РБ – готов на политическо самоубийство

Вероятно е дошло време да се влеят в ГЕРБ, коментира Иво Инджев
13 дек 2016 17:00,
25
РБ – готов на политическо самоубийство
Снимка: bgonair.bg

Никоя религия не поощрява самоубийството обаче в политиката властта е такъв фетиш, че някои са готови на политическо самоубийство. В случая това са Реформаторите. Вероятно е дошло време да се влеят в ГЕРБ и аз смятам, че това би било много по-честно спрямо избирателите и хората, които биха гласували за тях.

Това коментира журналистът Иво Инджев в извънредното издание на "България сутрин", след като президентът Росен Плевнелиев връчи третия проучвателен мандат на Реформаторския блок (РБ). Очакваше се Реформаторите да върнат мандата, но те не го направиха и обявиха, че ще опитат да съставят правителство.

"Не виждам логика в постъпката на Реформаторския блок (РБ). Само и единствено, ако премиерът в оставка Бойко Борисов благоволи да ги подкрепи, защото той в лично качество разтури това управление и сега е единственият, който ако иска, може да сглоби пъзела по друг начин. Това обаче той многократно заяви, че няма да направи", каза още Инджев.

Адвокат Николай Хаджигенов сподели, че Реформаторите не могат да го изненадат и за него те са "политически труп".

"Без ГЕРБ те са нищо, възможно е да получат някаква подкрепа от партията на Бойко Борисов", категоричен е Хаджигенов.

В студиото на Лора Инджова и Симеон Белев журналистът Иво Инджев посочи, че Реформаторите демонстрират отговорност, че за разлика от другите политически формации, които връщат мандата, те все пак ще опитат да направят нещо.

"Друг е въпросът, че става дума за това, че те са проекция във властта на волята на Бойко Борисов и не могат да направят нищо без него в този парламент, а вероятно и в следващия", каза Инджев.

"Единственият им политически шанс е да сменят партийните книжки - от СДС да отидат в ГЕРБ. На тях целта им е власт", заключи Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Стра Ш но тъ пия български народ не разбра най-накрая, че само Патриотчният блок ще вдигне тая държава на крак!!!
15
3
 
9
 
! Отговори
До 22 дни преди 7 години
По закон, независимо, че е в оставка, докато няма избрано друго правителство Борисов е ДЛЪЖЕН да се занимава с текущите проблеми на държавата. А как се "занимава" е втори въпрос. Дали нещо прави,за да помага или всява повече хаос се вижда. Много пиар, много нещо. Не сме длъжни да му благодарим за неща, които е длъжен да прави. Кеф му - искам да съм Премиер, кеф му - не ща. И всички сме в потрес колко е велик.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДРУГАТА СЕДМИЦА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ В ОСТАВКА ЩЕ СИ ТРЪГНЕ.ЩЕ ИМА СЛУЖШЕБЕН ПРЕМИЕР
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Инджев още ли пълзи по земята.
12
2
 
8
 
! Отговори
Всеки,следящНовините преди 7 години
в медиите знае, че вече години наред Инджев се появява в навечерието на предстоящи избори и казва по нещо неприятно за някоя формация, която участва в тези избори или се готви да участва. В не един от тези случаи оклеветените го разобличават.Въпреки всичко, клеветническото, подиграващо или обругаващо изявление на Инджев бива качвано в интернет и винаги, когато напишеш в търсачката името или абревиатурата на оклеветения, материалът на Инджев е сред първите заглавия, които се показват.ЗАЩО ???
11
4
 
9
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Всички знаем ,че тиквата e в поза партер пред големите началници . Представете си ,че му наредят да подкрепи деформаторите що ще чини тогаз ще слушка ли или ще се направи на мъж.
10
12
 
8
 
! Отговори
за 22 дни преди 7 години
и без това БОРИСОВ е изцяло зает с много тежки случаи ТОЧНО когато е оставка и ВЪПРЕКИ ТОВА точно БОРИСОВ действува активно с душа и сърце за разрешаване на проблемите, които са ЕКСТРЕМАЛНИ!Да продължи да ръководи до застъпването на Радев и да ги 'пусне" тогава да си действуват.НО всички : и Радев, и НИнова дължат на Борисов голяма благодарност, че той е в ОКОТО на БУРЯТА!!!( а можеше да каже- аз съм в оставка.)БРАВО на БОРИСОВ! И благодарност!
9
2
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Никоя религия не поощрява самоубийството обаче в политиката властта е такъв фетиш-----------------Та това, моля, е Саможертва не е самоубииство, което пък е философия на саморайте/войните /РБ не са таквиз! :)пп. д-р Менгеле, пардон Москов е типичен раформатор! :)) Анастезирал се сам с дрогата!
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Седесарите са такива оттрепки, защото навремето дори и комунистите не ги вземаха в партията си. Щото дори и те имаха критерии. Ама тези за нищо не ставаха.
7
2
 
30
 
! Отговори
СДС преди 7 години
Когато гласувах за СДС---от самото начало---никога не съм смятал ,че могат да паднат толкова ниско! Падението започнато с Костов, достигна невиждани висоти с Лукарски. Започвам да се срамувам от абревеатурата СДС. Както Костов , като агент на КГБ, успя на напарви така ,е хората да се съмняват в демокрацията, така и Лукарски или по -точно Лукавия, ще постигна целта си --да забравим за СДС. Тъжно е, но няма честен лидер в БГ.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или самоубиват пак става
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво чакат тогава да се самоубесят щом са готови?
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Инджев тоя път си прав като никога..Да се вливат в Герб да се гушкат с Боко, изобщо да спрат да шикълкавят като до сега, а да се покажат такива, каквито са.
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щуротии.рб и герб са политически трупове
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо, бе, нека направят служебно правителство с премиер Баце Банкянски! Като встъпи в длъжност новият президент през януари ще ги уволни.
1
28
 
5
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Ще има да взимате...Инджев излагаш се,а аз те харесвах!