца - те са си негови и той от тях не се е отрекъл.Бившата му съпруга няма претенции към него та ние ли?!Първата дама- разведена от преди 13 години.Само тя ли е -бившият и няма претенции, а ние имаме.Боже озапти плювачите , че ще се задавят в собствените си слюнки........
245
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тъпунгера,Другарче, гарантирам ти, че върху Радев и за три мандата няма да се излее толкова помия, както върху Плевнелиев! В това сте ненадминати, признавам ви го!
244
5
 
5
 
! Отговори
до 278 преди 7 години
А ти първата с много кофти задача си се захванала. Смърдиш отдалече че завиждаш на втората.
243
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ***,Е що да имам срам бе, да не би аз да съм си зарязал жената и децата заради една фуста
242
2
 
16
 
! Отговори
Ново 20! преди 7 години
Радев президент и България президентска република! Спешно! Малък Тошко премиер! Не се смейте, много е умен даже.