Строим, санираме... Борисов: Едно е да искаш, друго е да правиш!

Премиерът в оставка си пожела "кратка пауза", за да работят еврофондовете
227
Строим, санираме... Борисов: Едно е да искаш, друго е да правиш!
Снимка: МС

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че правителството му си е поставило много приоритети и за да ги изпълни, е спряло изтичането на пари от държавата, главно от контрабанда.

"Предполагам, че всички са искали да направят нещо добро – но едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш", каза Борисов, който присъства в Плевен на подписването на договор за изграждане на интегрирания воден цикъл на Долна Митрополия и Плевен. Проектът се финансира по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.".
 
Премиерът отбеляза значението на опазването на природата за здравето на хората, развитието на туризма и местната икономика. Той посочи, че вече 51 пречиствателни станции са изградени по ОПОС и работят, в събота е подписването на договора за съоръжението, което ще обслужва Приморско и Айтос.

"Само като си представим какво е текло в българското море, в реките, в подпочвените води, какво е дишал българинът – въобще няма да се запитате защо сме били най-болната нация! Ще видите след година, като стане пречиствателната станция, защо е толкова важно това, което се прави", обърна се премиерът към плевенчани.
 
Министър-председателят отбеляза също, че възможността за строителството на екологичната инфраструктура в голяма степен се дължи на еврофондовете.

"Има едни тъмни и празни периоди, в които е имало друго управление, със спрени еврофондове. Сутринта ми казаха, че някакво момче от БСП е говорило за еврофондовете. От БСП няма как да знаят как се работи с еврофондове, защото винаги са им били спирани по всички програми", коментира Борисов. Той изрази очакване, че сега кметовете ще наваксат пропуснатото време, а паузата, наложена от предсрочните избори, "ще бъде кратка и няма да се озовем пак със спрени еврофондове".
 
В Плевен премиерът Борисов потвърди, че автомагистрала "Хемус" остава приоритет за управлението на ГЕРБ. "Не направим ли "Хемус", този край е загубен. Там, където минаха "Струма", "Марица", "Тракия" – не достигат работници за работните места".
 
Министър-председателят съобщи, че с решение на парламента са гарантирани 2 млрд. лв. за програмата за саниране. Той даде пример с жилищните блокове в Плевен, които не са пипани от десетилетия и вече са в безобразно състояние.

"14 блока почваме сега, само да се затопли времето. Общо са 54 за Плевен, на различна фаза. Просто исках да бъда сигурен, че с решение на парламента ще бъдат гарантирани средствата, за да не си позволи някой да си играе с това. Защото в тези блокове живеят и от БСП, и от ДСП, и от ГЕРБ, и от Атака, и патриоти, и реформатори – всякакви. И това е най-голямата помощ за хората. В градовете, в които от две години са готови блоковете, наполовина са им сметките. Не стига, че е по-красив, но се вдига и стойността на апартамента, ако рече човек да го продава, енергийно ефективен и с по-дълготраен живот. Това е нещо изключително социално… и тук съм съгласен с опозицията, че това е абсурдна социална политика", каза Борисов.
 
По думите му много е лесно да се говори, но е трудно да го направиш. Българите сме нетърпеливи, много време е загубено и искаме веднага да стане. Това ще се прави година и половина-две. Но ще се направи. Ако е било лесно, да са го направили 90-та година, да са направили водопроводите, да са направили канализацията, обобщи министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да .... еврофондовете СА САМО ЗА НАС . Спираме, за да ви дойде акъла.... НЕ МЕРСИ ! Без еврофондове , но и без вас ГЕРБ ! А новите, ако искат дълъг управленчески живот ...да започнат с ревизия на ЕВРОФОНДОВЕТЕ и да се държи сметка на тези , които са ги усвоили НЕПРАВОМЕРНО !!!
24
2
 
24
 
! Отговори
ууу преди 7 години
На извънредна пресконференция премиерът Бойко Борисов обяви, че тази сутрин е спрял и поръчката за собственото си убийство.
23
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Mr.STARBUCKS.Не могат да ти отговорят,защото никой не можа да направи толкова социални придобивки,ремонти на обществени и частни сгради.В нашия град,предишната кметица от БСП разруши всичко,продаде всяко общинско парче земя,нагуши се с милиони,нищо не остави,за хората,ако се наложи строеж за нова децка градина,общината трябва да купува земя от частници,една плочка не постави някъде.За три години кмета на ГЕРБ,обнови и ремонтира музеи,театър,плувен басейн,спорната зала,стадион,пътища,тунели
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко ще прави, когато ЕС спре разплащанията по еврофондовете. Този ми прилича на просяк пред църквата, който се надява на два лева милостиня.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И третото е задължително да го окрадеш
20
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление с глупавата си позиция относно референдума, БСП и Корнелия реанимират ГЕРБ и вероятно те отново ще спечелят изборите
19
2
 
30
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
През 2003 българите живееха с 10% по-добре от румънците. През 2017, след един мандат на тройната коалиция и ДВА мандата на Б. Борисов българите живеят с 25% по зле от румънците и най-зле в ЕС. Това са ФАКТИТЕ. Другото е лъготене, стойки и пози.
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз цепи мрака ...:-) :-) :-)
17
0
 
16
 
! Отговори
ЕСКАДРОНИ преди 7 години
Идааат , ииидат!!! В утрото на светла ЕРА , с факела на Нова Вера ,идат бодри ескадрони пак да краднат милиони . БУДА ,свил десницата корава в целий ръст се той изправя и викнаааааа: Виййййййй , слезнете от конете и ми шланга ( пожарникарския де) целунете , 4ак тогава възцарете ве4на (не)правда на света .
16
4
 
34
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов е тотален некадърник и не може да изкара и един мандат. Всички в Европа му се смеят и подиграват, че па не изкара Мандата.
15
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Mr.STARBUCKSБългария е държавата с най-висока смъртност и най-ниски доходи в ЕС и почти в целия свят. Даже в Африка трудно могат да ни надминат.Над 2 млн души се изнесоха, има напълно обезлюдени села.Но ние строим...градим. За кого? Дори мигрантите не искат да са тука.D
14
4
 
30
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов по цял нищо не бачка. Само бълва простотии пред простия си, неграмотен, малоброен електорат от бедни, провинциални пролетарии и се хвали кви далавери направил с тиквочите си тарикати от ПП ГЕРП, и как за пореден път били източили парите от Бюджета.
13
4
 
25
 
! Отговори
до starbucks преди 7 години
Ми... и на мен ми мълчат като питам за друг по-нагъл и по-голям крадец. Явно става дума за един и същи човек.
12
2
 
18
 
! Отговори
Сукол преди 7 години
Няма да дразнити началника чи шива бии всичкитиима черен кулан !
11
2
 
35
 
! Отговори
socialen преди 7 години
По цял ден само простотии пред неграмотния, малоброен електорат от бедни, провинциални пролетарии, които гласуват за Борисов. Само се търсят далавери за източване на държавния бюджет. Всичко бива източвано.
10
24
 
9
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Оня ден зададох въпроса: Кажете едно име,което работи или е работил повече от Премиера !?Всички тук мълчаха , като П*ТКИ в нови ***,и само ми слагаха минуси.Питам отново ???
9
4
 
30
 
! Отговори
отвратен преди 7 години
Е, нема такова нагло животно.
8
1
 
22
 
! Отговори
Набора преди 7 години
То хубаво строите и правите , ама втори мандат не може да добутате до края? Защо така?
7
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"въобще няма да се запитате защо сме били най-болната нация"Здравната вноска скача и не могат да се лекуват.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тогава и АЕЦ Белене и Южен поток с държавни пари. Всички хора от провницията също искат държавни апартаменти в София.