Не ни трябвали краен популизъм и национализъм, а ценности

Ксенофобията и езикът на омразата набират скорост, но не само у нас
152
Не ни трябвали краен популизъм и национализъм, а ценности
Снимка: Булфото, архив

Да освободим себе си от догми и предразсъдъци, да дадем път на ценностите, а не на страховете си, да повярваме в силата си на свободни хора, да повдигнем националното си самочувствие, призова президентът Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

В България и света набира скорост ксенофобията, езикът на омразата, крайният популизъм и национализъм, а ни трябва модерен патриотизъм и просветен национализъм, стъпили здраво на любовта към родината и уважението към различните, каза той, след като участва в церемонията по официалното откриване на паметник на Васил Левски във Военната академия "Г.С.Раковски".

Българите са толерантен и просветен народ. От всеки от нас зависи да изградим демокрация от европейски тип, каза той.

Днес мнозина тръбят как нямаме идеал, цел и посока удобно забравяйки, че националният идеал за чиста и свята република е дефиниран от Левски, че посоката за достойното място на България в Европа и да бъдем равни на другите европейски народи е зададена от Апостола на свободата, посочи Росен Плевнелиев

В нашата история няма друга такава личност, която да обединява нацията по начина, по който го прави Левски, каза държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
А ценностите не трябва да са какви да е, а евроатлантически. За Плевнелиев други просто няма.
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роска, ако имаше ценности, отдавна да си си подал оставката.*** къде ти! Така ли се изпуска кокалът?
77
0
 
15
 
! Отговори
ККК преди 7 години
Той Ботев го е казал от освободителите кой ще ни освободи ?А в библията пише да не си създаваме богове и идоли !В тоя ред на мисли Америка и ЕС са сопата мушната в колелото на мелницата за да не севърти . ЕС има нужда от бели образовани роби от БГ .България образова и ги пуска в Америка да работят защото и там всички са наркоманипедеррраси и необразовани ***,индуси,африкански маймуни .
76
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той Левски е имал на пред вид под чиста -да изчистим БГ от ГЕРБ !
75
1
 
13
 
! Отговори
AнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
Какво нещо са илюминизма и масонството: високоговорителите се сменят, но проповядваните идеи - не. За модерен национализъм, говореше още Георги Първанов през 2005 г., и тази теза се лансираше от БСП-то, доста широко още тогава. Ние не изповядаме "единний и светъл просветен национализъм". Национализмът няма нужда да бъде просвещаван, а самият той - просвещава! Просвещава за еднонационалност и Българщина до смърт. Не ние, създателите на Българската държава, по Волята на Тангра, трябва да уважаваме различните, а те, трябва да ни уважават! Просветен народ не е равно и еднозначно на толерантен наро
74
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти си този който нямаш ценности,и какво е това европеиски цености.Има религиозни такива ,национални,партиини.Европа е съставена от различни държави и религии и както виждаме повечето си защитават своите си ценности и даже се опитват да ги вменят на другите в ЕС малко са управници като теб прехласнали такива лъжливи понятия ,а забравят за ценностите на своята Родина
73
0
 
24
 
! Отговори
Един преди 7 години
Ами ние си имаме ценности. Една от ценностите ни е да не търпим талибани - доста добра ценност според мен.
72
0
 
21
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ей *** взимай си ценности и върви на май на та си.
71
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е правилно де. Трябват ни ценности. За съжаление той под ценности разбира само евроатлантическите такива.- педерасия, толерантност до смърт на Европа и *** една задна част на САЩ. Да сте чули някога да говори за рюбов към България? Няма и да чуете, въпреки че му остават още малко дни като президент.
70
0
 
17
 
! Отговори
Аман от тоя преди 7 години
Тоя до кога ще се прави на президент? Не е ли напуснал вече? Няма ли свършване, бе? Аман бе! Нали го премахнахме?
69
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези същества от третия пол да особено гадни!
68
0
 
9
 
! Отговори
До лунатик преди 7 години
Така е.Опитвам се да не проявявам предубеденост и да имам собствено мнение за онова,което ми харесва или не.Не пия руска водка,к арам немска кола.Гледам филми всякакви,може и руски.До дюнер не се докосвам,защото са гадни на вкус..Мога и да променя мнението си ,ако така ми хареса.Но не и принципите си.
67
1
 
23
 
! Отговори
Ей плевньо преди 7 години
Когато в европейските държави навлизат и живеят хора,които носят див национализъм,които не признават нашите ценности и култура,как искаш да проявяваме толерантност и да градим ценности съобразени с тях?Когато вируса започне бавно да убива тялото има 2 пътя или създава антитела и овладява вируса,или умира.Ако нашите дядовци са били мух.льовци като теб,още щяхме да сме под робство.
66
0
 
7
 
! Отговори
Shano преди 7 години
Щастливт съм да заявя от тази трибуна,че аз остро осъждам тероризма,престъпността и корупцията,също така и ,че ще се боря със всички сили за свобода и демокрация по света.
65
0
 
31
 
! Отговори
До Анонимен 74 преди 7 години
По-добре русофил, отколкото патологичен русофоб и проамерикански ***!
64
1
 
23
 
! Отговори
ax преди 7 години
Г-н Президент, моля Ви не се изказвайте повече, че ми се повръща от вашата толерантност!
63
8
 
5
 
! Отговори
лунатика преди 7 години
Споделям думите на президента.Гласувах за него,защото не притежава перверзната агресия на голямата част от българските кандидати за висок политически пост.И все пак ,незнам бих ли дал гласа си за него,ако се беше кандидатирал отново.Нямаше достатъчно сила да наложи волята си.А трябваше.Длъжен беше.Обичам да пия руска водка, да гледам американски филми, да карам европейската си кола и ми е по-удобно да боравя с арабски цифри, отколкото с римски, понякога ям и дюнери. Проблем?
62
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Росицо, жена ти знаели че още говориш глупости по телевизията, а?!?!?!?! Тихо, че да не те шляпа вкъщи
61
0
 
34
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
Т.н. "европейски ценности" се състоят единствено в оплюването на Русия. С това се и изчерпва приносът на т.н. "западна цивилизация" по въпроса за ценностите.
60
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами тия "ценности" да беше отишъл в Харманли да ги разправяш на дивите талибани. Аман от тоя плазмодий, добре че се маха.