Не сме готови за 100% мажоритарност, имало риск

Да не загърбване пропорционалния елемент, зове Радев
Обновена: 26 ное 2016 13:14 | 26 ное 2016 13:05, Камелия Цветанова
228
Не сме готови за 100% мажоритарност, имало риск
Снимка: Булфото, архив

България не е готова за сто процента мажоритарен вот, коментира пред журналисти новоизбраният президент на Република България Румен Радев след като присъства на разширеното заседание на Националния съвет на БСП в София.

Още по темата

Проблемът не е само в нов Изборен кодекс, проблемът е в районирането на страната или т.нар. изборна география, коментира той. Това е сложен процес - ако някой ви каже, че ще го направи за два дни, не се заблуждавайте, каза той, цитиран от БТА.

Категорично поддържам мажоритарния вот, но според мен с цел избягване на изкривяване, на рисковете, до които води един такъв сто процента мажоритарен вот във вида, в който ни се предлага, трябва да имаме и пропорционален елемент, смята новоизбраният президент.

Попитан дали можеше да се избегне бунтът в Харманли, Румен Радев коментира, че причините за случилото се са много комплексни.

Тук става въпрос и за изпреварваща информация, и за работа на службите в този център, посочи той.

Радев отбеляза, че центровете се пренаселват и отдавна се алармира за това.

Според него трябват по-спешни мерки за екстрадиция. Вече имаме споразумения в рамките на ЕС и това трябва да се усети, добави той.

Според Радев България трябва да положи още усилия за защита на границите си и да настоява за повече помощ от ЕС.

На въпрос коя е подходящата дата за предсрочните избори, новоизбраният президент каза, че това ще се реши в консултации с партиите, но има и конституционно определени срокове, които ще държи да бъдат спазени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
*** във Франция.Там президента е социалист,може пък той да ти харесва повече.
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген.Радев е умен мъж и всичко което каза е абсолютно вярно.И за ситуацията с бежанците-също.Проблема беше подценен и направо неглижиран.Заети с предизборните си дертове,управляващите не усетиха кога им се подпали чергата.Сега пак хвърлят вината на предишните,че те били създали лагера.А кой го напълни с мигранти?А кой ги пропуска всеки ден през незащитената ни граница?Въпроси много,но няма кой да ви отговори.Само оправдания и нападки.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДПС ФАЛИРАХА КТБ И ДПС РАЗТУРИХА КАБИНЕТА ОРЕШАРСКИ И ДПС НЕПОДВОЛИХА ДА СЕ УДЪРЖАВИ КТБ И ДА СЕ ПРЕСТРУКТУРИРА ОТ ОРЕШАРСКИ!!ПОСЛЕ ДОЙДЕ ГРАБ И ВЪПРЕКИ ОБЕЩАНИЯТА НА БУДАЛИСОВ СЕ ИЗПЛЮ НА ЕЛЕКТОРАТА СИ И Я ДОФАЛИРА ЗА ДА Я ОГРАБИ!!!
5
6
 
8
 
! Отговори
33 преди 7 години
A ТЕБЕ КАК ТЕ ИЗБРАХМЕ КАТО НЕ СМЕ ГОТОВИ.НЕ СЛУШАЙ ЧЕРВЕНАТА ШАЙКА АКО ИСКАШ ДА ТЕ УВАЖАВАТ ХОРАТА
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАРОДА ГЛАСУВА С ДА НА МАЖОРИТАРНОТО ЩОТО Е СЛАБОУМЕН ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!!! АЗ ГЛАСУВАХ С НЕ ЩОТО НЕ ХАРЕСВАМ САЩ И ИЗБОРНАТА ИМ СИСТЕМА!АКО ВЪПРОСА БЕШЕ ИСКАТЕ ЛИ ДА НЯМА МАЖОРИТАРНА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ЩЕШЕ ДА ГЛАСУВАТ С ДА :D НА ТОЗИ ВЪПРОС НАРОДА ИЗОБЩО НЕ РАЗБРА ЗА КАКВО ТОЧНО ГЛАСУВА!!
3
12
 
9
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Когато банките отново започнат да фалират, а вие излезете на улицата да протестирате срещу новата власт, ще ви напиша: "НАЛИ ВИ КАЗАХ!!!"
2
15
 
16
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Честито българи!!! Избрахте си поредната комунистическа марионетка!!! Ако бсп отново дойдат на власт вече сериозно ще обмисля дали да не отида във Франция!!!
1
12
 
14
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
"Не сме готови за 100 % мажоритарен вот" каза говорителят на Кукундрелия Нинова.Тя гордо изпъчи гърди и си помисли колко добре е направила като му е сложила каишка за да има контрол над него и се усмихна ехидно.Както и да се гласува уважаеми вие няма да вземете пооръфания кокъл и ще трябва отново да гледате Бойко и компания от ъгъла.Ха ха ха.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe