Патриотите намериха пари за пенсии. Взимат от армията!

Според тях фрегати за военноморските сили са излишен лукс
92
Патриотите намериха пари за пенсии. Взимат от армията!
Снимка: архив Булфото

Патриотите направиха свои сметки и прецениха, че като се вземат пари от военното министерство, предвидени за купуването на фрегати за военноморските сили, ще има средства за скок на минималната пенсия на 300 лева.

Патриотите са записали в предизборната си програма, че най-ниската пенсия през следващата година ще е 300 лева и докрай остават верни на обещанието си. Според тях през третата година от мандата на правителството, макар и да е в оставка, е назрял моментът да се направи такова увеличение.

За да стане това те имат две предложения за поправка в бюджета преди той да бъде приет окончателно от парламента – минимална пенсия от 300 лева и по-ниска минимална пенсия - 200 лв., но с преизчисляване на всички пенсии, пропуснати в стари периоди.

Така ще бъдат осъвременени над 1 млн. и 700 пенсии, обясни депутатът Искрен Веселинов. Той разясни, че патриотите предвиждат парите да дойдат от няколко направления.

"Излишен лукс е проектът за фрегатите, от които намаляваме с 200 млн. бюджета на Министерство на отбраната", коментира той. По думите му тези 800 млн., които ще влязат в икономиката ще имат положителен за бюджета ефект.

"Реално около 201 млн. ще се върнат под формата на данъци“, допълни Искрен Веселинов.

Отделно прогнозата на патриотите е около 500 млн. лв. допълнително да бъдат събрани като ДДС и акзиц.

Искрен Веселинов обясни, че през следващата година ще настояват да се извърши реформа за прекратяване на порочната практика за безразборно отпускане на инвалидни пенсии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
3
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Той фонда може и да не може да фалира, но като се изтрие стойността на ценните книжа в портфолиото на фонда, парите пак ги няма и трябва да дойдат от друго пенсионно дружество. Проблемът се задълбочава тогава, когато пазарът се свива, а ако стане така, че пазара се срине, тогава ценните книжа няма да имат стойност, доларовите вложения няма да имат стойност и само ценните метали ще струват нещо. А такъв сценарии е много вероятен и колкото и диверсифицирани да са фондовете, капитала в тях ще се из
55
4
 
12
 
! Отговори
неизвестна преди 7 години
нали всички пенсии трябва да се индексират,а не само най ниските...тези които взимат 300-400лв да не би да са богати ,и другите също...какви смешни патриоти нека да се гръмнат
54
4
 
9
 
! Отговори
фен преди 7 години
Що не вземат направо да закрият армия и полиция, тогава разбирачите дето са писали тук друга песен ще запеят. А и кой ще пази Каракачанов и другите измамници от народната любов и от ***.
53
4
 
2
 
! Отговори
До 57 преди 7 години
Не знам за кои фондове говориш ти и какво имаш предвид под затрило се - влез във финансовите отчети на пенсионните дружества и можеш сам да провериш или да помолиш някой да ти ги разчете. Ествествено е да има загуби от кризата, но те са в допустими граници заради строгите рестрикции по отношение инвестирането на парите. Още повече, че един фонд ти е независимо ЮЛ от самото дружество и няма как да фалира, управлявайки пари, които не са негови. :)
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каракачанов нали се подиграваше в един руски филм на Българската армия? Била слаба и жалка... защо не я направиш по-силна Каракачанов, руска подлого?
51
7
 
7
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Егати тъпира е тоя, добре това ще са за 1 година пари за подобна индексация, нали ако спрат тази поръчка, ми за следващите години от къде ще вземат.... а и що за патриот е тоя който не иска силна армия за силна държава....
50
2
 
6
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
До 55 , пари които се събират във фонд (под какъвто и да било вариант) въобще не са гаранция за нищо. Показателна е кризата 2008 която просто изрина една голяма част от европейските и американските пенсионни фондове, а хората осигурявали се в частни фондове пиха по една студена вода. Парите се хеджват заради високите проценти на печалба, но риска излезе на показ 2008. Кризата изтри пенсионните фондове и сега плащат работещите. Каквото и да се прави, в момента е късно!
49
3
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
много му се иска на Каракачанов да покраде малко, даже и за месец два. Те са много ефективни. Колко пари завлякоха от пътния възел в Търново. Никой никога не попита. Сега ако се докопа до власт - ехаа, с ДПС ще се разцелува даже
48
1
 
5
 
! Отговори
До 52 преди 7 години
Затова се направи втори стълб - нещо, което е трябвало да се направи преди десетилетия както в нного държави, където сега вече взимат добри пенсии. Там парите ти са ЛИЧНИ, да не говорим, че се наследяват ако умреш, а не както при ДОО - 40 години внасяш, накрая умираш от инфаркт на 56 и парите ти остават за държавата. Моделът сегашните работещи да издържат сегашните пенсионери отдавна не работи и тепърва ще задълбочи дефицита.
47
2
 
10
 
! Отговори
без преди 7 години
След 10 години и колело няма да могат да карат военните ни защото няма да са виждали. А само в България има толкова инвалидизирани на хартия хора с пенсии, роми на социални и млади пенсионирани полицаи, пожарникари и военни. Никъде из нормалните държави не е така.
46
3
 
5
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Оптимистите които си мислят, че ще взимат пенсии искам да им го кажа още от сега - да не се надяват. Едно време имаше пенсионни фондове, сега се случва взичко без буфер. След 10-15 години ще има много повече пенсионери отколкото сега, но и много по-малко хора в активна възраст, които да работят. Това е прогноза засягаща не само България. Наборите след 75 да не се надяват.
45
3
 
6
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
И аз искам високи пенсии за родителите ни,но колкото и неприятно да звучи-ще минат още 40-50 г. преди да започнем да взимаме сносни пенсии,защото великите обичани от толкова комунисти доведоха пенсионната система до такава криза,че тези са големи смелчаци да обещават такива пенсии.Да видим,може пък да са някакви финансови гении.Е тогава ще си скъсам дипломата!42 е прав - не става с наливане от пусто в празно.И впрочем тези пари за армията не са ли еднократни,а след това?Може би тройни осигуровки
44
4
 
8
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
ПРОТИВ, ако си бачкал цял живот като овчар, чистач и т.н. на село, ще ти е ниска пенсията, ама е факт, че си бачкал цял живот. Трябва ли държавата да те обрича на смърт? Някои хора са много откъснати от реалността, я слезте на земята малко. Аз помагам с моята заплата на някои бедни хора в БГ, взимам предостатъчно и живея охолно, искам да видя беднотията изкоренена от БГ. Нищо няма да и стане на армията без фрегатите, на първо място са хората!
43
3
 
13
 
! Отговори
BG преди 7 години
Фуражко 47 - що не видиш каква икономика и земедели имат турците, гърците, германците ... и колко им е раждаемостта !!! С какво става армия, "разбирачи" такива ?! Т... фуражки милеят за 120 хил армия при ... 55 хил раждаемост !В момента въпрос на национална сигурност е не колко танка и самолета имаме, а колко има които говорят български ! Набийте си го в *** военни глави !Щото не знам след колко време ще загине България ако няма ВВС, но знам какво става ако утре по магазините няма хляб !!
42
3
 
7
 
! Отговори
Патриот е, душа дава преди 7 години
А като свършат парите от фрегатите ? Или тогава пенсиите ще са в рубли и ще са колкот минималната в Крим? Това ли е скритата цел?
41
6
 
10
 
! Отговори
Абре, патриоти, преди 7 години
Я вижте каква армия и какво въоръжение имат турците, гърците, германците, французите, румънците и т.н.! Какво имаме ние?! НАТО?! НАТО си го имат и те, *** хич не разчитат на него, разчитат първо на себе си. Ай сиктир с тези размишления! Турция ще ви пази небето! Ти да видиш?!
40
3
 
6
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
ират колко е велика БГ армията с два самолета и две фрегати!
39
1
 
8
 
! Отговори
xax преди 7 години
Уау, патриоти да посягат на армията е като да поискат да дадем Благоевград на БЮРМ. Гениална идея. След толкова години подигравка с тази институция, ако бях генерал, отдавна да съм завзел центъра на София.
38
0
 
7
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 7 години
бачкаш 40г и хоп вземаш 160 лв пенсия,не ви ли стига !
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен39Изхода е да се води борба за увеличаване на заплатите,а от там и на коефицентите при пенсиониране,а не да се взема от едни и да се дава на други! така парите не стават повече,а едни обедняват за сметка на други,а парадоскът е че последните също не забогатяват!