Чиновническата заплатка в МВР-то – над 3000 лева

В енергетиката е 2600, във финансите достига 2860 лева
28 дек 2016 08:52,
150
Чиновническата заплатка в МВР-то – над 3000 лева
Снимка: архив, Булфото

Около 3060 лв. е максималната заплата на работещите на трудов договор в МВР. Това става ясно от писмен отговор на вътрешната министърка Румяна Бъчварова на депутатски въпроси.

Това е най-високото ниво на чиновническа заплата в министерствата. Досега бе известен един- единствен случай на директорска заплата от 4300 лв. в Министерския съвет, но тя е за държавен служител, а не за работещ на трудов договор.

Допълнителните плащания в МВР са на стойност 13,5 млн. лв., като в тях обаче не се включват бонуси през декември. Вътрешното министерство освен за добре свършена работа дава бонуси и за извънреден и нощен труд, специфични условия на труд и пр.

2860 лв. пък е максималната чиновническа заплата по трудово правоотношение в Министерството на финансите, а 2600 лв. - в енергийното ведомство, показват отговори на финансовия министър Владислав Горанов и на енергийната Теменужка Петкова.

Във Външно максималното ниво на заплатата е 993 лв. Министерството на външните работи е с едни от най-ниските заплати за работещите на трудов договор, става ясно от отговорите на министър Даниел Митов. Минималната заплата по трудов договор във Външно е 420 лв., колкото през тази година бе и нивото на най-ниските заплати в цялата страна.

За сравнение във финансовото министерство най-ниските заплати са по 600 лв., а средната 1055 лв.

Най-високите минимални заплати дава Министерството на енергетиката - 750 лв. Средната в това министерство е 1497 лв. В тези данни обаче не са включени допълнителните бонуси, става ясно от отговорите на министрите, цитирани от "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма държава, която да няма своите държавни служители. По-добро засега не е измислено, така че за тях се плаща и ще се плаща. Както се казва с тях зле, но без тях много по-зле. Друг е въпросът доколко работодателя на хората работещи в държавната администрация, е направил те да работят ефективно и качествено.
63
4
 
16
 
! Отговори
Факт преди 7 години
В България има два начина в частния сектор да се вдигнат заплатите. Първият е да си направят силни синдикати, които да се опрат на мутрите-работодатели. Вторият начин е да се вдигнат заплатите в обществения сектор, което ще повлече след себе си и вдигане на заплатите и в частния сектор - конкуренция един вид.
62
7
 
5
 
! Отговори
До 34 Додо преди 7 години
Не лъжи!По данни на НСИ за 2015 в частния сектор са работели 1717922 човека, а не около 800х. както лъжеш. В обществения сектор тогава са работели 536846 човека, а не около 2 милиона както лъжеш. При това сред тези половин милион са и 157 хиляди в образованието, 137 хиляди в здравеопазването и т.н., но май не включват силовите структури. Само 112 хиляди са в държавното управление, а останалите също работят, наравно с тези ч частния сектор. Та хайде не се изхвърляй, че частния сектор издържал
61
1
 
0
 
! Отговори
KAKADJIA преди 7 години
Koy? kakaDjia vzima Edna minimalna zaplata? Dano da vzemat no nadali zigorno e kato v toto mnogo davatedin pecheli.
60
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 22А като е толкова зле, що всички се натискат да работят там? Що никой не ходи да работи при частника в малката фирмичка, който ще ги осигурява на минималната и ще им плаща веднъж на 3 месеца, "щото е криза и пари нЕма!"? Та може и всички да не взимате по 3 000, ама дори не можеш да си представиш останалите хора, при какви условия работят.
59
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички ревем, за по-високи заплати, а завиждаме на хората, които ги получават. Въпроса е да работят, това е важното, спецификата на работата, предполага по-високи заплати.
58
12
 
5
 
! Отговори
Pppp преди 7 години
Браво на МВР. Нали заплатите са ниски? Ето на едно място са ги вдигнали. Какво се пенявите. Ходете да си бучите на шефовете. Ама чантаджиите не ги заслужавали. Не работели. Тук тия по форума сте се прекинали от бачкане всичките сигурно.
57
8
 
14
 
! Отговори
22 преди 7 години
Пишат на стадото числа и то блее ли блее... Написали са му, че максималната е 3000 лв., ама то ***, че всеки чиновник взема толкова... Че вървете да работите в министерствата да видите колко е началната заплата. В София няма да си платите даже билетите за метрото.
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Антонar2.government.bg/ras/help/zdsl.html
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
винаги публикуват средната пенсия за страната заедно с пенсиите на първа и втора категория труд ,където пенсиите са много високи,защо не публикуват средната пенсия за трета категория труд където 70 процента получават такива пенсии
54
4
 
30
 
! Отговори
Вие питате преди 7 години
Вие питате: Защо държавните служители имат такъв здрав вид?Ние отговаряме: Защото, най-здравословния сън, е сънят в работно време.
53
0
 
29
 
! Отговори
Бау преди 7 години
На мен ми е по-любопитно за тези 3000лв какво точно прави този чиновник? Някой хора заслужават високи заплати някой ги взимат и не правят практически нищо.
52
0
 
18
 
! Отговори
по Вазов преди 7 години
И те си клатят краката и получават висока заплата...
51
1
 
9
 
! Отговори
Антон преди 7 години
Някой ще ми обясни ли каква е разликата между държавен служител и работещ на трудов договор... ?
50
0
 
14
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
До ГЛУПОСТИ !!!Статията е за чиновниците! От кога разследващият е чиновник? Полицаите са зле защото парите на МВР потъват в ръцете на партиино назначени чиновници, нагласени обществени поръчки и т.н.
49
0
 
22
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
А, КАКВА Е ЗАПЛАТАТА НА БЪЧВАРОВА ??? И КАКВИ СА ЗАПЛАТИТЕ НА ОСТАНАЛИТЕ ДЕПУТАТИ ??? КОЛКО ОТ ДЕПУТАТИТЕ СА КАДЪРНИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ??? КОЛКО РАБОТНИ ДНИ В ГОДИНАТА ИМ СЕ СЪБИРАТ ЗА ДА ПОЛУЧАВАТ ТЕЗИ ЗАПЛАТИ ???... ВЪПРОСИ, ВЪПРОСИ, ВЪПРОСИ НА КОИТО НЯМА КОЙ ДА ДАДЕ ОТГОВОР... ШАЙКА КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ СА СЕ СЪБРАЛИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ... И ТАКИВА НИ УПРАВЛЯВАТ. САМО КОКАЛА ГИ ИНТЕРЕСУВА!
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БорисчоТе понеже чантаджиите работят нощем и извънредно... те между 9 и 17 (или както там им е работното време) не работят, ти нощем. Ха-ха-ха!Тук не става дума са тия с патрулките, а за лелите по гишетата, които изобщо не сам там за да работят, а за да пият кафе и накрая да си вземат заплатите.
47
0
 
9
 
! Отговори
Неа преди 7 години
За какви т.нар бонуси говорите точно ?
46
0
 
5
 
! Отговори
Неа преди 7 години
800 бруто , 630 нето ... Не е ли смешно ?
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бонусите да се публикуват. Там е разковничето. И да не ни показват основните заплати, а брутните годишни доходи.Именно - и бонусите се прибавят към годишния доход, който се изчислява при пенсионирането: УП - 2И после откъде идвали високите пенсии ?!