Социолог: Ако РБ не върне мандата, ще удължи агонията!

2 години наблюдаваме реформаторска агония, потвърди политолог
Обновена: 13 дек 2016 11:07 | 13 дек 2016 10:52, Анисия Иванова
10
Социолог: Ако РБ не върне мандата, ще удължи агонията!
Снимка: Булфото, архив

Ако Реформаторският блок днес не върне мандата за съставяне на правителство, те ще удължи агонията и тогава ще олекнат, ще загубят политическа тежест. Около тази позиция се обединиха социологът Първан Симеонов и политологът Страхил Делийски в студиото на "България сутрин".

По думите на Симеонов хората искат новото и го доказаха като 2 млн. българи гласуваха за човек, когото не познаваха и го направиха президент.

"Една част от РБ – СДС, казват нека още от същото, което е невъзможно", допълни той.

Радан Кънев и Христо Иванов заформят нещо конкурентно и в тази ситуация да скочиш във властта е абсурдно, каза още социологът.

"Политиката, противно на това, което мислят хората, е благородно начинание. При тази криза в политическото ни пространство всеки един проект, който има претенции да изрази определени социални и политически интереси, е добре дошъл", смята Страхил Делийски. По думите му от тази гледна точка важно е как новият проект около Христо Иванов ще реши уравнението на властта.

"Не знам дали е възможно двете политически сили – ГЕРБ и РБ, да успеят да се синхронизират", изрази съмнение Делийски.

Той припомни какво се случи и как започна проектът на РБ: "Започна като представителство на определена група хора и приключи с тази идея, когато стана част от второто управление на ГЕРБ и го легитимира".

Последните 2 години наблюдаваме една реформаторска агония. Ако това се случи с новия проект, не вещае нищо добро, обобщи Страхил Делийски пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
нови издания преди 7 години
ЗА ДЕФОРМАТОРИТЕ ТОВА Е ПОСЛЕДНАТА АГОНИЯ , СЛЕД ТОВА СМЪРТА Е ГАРАНТИРАНА!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой ще състави правителство след предсрочни избори?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господа социолози и политолози, стабилността на държавата е по-важна от която и да е партия.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Всяка партия, в която са и хора от СДС от периода 1989-2001, е обречена още в зародиш. Всеки минал през СДС в този период е увреден и хората доста бързо осъзнават, че всичко е рожба на БСП-БКП.
4
0
 
8
 
! Отговори
независим преди 7 години
Ако с избори се решаваше кой да управлява и кой да е президент, то те щяха да бъдат забранени със закон. Някой вярва ли на резултати от избори /сравнете резултатите от последните два и какво "ново" очаквате/
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩЕ ПРАВЯТ НОВА КОКАЛИЦИЯ, ЧЕ ВЛАСТТА Е СЛАДКО НЕШО, Я ВЛЯЗАТ ВЕЧЕ, Я НЕ.
2
3
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРЧЕ преди 7 години
Жаждата за власт, чрез която да крадеш е основния мотив на РБ, та погледнете колко министри и зам.министри от РБ ще си отидат ако не се състави правителство.Само за последния месец точно г-н Лукарски е сключил договори с електронни медии само за 1,3 милиона лева.Те на това аз му викам кражба посред бял ден.Тези са по-лакоми и зли и от ГРОБАРИТЕ бре.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка партия, в която са и хора от СДС от периода 1989-2001, е обречена още в зародиш. Всеки минал през СДС в този период е увреден и хората доста бързо се ориентират и го отхвърлят. Така наречения реформаторски блок е последния опит на забогатялите от грабежа по времето на Синия период на България, да останат във властта. В този смисъл агонията не е от 2 години, а е от 2001-ва година, когато след "успешното" управление на СДС-Иван Костов, народа изрита СДС в десета глуха.