Борисов към Тръмп: На плещите ви - животи от цял свят!

Премиерът ни разговаря с новоизбрания президент на САЩ по телефона
Обновена: 16 дек 2016 19:06 | 16 дек 2016 18:15, Веселина Йорданова
129
Борисов към Тръмп: На плещите ви - животи от цял свят!
Снимка: БТА, архив

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп.

Двамата обсъдиха актуалната международна и вътрешнополитическа обстановка, като отбелязаха отличното досегашно партньорство на двете страни и изразиха очакване то да продължи да се развива и при новата американска администрация, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов запозна Доналд Тръмп с макроикономическите показатели на страната ни, като отбеляза ръста на икономиката, който е един от най-високите за Европа, нулевата инфлация, ниските данъци и нисък външен дълг.

Той посочи, че тази стабилност, както и ролята на България в региона, я правят едно от най-сигурните места за инвестиции. Обсъдени бяха и мерките, които страната ни предприема за диверсификация на енергийните източници и трасета.

Министър-председателят отново представи позицията си, че нормализиране на обстановката в света и в частност в Европа след връхлетялата я мигрантска криза може да бъде постигнато само с прекратяване на военните конфликти, които са основна причина за бежанските потоци.

Борисов подчерта и ролята на лидерите на най-големите държави в този процес. "На плещите Ви лежи огромна отговорност, става въпрос за човешки животи по целия свят", обърна се министър-председателят към новоизбрания президент на САЩ.

Доналд Тръмп изрази очакване в най-скоро време да се осъществи среща между двамата, на която в личен разговор да обсъдят възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество. Чрез премиера Борисов той предаде пожеланията си в навечерието на Коледа към целия български народ за благополучие и успех.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На какъв език си говореха . Говорели говорели и като се стреснал Боко и събудил какво да види краката му отвити.
94
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТРАННО ! ПОЗНАВАЙКИ ТВОРЧЕСТВОТО НА НЕБЕЗИЗВЕСТНИЯ ЙОХАН ВОЛФГАНГ ГЬОТЕ , ДО ДЕН ДНЕШЕН , МИСЛЕХ ЧЕ ТОВА Е ПРИОРИТЕТ , НА СЪЩО ТАКА ВСЕИЗВЕСТНИЯТ , МЕФИСТОФЕЛ .
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" животи от цял свят". Малеее, какъв поетичен Боци !.
92
3
 
14
 
! Отговори
ДА... преди 7 години
МНОГО МИ Е ЛЮБОПИТНО С ПРЕВОДАЧ ЛИ БЕШЕ РАЗГОВОРА ИЛИ ЛИЧЕН АКО Е ИМАЛО ТАКЪВ ЗАЩОТО КОЙ ЩЕ СЕДНЕ ДА ПИТА ТРЪМП ДАЛИ СА ГОВОРИЛИ......ЛЕСНО СЕ ЛЪЖЕ ТАКА КАТО СМЕ СВИКНАЛИ ГОСПОДИНА ДА НИ ЛЪЖЕ СУТРИН ЩЕ СИ ПОДАМ ОСТАВКА НАОБЯД ТИЧА В БРЮКСЕЛ ЗА ПИТАНЕ И ВЕЧЕРТА АМИ ЩЕ ВИДИМ МОЖЕ ДА НАПРАВИМ ПРАВИТЕЛСТВО - Г-Н БОРИСОВ ПОНЕ ВЕДНЪЖ КАЖЕТЕ МЪЖКА ДУМА БЕЗ ЛЪЖИ - РЕЧЕНО СТОРЕНО - МНООГО ТИ СЕ НАСИТИХМЕ
91
13
 
3
 
! Отговори
аа преди 7 години
БГ премиерът в случая е положителната фигура, малко е иронично, знам.Говори положителни, разумни неща, докато оня толуп се чуди кво аджеба е това бг.Иронията е щото един доста посредствен човек, и въпреки това на много светлинни мили пред тръмп. Не ми се мисли, направо.
90
6
 
13
 
! Отговори
Спиндерман преди 7 години
Министър-председателят ***!.. така де, фостафка...
89
1
 
12
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Трамп се обажда на ББ. Амер.посланник-които е бил и в Русия-информира Трамп че БГ е наи -важният и лоялен член на НАТО - гарант с-у инвазия от Русия !
88
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп си е говорил с преводача на Тиквата
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Професор И ти си про..ст комунист като него . Затова се разбирате, ***.
86
2
 
11
 
! Отговори
Жегдцжхй преди 7 години
А на твоите бе БХ ??
85
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас не мога да повярвам !?! Това виц ли е?!
84
9
 
35
 
! Отговори
НЕГРАМОТНИКООО... преди 7 години
ТОЯ ***.ОТ ВЕЧЕ СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО ПРЕМИЕР ЗА ТРЕТИ ПЪТ, СЛЕД КАТО ИМА НАХАЛСТВОТО И ПРОСТОТИЯТА ДА ЗВЪНИ НА АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ. ИНТЕРЕСНО МИ Е НА КАКЪВ ЕЗИК Е ГОВОРИЛ С ТРЪМП ТОВА ВЛЕЧУГО И ПО КАКЪВ ПОВОД МУ Е РАПОРТУВАЛ ЗА "УСПЕХИТЕ СИ", НО НЕ КАЗВА ЗА БЕДНОСТТА, В КОЯТО КОЛОНИАЛНАТА МУ ПОЛИТИКА ПОТОПИ НАРОДА НИ. КРАЯТ НА ТОЯ ЛУД Е ВЕЧЕ МНОГО БЛИЗО,КАКВИТО И "МАНЬОВЪРИ", КАЗАНО ПО МУТРЕНСКИ ВРЪТКИ ДА ПРАВИ.
83
4
 
37
 
! Отговори
конграчулейшън преди 7 години
Тръмп е научил български,защото за нашия е непосилен английския.
82
3
 
23
 
! Отговори
учтиво преди 7 години
Колонизаторите се обадиха да чуят диша ли още колонията и как са грантаджиите.
81
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стандартът е нисък,защото мнооого се краде.Нищо не се произвежда,а това,което е останало се дава на концесия срещу 1%.Вредни са всички правителства за бг и най-вече последните две..Дори и патриотите ни са пишман.Но плюем някакви социалисти,каквито никой не е виждал и ни става топло на душата,че намерихме оправдание.
80
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТАНДАРТА НА ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ Е НИСЪК ЗАЩОТО СОЦИАЛИСТИТЕ СА ПРЕКАЛЕНО МНОГО. МИСТЪР ТРЪМП И МИСТЪР КОЛТ ЩЕ РЕДУЦИРАТ СОЦИАЛИЗМА.
79
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАПОЗНА ЛИ ГО, ЧЕ ИМАМЕ НАЙ-НИСКИТЕ ДОХОДИ В СТРАНАТА.БЕЛЕГЪТ ЗА ПРОСПЕРИТЕТ Е СТАНДАРТЪТ НА ЖИВОТ, А ТОВА ПРАВИТЕЛСТВИО НЕ Е СПОСОБНО ДА ГО ПОВИШИ, ПОНЕЖЕ СТРАШНО МНОГО КРАДАТ.
78
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО ТРЪМП, БРАВО БОЙКО!
77
0
 
15
 
! Отговори
до 92 преди 7 години
е тук вече сгреши, щото винаги има какво да се научи от Тиквата. Него и в *** да го затворят от глад няма да умре, че и лавка ще отвори ... ! Това с лавката е автентика, приликата е случайна де ...
76
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спестяванията на българите намаляват, за една година падаме с 40 места, като условия за бизнес, прословутият ръст на БВП, идва единствено поради небивало ниските лихви по кредит и депозит, във всяка нормална държава при тези условия парите започват да,,работят",тук поради никаквите условия за нормален бизнес чакаме на наеми( които падат). Европа за 8 години ни е дала 16млрд, вноската ни е 17млрд. Корупция навсякъде, никаква идея за развитие,българина за една година е обеднял с 9млрд. Та с тези