Борисов: Всички ще посрещнат 2017 г. там, накъдето са тръгнали

Пътят Айтос-Карнобат е отворен, автомобилите са изведени от участъка
Обновена: 31 дек 2016 14:05 | 31 дек 2016 13:47, Анисия Иванова
186

Снимка: Facebook

Премиерът в оставка Бойко Борисов обещава, че всички ще посрещнат Новата година там, накъдето са тръгнали

"Пътят Айтос-Карнобат е отворен. Бедстващите автомобили са изведени от участъка. Аз съм на място. Обещавам, че всички ще посрещнат Новата година там, накъдето са тръгнали", пише Борисов в профила си във Facebook.

В публикацията, придружена от няколко снимки, той отбелязва, че остават затворени за движение първокласният път "Петолъчката" - Бургас и АМ "Тракия" в отсечката п.в. "Зимница" - Бургас.

Повече от това не може да се направи – опесъчават, чистят, стотици камиони са на пътя, каза премиерът при пристигането си на АМ "Тракия", цитиран от "Фокус".

"Запознали сме се с обстановката още от снощи“, обясни той. Във връзка с това как се е стигнало до тази ситуация, премиерът в оставка коментира, че това е природа.

„Виждате танкове, влекачи, какви машини сме докарали. Природата е по-силна от човека. Като говорим за климатичните промени, сега вече на всички им става ясно какъв ще е светът през следващите години. Пожарникарите, полицаите показаха геройство в тази виелица“, поясни той.

По думите му ситуацията е нямало как да бъде избегната. "Защо не го избегнат в Америка, в Европа или другаде. Как да се избегне? 120 км вятър – в момента, в който се изчиства, вижте какво става. На всеки 30 мин. пускаме информация. Ако бяхме затворили магистралата, щеше да се образува тапа до София“, поясни Борисов.

На въпрос какво се прави за бедстващите хора Бойко Борисов заяви: „Навсякъде хотели, детски градини, бяхме в Карнобат, автогарата е отворена, взимат се хората един по един. Но просто трябва да пробием пътя. Пробихме го, сега изтегляме една по една колите, изчистваме го. Докато не мине виелицата, не трябва да се мърда“.

"Спрях поне на 10 места да извличаме коли. Поне 20 човека ги спрях да ги питам като виждат каква е поледица защо е тръгнал с жена си и децата, те казват – прав си, връщам се. Стой си в къщи, до 13-14 часа дават да намалее вятърът“, коментира той.

"Краят му се видя. Ще продължим да чистим. Ако може хората да не пътуват, ако няма болен или нещо друго. Стотици хора, стотици камиони и вие най-добре ги виждате. Армия, пожарна, пътнопочистваща техника, началниците им – всички. ТИР-овете продължават да нахалстват. Аз не знам каква е тази наглост. 50 лева глоба, плащат и тръгват. След 1 километър ще отидем пак да го теглим“, заяви още Борисов.

По думите му една от основните причини за блокадите са тежкотоварните автомобили, които нарушават забраната за движение в определени участъци.

„Като застане ТИР, а срещу него снегорин, от двете страни колите. Качете се и опитайте да изместите техниката. Сега виждате, че една по една колите ги караме, извличаме“, обясни премиерът.

По разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов военнослужещи от Българската армия се включиха от 03.00 часа сутринта в помощ на бедстващите хора на магистрала "Тракия", съобщиха от Министерство на отбраната.

В дейностите участват един модул със 7 специализирани машини от военно формирование 22 220 – Сливен от състава на Сухопътните войски, един модул с 5 броя техника от военно формирование 32 890 – Бургас от състава на Военноморските сили и един модул с 2 броя техника от военно формирование 48 940 – Бургас от състава на Съвместното командване на силите.

До момента военнослужещите са помогнали за извозването на десетки бедстващи хора и са изтеглили блокирани в снежните преспи тежкотоварни автомобили и автобуси. В ранните часове на нощта военнослужещите от Сухопътните войски са транспортирали майка с 6-месечно бебе до най-близкото село Венец, където да пренощуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
12
 
2
 
! Отговори
новите опорни точки преди 7 години
До всички русофилски ***!Др.Решетников изпрати нови опорни точки. Бойко Борисов е виновен за снежната виелица , за земетресението във Вранча и всички природни катаклизми!Корнелия Нинова незабавно преимер! Тя ще спре ураганният вятър и неприятните климатични промени.Моментално ще грейне пролетно слънце.Дърветата ще се отрупат с ароматни цветове.Птичките радостно ще чуруликат.!От чешмите ще тече мед и мляко!Ще живеем райски! Победа будеть за нами!
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E tova e vojda na bg drugara boiko borisov evala
14
1
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Ха да видим, колко местни фактори ще бъдат уволнени заради това? Шефнаполицията, награжданска защита, на някое танково подделение, или ще бъдат сменени министрите на отбраната и инфраструктурата, както правят в белите държави? Те несаси свършили работата, Василев, а ние сме им плащали заплати, с данъците си! Но, защо ли питам, всичко ще заметат, както в Хитрино. В нормална държава, фирмата,разрушила цяло село,ще плаща за възстановяването му, не държавата,тоест,пак ние...
13
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е тиква, а кратуна! Едва ли друг премиер има толкова снимки сред апокалипсиса, причинен от самия него!
12
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аре наздраве, Баце! без тебе сме за на никъде! ти баща, ти майка, нищо че червените серсеми те мразат! Да си жив и здрав! До година пак да ги брулиме на изборите! И кремълските им аркадаши нема да им помогнат!
11
2
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Ако по места имаше кадърни хора, военни, полицай, пожарникари, областнауправа и пътно управление, а не навсякъде калинки, назначавани от Герб, сеганямашедачетем и коментираме това. Още снощи всичко щеше да е оправено. Боже,пази България!
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЕЗКРАЕН ПУБЕРТЕТ!
9
4
 
8
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Боже.колко мъка има на този свят Боже!Признавам.....и аз съм надут пуяк донякъде,но никога не съм бил празнодумец!!!
8
10
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Bravo Boiko!Sportniya ti hus i pojarnikarskiya ti nyuh e izgradilo v teb da si vinagi na pomosht,vinagi sred bedstvashti!!!Bravo!Dostoen si za uvajenie!!!
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ТИР-овете продължават да нахалстват. Аз не знам каква е тази наглост. 50 лева глоба, плащат и тръгват. След 1 километър ще отидем пак да го теглим_____________Питай един шофьор за наглостта и ще ти каже, че работодателят му е наредил независимо от време, мерки и т.н. да кара. В Англия, ако нарушиш се прави проверка на цялата фирма и всички камиони трябва да се приберат в гаража на фирмата. Помисли си имат ли интерес да нарушават, като наближи законно установеното време получават смс.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маратонки кецове чорапи шапки adidas!А за народа тиквуний, препорьчва филийка с свинска мас.
5
4
 
21
 
! Отговори
удри преди 7 години
Нова Година пристигна със сняг,радват се, радват се всички.Боко Тиквуна оплеска я пак,ще го търпим няма няма как.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каза кралят слънце
3
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 сантиметра сняг, катурнаха рейтинга на тиквата под нулата! Сега амо ще да лети като баба Яга с метлата, на никой не му пука. Изхаби се с тези PR, на гърба на изстрадалия народ. Защото ако беше на мястото си, хората щяха да стигнат до там, за където са тръгнали и без неговото пъчене.
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокеца, много яка адидаска си е барнал!
1
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко-снегоОсвободителят !!!Ще се правят снежни човеци в негова чест