Съдът отряза Слави за референдума, той - при Цацаров

ВАС остави без разглеждане жалбата на шоумена срещу резултата
2 дек 2016 19:05,
99
Съдът отряза Слави за референдума, той - при Цацаров
Снимка: архив "Булфото"

Съдът не уважи жалбата на Слави Трифонов срещу резултатите от референдума и я остави без разглеждане.
Мотивите на върховните съдии за това са два.

Първият е, че конкретните решения на ЦИК, които от "Шоуто на Слави" са атакували, нямат самостоятелен характер, поради което не подлежат на самостоятелно обжалване, пише "Труд".

Още по темата

Вторият мотив на магистратите е липса на правен интерес на шоумените за отмяна на атакуваните от тях решения на ЦИК.

"Правният интерес да се иска отмяната на един административен акт се обуславя от непосредственото негативно въздействие в правната сфера на лицето, до което се отнася този акт", обясняват съдиите.

Според тях Инициативният комитет регистриран за участие в информационно-разяснителна кампания за провеждане на националния референдум, не е активно легитимиран да обжалва актове на Централната комисия за провеждане на национален референдум.

Причината е, че неговата регистрация и участие е лимитирано по отношение информационно-разяснителна кампания до провеждане на националния референдум.

След провеждане на националния референдум за Инициативния комитет е отпаднал правния интерес от оспорване на актове.

Още с първото си определение по делото – от 16 ноември, ВАС е поискал от комитета на Слави в тридневен срок "да обоснове пряк и непосредствен правен интерес от оспорването и с какво се засягат или нарушават права, свободи или законни интереси от него или какви задължения поражда за него".

От шоуто са отговорили, че оспорват като комитет в подкрепа на отговори "да", а не като комитета, събрал подписката за референдума, защото се борят за задължителност на решенията от допитването (за което не стигнаха 12 хил. гласа).

Магистратите обаче определят жалбата като недопустима.

Определението може да се обжалва пред петчленен състав на Върховния административен съд в 7-дневен срок от получаване на съобщението до страните, че е обявено.

Междувременно от екипа на Слави Трифонов обявиха, че той ще проведе среща с главния прокурор Сотир Цацаров в понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тц! Не важи вече!Нищо не си разбрал от скеча.Нали Радев,щеше да е президент на всички българи?Питат хората,какво прави той в оная сбирка на БСП,,наречена някаква си конференция.То бяха целувки,благодарности,цирк с госпожа ***,с другите ***,от БСП.
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна подигравка с българския народ. Сега тези от съдът ще си раздадат едни хубави коледни бонуси за това, че нищо не върши. Наистина няма такава държава.
54
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все се питам как така, при толкова правителства наш Славчо все там, вечно прав и все в бяло! Този път обаче може да се окаже срещу вентилатора!
53
10
 
10
 
! Отговори
ЗАЩО НЕ--РЕФЕРЕНДУМ: преди 7 години
--"ИСКАТЕ ЛИ ---САМО, 3- ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА ...ГЕРБ ,БСП и ДПС?"--ИСКАТЕ ЛИ ПАРТИИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДДПОЛУЧАВАТ СУБСИДИИТЕ СИ ---САМО ОТ ЧУЖБИНА ---/..РУСИЯ , ТУРЦИЯ , ГЕРМАНИЯ , САЩ/--"ИСКАТЕ ЛИ ...ДА ВИ СЕ СПИРА , 20% от заплатата --АКО НЕ ГЛАСУВАТЕ?"ТАКА Е ----пак "РЕФЕРЕНДУМ"--- пак ПО УЧИНДОЛСКИ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!
52
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
62 Пич, я кажи по какъв начин Дългия е станал милионер на гърба на народа? Окрал е народа ли? Как? Този е измежду малкото у нас милионери които си изкарват милионите с честен труд. Иначе досега да бяха го разпънали жълтите вестници, а и не само ако имаше тъмен бизнес.
51
3
 
28
 
! Отговори
Вълкът преди 7 години
Защо няма референдум на тема : Съгласни ли сте да се извършва публичен линч на всички политически безотговорни и крадливи *** унищовали България за последните 27 години ?
50
3
 
11
 
! Отговори
Вълк преди 7 години
''Умният начин да се държат хората пасивни и послушни е да се сложат ясни граници за спектъра от допустими мнения и да се разреши широко обсъждане вътре в тези граници, като дори се окуражават най-критичните и дисидентски възгледи. Това дава на хората чувството, че имат свобода на мисленето, докато през цялото време основанията на системата се подсилват посредством ограничаването на обхвата на обсъждането.'' -Ето затова му е платено на слави, върши именно тази работа с измисления си референдум
49
2
 
9
 
! Отговори
бг преди 7 години
Като гледаш страшно мислиш че ще уплашиш цацата?Ха ха...
48
5
 
19
 
! Отговори
рокаджия преди 7 години
Чалгаджията много се вживя в ролята си.Глей си чалгата.
47
13
 
3
 
! Отговори
Щракача преди 7 години
Няма се плашиш Слафчо! Ако трябва и ноф референдом ще направиме и пак за тебе ще гласуваме Оп Оп Оп Оп! Но този път трябва и нов албум чалгица Са Са Са Са референдом чалгица Оп Оп Оп Оп Оооп!
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Za kradec ne stavash sine ti si budalaaaaa
45
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помня деня в който по шоуто му обявиха,че ще правят референдум, тъкмо в парламента бяха отхвърлили предложението за задължотелно гласуване и аз бях също много възмутен, че и в следващия парламент ще имаме ятора сила ДПС. Само незнам как измежду истинската причина тоя чалгар реши да пробутва мажоритарния вот за да съсипе националистите?
44
3
 
14
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
От евтино шоу в политиката. Приготвих си легена, че ще драйвам.
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно какъв би бил резултата ако се попитат хората: Подкрепяте ли в народното събрание да има депутати само от ГЕРБ, БСП и ДПС? Да дали щеше да му мине такъв референдум дори и да мине прага за участие?
42
2
 
8
 
! Отговори
NaNaNavy-Rez преди 7 години
Очаквано велико събитие от решение на български съд, пфу...След десет години *** и турците в България ще са мнозинство. Това посочва, че 95 процента от прокурори и съдии ще са от тяхната квота! Нещо да споделите, по вътрешно и обективно убеждение...
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Slavi ne se kahuri,udari edna dve magistrali,otpusni se mnogo si napregnat,izpii edna butilka i lyagai da spish,v politikata ne se vliza sus straha na horata
40
17
 
21
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Отдавна не го гледам този гологлавия и много се радвам, че си намери майстора с референдума.
39
3
 
22
 
! Отговори
Garrincha преди 7 години
Винаги съм знаел, че е много трудно да пребориш цялата тая гнусна *** ! Години партийни назначения на правилните места обезмислят всеки опит българският народ да заживее честно и правдиво и добре ! Винаги съм искал да ги преборим по - техният начин, това просто е невъзможно, когато цялата система е срещу народа ! " За чиста и свята република " , братя !
38
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе изпробват ни търпението, докато не им нашокаме репите, нема им дойде акъла
37
1
 
19
 
! Отговори
БауБау преди 7 години
Определено гласувалите са голям брой за да се сметне референдума за валиден. Само че искам още от предния референдум да се изпълни исканото от народа. Какво стана с Аец Белене и защо не се строи