ДПС със заявка за властта, очакват да са трета сила

Няма да участваме в аритметически мнозинства, заяви Карадайъ
Обновена: 26 дек 2016 19:55 | 26 дек 2016 19:08,
50
ДПС със заявка за властта, очакват да са трета сила
Снимка: Пресцентър на ДПС

На възпоменателен митинг по повод 32 години от началото на т.нар. възродителен процес ДПС в кирковското село Могиляне направи заявка за участие във властта след предстоящите извънредни парламентарни избори.

"Нашата цел е да сме част от едно ценностно мнозинство в бъдещия парламент на страната и да сме част от изпълнителната власт", заяви пред Тюркян Чешма председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той обаче беше категоричен, че партията му няма да участва в аритметически мнозинства, съставени от партии с несъвместими политически и идеологически ценности.

Очакваме ДПС да бъде най-малкото трета политическа сила в страната, за да имаме адекватно участие в управлението на страната, заяви от своя страна заместник-председателят на ДПС Хасан Азис.

Темата коментира и евродепутатът от ДПС - Либерален Алианс Неджми Али. По думите му предстоящите извънредни парламентарни избори са много важни, защото те представляват пътя за връщането на ДПС във властта.

В словото си пред многолюдния възпоменателен митинг Мустафа Карадайъ припомни няколкократната смяна на имената на мюсюлманите преди 1989 година. Според него това е станало възможно, защото "имената бяха сменяни на групи и групички".

"Обединихме се в мъката, в страданието, в потъпканото ни достойнство", каза Карадайъ. И не пропусна да отбележи, че за последните 26 години имало най-малко 6 опита за разделение на ДПС, два от които в последните две, но всичките те - неуспешни.

ДПС няма нужда от това разделение и няма да го допуснем, категоричен бе лидерът на ДПС.

Във възпоменателния митинг по повод 32 години от началото на "възродителния процес" в България участваха още евродепутати от ДПС, народни представители от партията, цялото нейно ръководство, гости от Турция в лицето на представители на опозиционната в южната ни съседка Народно-републиканска партия, кметове на общини и населени места жители на кирковската община.

В сутрешните часове преди проявата на ДПС, членове и симпатизанти на ДОСТ начело с лидера си Лютви Местан и турския посланик Сюлейман Гьокче проведоха и паралелен възпоменателен поход до гроба на загиналата от заблудил се куршум 18-месечна Тюркян, както и възпоменателен митинг пред паметника на загиналото дете.

До сериозни сблъсъци не се стигна и доколкото ги имаше, те се изразиха във вербални нападки между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До анонимен 7За да се хванем за гушите.
12
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...нищо не казвате за буново вагона за маики с деца и ние не сме го забравили..." - Атентат на гара Буново е организиран от българи.
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистическо-турските крадци отново се канят да откраднат някоко милиарда, но си мисля, че хората вече не са толкова глупави.
10
3
 
7
 
! Отговори
Дъмбълдор преди 7 години
Каквото мишката мислила - котката й го развалила.
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бе на тия кой им разреши да правят тоя възпоменателен митинг !? по добре да идат при доган и местан и от тях да искат обяснение за тоя възродителен процес - те са стари бкп - дс кадри , кой знае колко мохамедани са почернили с техните доноси !!!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно Ахмед Доган защо не посещава гроба на бебето Тюркян от 26 години всички турци гласуваха за него.Нека да каже кой ще носи отговорност за убийството на невинната Тюркян и останалите невини убити от ДС БКП сегашните БСП и чадърите АТАКА,ГЕРП,ДПС и останалите партии.
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз научи ли се да говори български?
6
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
защо зорлем разделяте наи бедните хора стига с тези имена и чешминищо не казвате за буново вагона за маики с деца и ние не сме го забравилибсп повече в коалиция с дпс няма да влиза ако иска да не изпадне от класациятадпс може да подкрепят когото си искат но без участие в управлението
5
4
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ДПС+БСП МОЖЕ И ДА СА ТРЕТА СИЛА. ПООТДЕЛНО ЩЕ СА НА 6 И 7 МЯСТО.
4
6
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
КАРАДАЍЪ---НЕ РАЗДЕЛЯЍ НАРОДА НА ПОРЦИИ ----ПРИ МАЖОРИТАРЕН ВОТ СТЕ АУТ ДОРИ И ПРИ ТАЗИ СИСТЕМА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА ВЛЕЗЕТЕ ---БЪЛГАРИНА ЩЕ ГЛАСУВА ПРОТИВ ДПС ГЕРБ РБ --НЕ УСЕЩАШ ЛИ ЧЕ ПАТРИОТИЗМА ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ НА ЕС Е ВЪВ ВЪЗХОД СЛЯП ЛИ СИ ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКИ НЕГРАМОТЕН
3
12
 
1
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 7 години
Каурите не ги бърка ,но с на бобото ятагана ще видим кой кум, кой брат! Бисмиллях
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"третаила"?? За къде бързате?
1
3
 
23
 
! Отговори
ХРИСТИЯНСКИ ВОИН преди 7 години
Мина им рахатлъка на ДПС-то, вече не могат да лъжат забрадените и шалваросани бабички и дедовци по Родопите и Лудогорието.....