ДБГ няма да участва в друго правителство, отсече Кунева

Партията не подкрепяла идеята за мажоритарен вот
Обновена: 20 ное 2016 18:29 | 20 ное 2016 18:00,
37
ДБГ няма да участва в друго правителство, отсече Кунева
Снимка: БТА

"Движение България на гражданите" /ДБГ/ няма да участва в друго правителство, сформирано в този парламент. Това каза пред журналисти днес Меглена Кунева, лидер на партията, в пауза между две сесии на първото заседание на новоизбрания Национален съвет на ДБГ.

Партията не подкрепя идеята за въвеждане на чист мажоритарен вот, каза Кунева, цитирана от БТА.

Мажоритарният вот не е нашият избор, в България два пъти е имало народни представители, излъчени по този начин, но те не са оставили спомени, посочи тя. Независимо накъде клони популизмът и конформизмът, ние ще говорим с факти и ще защитим хората, които не подкрепиха мажоритарния вот, каза още Кунева.

По въпроса за субсидиите на партиите ДБГ предлага да има спадаща скала на партийната подкрепа.

Имаме силни съмнения относно задължителното гласуване, но тази тема трябва да бъде дискутирана в парламента, добави лидерът на ДБГ. Дискусия трябва да има и за идеята депутатите да бъдат намалени до 120. Първо се нуждаем от статистика и от задължително преброяване, защото от времето на Великото народно събрание ние сме с два милиона души по-малко, каза Кунева и препоръча въвеждане на електронно гласуване, което да приобщи българите в чужбина към политическия живот у нас.

Трябва поне една година за създаването на конкретни законопроекти за промяна на избирателната система, а те трябва да се предхождат от голямо обществено обсъждане.

Абсолютно е безотговорно е да се мисли, че до пролетта избирателната система може да бъде променена толкова радикално, каза Найден Зеленогорски. Проблемът не е мажоритарният вот, а подправянето на протоколи в секциите, каза Димитър Делчев.

Ако НС остане да работи още няколко месеца, то трябва да приеме закона за антикорупцията, посочи Кунева. С президента Росен Плевнелиев ще обсъдим и въпроса с българското председателство на Съвета на ЕС, добави тя.

Найден Зеленогорски каза, че ще предложат народните представители да имат Коледна ваканция не по-дълга от тази на всички български граждани. РБ се е представил добре на изборите и в мнозинство е подкрепил на втория тур Цецка Цачева, отбеляза той.

Искаме да възстановим нормалното функциониране на Реформаторския блок, вървим към обединение, което обаче трябва да гарантира, че всеки глас ще бъде зачитан, каза Кунева.
Според нея РБ трябва да остане отворен проект.

Ще работим за консолидация на Реформаторския блок. Подготвяме се за въвеждане на индивидуално членство в РБ. Възможно е да има съюзен около 15 януари догодина, посочи Найден Зеленгорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
така преди 7 години
РБ губи с Кунева. Изключително безскрупулна и неприятна жена. Каквото вземе го разсипва.
28
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Сигурно дори не знаят колко са прави - Никога повече няма да участват в каквото и да е правителство !
27
0
 
1
 
! Отговори
антиседераст преди 7 години
До ПрофесорАбе професор ама *** човек.
26
0
 
3
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Дочувам че Кунева наобиколила старите авери в Европейския парламент.Нали помним, че едно място, полагащо се на България, е празно. Както Кристалина се изсули и се настани на по топло място, така и Кунева има такива мераци. От една порода са. На нагаждачите и търсене на лична изгода.А колкото до квалификациите кривоуста, стара, грозна, това не могат да бъдат аргументи на разумни хора. Грозно е! Хора, престанете с лични обиди и квалификации. Критикувайте идеите, не личностите.
25
1
 
6
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Надявам се Пръмова и компания да не участват никога повече в което и да е правителство.
24
0
 
7
 
! Отговори
Хиндо преди 7 години
Я каква хубава новина !!!
23
0
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
ДГД
22
0
 
0
 
! Отговори
afrika преди 7 години
a za darveniya materital na kuneva39805
21
0
 
17
 
! Отговори
Зеленогорски боклука преди 7 години
Зеленогорски разсипа и унищожи Плевен и го превърна в руини, изгони десетки хиляди хора от града. Обикаляше света на гърба на данъкоплатците. Предател по душа, той предаде партията си и избирателите си, и отиде при Кунева-Пръмова. За пари и власт и дупе дава. Обаче няма вече балъци да вярват на лъжите му. Стопроцентов ***, комплексар, обградил се само с прости и раболепни лакеи, защото умните хора разбират какви далавери прави. Повече власт няма да помирише тоя долен ренегат и лъжец.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Референдумът не мина, а сега ще ни внушават обратното
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да фаща влака.Сега ще търси да се навре в друга партийка.Затова като гласувате четете кои избирате.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как да мачка себеподобните си?
17
20
 
1
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Мачкай Кунева комунистите!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като си лаят някои, кой ли ги чува, ама поне си вярват.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще е дърта....в парламента има хора от 14 правителстава,а това че затвори блока и ни остави без квоти в ЕС и ще раздавала за 3.50 по 70 лв е друг въпрос,но съм сигорен че ако има избури тия тарикати като нея и къв беше кънев няма да видят парламент
14
1
 
23
 
! Отговори
Бачо Иван преди 7 години
Никога не стъпвайте в парлсмента. Вие въведохте пръстовите отпечатъци в болниците. Срам за уж демократите. Преди подкрепях СДС, но се доказаха, че са уж демократи.
13
7
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Дам...борете се за мажоритарен вот. Така с години няма да се отървете от БСП, ДПС и ГЕРБ. Друг в НС няма да може да влезе. Но хак да ви е. Каквото си избрахте, това и ще получите.И коментарът ми не е в защита на Кунева.
12
0
 
41
 
! Отговори
мястото на Кунева преди 7 години
За Кунева трябва да има само едно място в чиито мероприятия да участва-затвора!
11
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Ти знаеш ли, че имаш страшни очи?!" Тоя поглед по-опасен и от чернобилска радиация бе, брат! И тая крива устЪ как и да я гледам все си е крива!
10
1
 
53
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
По скоро радостта ще е да ги видим в затвора!!!Стига с това оттегляне, идват разсипват държавата, теглят заеми и беж , отдават се на хобито си! Последния пример са Дянков - той пише книги след като опропасти държавата, Фидосова и тя се оттегли, Пръмова смята и тя да бяга, Боко и Шайката му също!!Е стига!!! В панделата ги искаме!!