БСП: Отказваме място в Съвета за сигурност? Предателство!

Социалистите с упреци за уреждане на постове в последния момент
Обновена: 14 дек 2016 11:45 | 14 дек 2016 11:44, Камелия Цветанова
93
БСП: Отказваме място в Съвета за сигурност? Предателство!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

БСП обвини за пореден път правителството в оставка в национално предателство.

Този път причина за това стана предложението на дипломат №1 Даниел Митов България да оттегли кандидатурата си за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН през 2018-2019 г. в полза на Полша, както и една негова грама за важен пост в ООН.

Всяка година Съветът за сигурност на ООН избира петима непостоянни членове с мандат за две години, като се придържа към принципа на ротация на регионалните групи. Източноевропейската група има право на едно място за периода 2018-2019 г. Освен България за него претендира Полша. След решението на София Варшава фактически си гарантира избирането.

Следващият шанс на България ще е през 2038 година, обясни Нинова.

Според нея обаче още по-скандално е това, че на 9 декември Митов е пратил екстрена грама до постоянния представител на България в ООН Георги Панайотов, с която иска да му бъде уредена среща с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, защото имало подходяща наша кандидатура за шеф на Програмата на ООН за развитие.

Това е третата длъжност в рамките на ООН след генсека и заместника му.

Нинова отсече, че се носят слухове, че българският кандидат е Кристалина Георгиева. Тя пък подаде оставка като еврокомисар, за да се върне на работата в Световната банка.

Социалистите обаче подозират, че родните власти ще настояват Георгиева да оглави ПРООН.
 
Така че червената шефка настоява Митов и премиерът в оставка Бойко Борисов да обяснят защо депутатите и обществото не са запознати с това решение на отиващата си власт.

Това е уреждане на постове в последния момент, обвини още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че народа ще ви измете от властта в най-скоро време! Реформаторите взеха мандата, обаче никой не ги познава тия хора там, хахаха. Тези ли ще управляват?
59
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от кога на позитано 20 са иззели функциите на външно и заливат с лъжи обществото, не е ли това национално предателство!
58
1
 
7
 
! Отговори
До 57 преди 7 години
Наивник, да не би да са продадени законно? От небето ли си паднал?
57
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вой на *** - музика за моите уши !
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какъв беше другаря Лилов? Или вече не помните!
55
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВангаПрез 2018 се пада БСП да бъде забранена, а всички ръководни кадри съдени за национално предателство.по късата процедура като Чаушеску?
54
9
 
14
 
! Отговори
dp преди 7 години
Предателство, даааа.Спрямо руския господар - няма да вреди свои слуги на отговорен пост.Руските агит лешояди са гракнали в хор пак, това означава, че нещо добро се е случило.Да пикаят газ и да *** от мъка руските слуги, няма да е тяхната.
53
5
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
Фирма Аркус е частна фирма, но търговията се контролира от държавата, не може всеки да продава на всеки, аланколу!
52
5
 
7
 
! Отговори
12 преди 7 години
Има публикуван подобен материал и в новини.бг, където са нападнали г-н Митов за износ на оръжие за ИДИЛ от фирма "Аркус" АД Лясковец. Написах, че фирмата е частна и правителството няма нищо общо с нерегламентирания й износ. Обаче, за пореден път сайта на Пеевски и ДПС не допусна коригиращ материал. Явно, не се интересуват от истината, просто трябва да плюят.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
начи, още преди 11:44, когато е качен тоя матерял, имаше пресконференция на Мин.вън.раб. Митов. Той в прав текст обяви ***. нин. в поредната лъжа! шо не га писахте тва!?
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то и Белене беше много лош проект за България, ама онова недоразумение дето беше кандидат на психодесните - Трайчо Трайков е опънал 70 хиляди еврака за да свидетелства, нали? Ей, така иначе мило и драго дават за България. Ако не са измислените им фондации, финансирани от САЩ, Митов и тези като него щяха да са никои!!!
49
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господинът на снимката е назначен от Козяк 16, а не от Тиквуня. Той говори много добре български, но не е българин. След като приключи като външен министър повече няма да го видите.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои от БКП са предлагали за 16 република, но това не е станало, за разлика от това, което става сега. Ако мислите, че е щяло да стане просто ей така, без да се произнесе народа? Сега народа какво решава??? Нищо, показаха му го и на референдума.
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къдравата Сю в поредно предателство
46
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работата е ясна ,САЩ са наредили на слуата си Митов ,България да си отегли кандидатурата защото през 2018-19г.не се знае кой ще е на власт .До като на Полша щатите могат да разчитат винаги.За предателството си Митов трябва да бъде съден и осъден.
45
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СРешетников всърцетоБКП-БСП с др. Тодор Живков предлагаха България да стане 16 република на СССР . Сега техните наследници говорят за предателство . Просто нямам думи за такива из..ро..ди .
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а Русия много я интересув ООН както и САЩ , но ООН е парлама за форумни наивници !)
43
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато правителството Орешарски номинира г-жа Бокова за кандидат за генерален секретар на ООН, тогава самата г-жа Бокова тръгна да си прави кампания и да събира подкрепа.""Още (през) ноември 2014 г. тя се беше срещала с полския външен министър по това време и от този разговор беше станало ясно, че Полша е готова да подкрепи нейната кандидатура за генерален секретар на ООН срещу размяна за подкрепа от България за Полша, обясни Митов.
42
14
 
12
 
! Отговори
Ква стана тя? преди 7 години
САЩ са кравари.Децата на *** и Лавров са пратени в САЩ.Значи са телета, пратени при краварите :)))
41
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полша ще гласува против Русия, затова *** реве !Ама си праща синчето в Америка, лошата страна дето много биели неггрите, нали ?***, прати си синчето в Русия, нали ти е Родина!