РБ чакат ГЕРБ. Следващата седмица, в 11 часа, в 12...

Ще вземат ли третия мандат, доц. Борислав Великов пред Bulgaria ON AIR
7 дек 2016 09:44,
6
РБ чакат ГЕРБ. Следващата седмица, в 11 часа, в 12...
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ще вземе ли Реформаторският блок мандата за кабинет?

"На срещата с ГЕРБ ние направихме една оценка на изминатия път през тези две години и общото ни становище е, че тази коалиция, основно след споразумението между ГЕРБ и Реформаторския блок (РБ), беше полезна за страната".

Това коментира зам.-председателят на РБ доц. Борислав Великов в предаването "България сутрин" след вчерашната среща между ГЕРБ и Реформаторите, които се съгласиха, че е рано да говорят за правителство, съставено в рамките на този парламент с мандат на Блока.

Доц. Великов каза, че в РБ се готвят за избори и се надява да бъдат единни. Той съобщи, че предстоят организационни стъпки, може би конгрес през януари, който да оформи една по-стегната структура и да бъдат малко по-мобилизирани за предсрочните избори.

По думите на доц. Великов, ако днес БСП върне мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев, третият мандат се полага на РБ.

"Ние затова искахме предварително да поговорим с ГЕРБ дали в рамките на това 43-то Народно събрание има някакви реални възможности да се продължи работата. Останахме с впечатление, че са по-скоро скептични", допълни той.

На въпрос, ако мандатът бъде връчен на РБ, ще направят ли опит за съставяне на правителство, доц. Великов заяви, че не са стигнали до категорична позиция, тъй като на практика нямат формално основание, т.е връчен мандат.

"Моето мнение е, че, ако мандатът бъде връчен някой ден в следващата седмица в 11 часа, в 12 часа би трябвало да говорим с ГЕРБ и ако те не кажат, че ще имаме тяхната подкрепа, тогава в 13 часа можем спокойно да го върнем обратно", посочи зам.-председателят на реформаторите пред Bulgaria ON AIR.

Попитан дали РБ ще влезе в сегашния си състав от пет партии и в следващия парламент, доц. Великов заяви, че при една добра мобилизация, при разширяване на РБ и с други стойностни десни и дясноцентристки партии, би трябвало да влязат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откъде накъде тези ще управляват?! "Партия", съставена от малки незначителни партийки, всяка от които дърпа в различна посока - избрана с едва 8% от гласовете + партия, която преди седмици подаде оставка, понеже тотално никой не гласува за тях на президентските избори.О да, мисля че ще се справят чудесно...
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е убиец! Защо го показвате?! С луксозната си кола, купена с крадени от нас пари, уби невинен човек. И не просто е на свобода, а е дyпeтат! Лопата в главата за този измекерин!
3
1
 
16
 
! Отговори
антиседераст преди 7 години
Еми като сте избрали това недоразумение , това нищожество за президент той ще даде мандата на подобно нему недоразумение.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо пък точно разбойниците РБ имат право на мандат. Къде са Патриотите, Дпс, та дори Марешки има повече гласове от тези файтонджии.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
къв е този съсел бе