От СДС най-много лелеели да вземат мандата. Защо им е?

Това НС все още имало потенциал да излъчи правителство
14 дек 2016 10:30,
39
От СДС най-много лелеели да вземат мандата. Защо им е?

Вероятно ще бъдем атакувани от различни страни за нашето решение, но смятаме, че това Народно събрание има още потенциал и би могло да излъчи стабилно правителство. Това коментира пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на ПГ на Реформаторския блок доц. Борислав Великов по повод приетия вчера от реформаторите мандат за съставяне на правителство.

Още по темата

От РБ са взели решение кои членове да се яват при президента Плевнелиев на заседание на Изпълнителния съвет на формацията, обясни доц. Великов: "Разбира се, това беше почетна делегация, но там бяха и колегата Марков от СДС, колегата Христов от БЗНС, така че имаше известна представителност без да са председатели на партии, тъй като някои са и министри - да не излезе, че министрите отиват там, за да си продължат мандата изкуствено".

"Факт е, че колегите от СДС бяха най-настойчиви в прокарване на тезата, че би трябвало да се използва този последен проучвателен мандат и да се опитаме да съставим правителство в рамките на това Народно събрание", посочи още доц. Великов.

По думите му ключовата роля в съставянето на евентуален кабинет има премиерът в оставка Бойко Борисов.

Великов аргументира твърдението си с факта, че Борисов е лидер на най-голямата парламентарно представена сила и именно той следвало да посочи кой ще е министър-председател в новия кабинет.

"Началото на 43-то Народно събрание и излъчването на една принципна коалиция - ГЕРБ и РБ, подкрепяни от ПФ, беше нещо, което даде добър резултат в течение на тези две години. Най-малкото е, че ние трябва да опитаме да съхраним по възможност това управление", добави още гостът в студиото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подкрепям, че този е убиец и пълен негодник! Този е за приключване с наказателна рота! А не да мърси Народното събрание с присъствието си!
35
0
 
2
 
! Отговори
краси преди 7 години
Този безсрамник Борислав Великов уби човек на пътя.Няма моралното право да е депутат.
34
0
 
4
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Защото Костовистите пак да могат да крадат и безчинстват. Защото са гладни за власт и искат да доунищожат клетата ни държава.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои бяха тия смешници?
32
1
 
2
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
сдс пака искат да продават касови апарати от 2 дол.на 10 дол.иван костов това го направи а сега искат да продължават техните мръсни далавери с народа
31
1
 
10
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ СЕРИОЗНА ДЯСНА ПАРТИЯ, НО ГЕРБ, СЕГАШНОТО СДС И ПАРТИЯТА НА КУНЕВИЦА НЕ СА ТАКИВА А ФАКТИЧЕСКИ ТЕ НЕ СА И ДЕСНИ А СА НЯКАКЪВ ТЮРЛЮГЮВЕЧ ВКОПЧИЛ СЕ В ДАЛАВЕРАТА.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този уби човек при катастрофа.Не желая да го виждам и да го слушам.
29
1
 
14
 
! Отговори
СИВА СВРАКА преди 7 години
АМИ ТАКА ЛИ СЕ ДАВА КОКАЛА? ПРОСТО СА ТОЛКОВА НАГЛИ , ЧЕ НЕ РАЗБИРАТ КОЛКО СА ЖАЛКИ! НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВИДЯТ ТАЗИ ВЛАСТ И ЗАТОВА ДРАПАТ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ! А ПЪК ЗНАЕТЕ ЛИ , ТОВА МОЖЕ И ДА Е ЗАМИСЛЕНО ОТ ГЕРБ?
28
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последен напън някой мижитурки да си запазят толите местенца поне още 2 години. Хайде напъвайте се, че на следващите избори трябва да ви ИЗМЕТЕМ всичките
27
1
 
27
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
По безумно нещо не бях виждал. ГЕРБ отказаха мандата...от какъв зор тези го взеха за да го дават пак на ГЕРБ. НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! ЦЕЛИЯ НИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ Е ЗА БУНИЩЕТО!
26
2
 
25
 
! Отговори
123 преди 7 години
Е тоя нетодник го гледам от дете а вече съм на 43 години а дори и тембъра на гласа му не знам какъв е. ЯМА ТАКАВА ДЪР.ЖАВА
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От СДС най-много лелеели да вземат мандата. Защо им е?--------------Вече се обърках. Под СДС, БСП ли имат предвид ? И защо видна седесарка води червените баби и носи цветя на Живков :D Откакто седесарката *** поведе червените старци, не съм чул соцовете да говорят колко крадливи били седесарите хахахаха
24
0
 
26
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Доброто старо СДС - нищо ново под слънцето.
23
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е нема такава държава. Куцо и сакато иска да прави првителство. Политически инвалиди, от вдички страни съюзяваите се.
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
взели са мандата, за да се снимат пред президентството и за да могат да се отчетат пред задокеанските си спонсори, че са направили някакъв велик подвиг. иначе сигурно и те знаят, че не могат да направят правителство
21
1
 
31
 
! Отговори
Последно преди 7 години
Боко им отказа на психарите преди час,отиваме на избори!
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези дали някога ще успеят да си научат урока как да се уважават партньорите и да са лоялни когато са много слаби. Не си взеха бележка лятото, когато хукнаха на висок глас да предлагат президентски кандидати, без предварително да се допитат до доайена в групата, че и след това, вместо да си дадат самооценка на възможностите пак се цепиха с друг кандидат. От 1991 все така, едно и също.
19
1
 
17
 
! Отговори
потенциал преди 7 години
Надето ще го прибират ли от Анталия след празниците преди да е станала белята, или другарят Радев одобрява назначения либийски кадър
18
0
 
32
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
деформирани деформатори , но жадни за власт .........грозна картинка!!!!!
17
0
 
23
 
! Отговори
сержант Буги преди 7 години
Значи има още за крадене !!!