Пукнатините на пътя – само по старите пътища, увери Павлова

Тя обвини, че БСП залагат само на опити за компромати
78
Пукнатините на пътя – само по старите пътища, увери Павлова
Снимка: Спаси София

Регионалният министър в оставка Лиляна Павлова увери, че ремонтираните пътища са в добро състояние, а неравности има само на стари участъци.

Коментарът й е пореден в отговор на критиките от социалистите. На свой ред тя ги обвини, че раздуват "балони и лъжи" на поредната пресконференция и че използват безплатно медийно време докато са в парламента, "за да дефилират и правят внушения".

"Време е да приземят кораба и да се осъзнаят, защото фактите са видими, двете правителства на ГЕРБ достроихме започнатите магистрали, три магистрали, ремонтирахме пътища, спасихме забатачени от тях, включително и от последния им кабинет на Орешарски", заяви тя.

Още по темата

Павлова каза, че Пътната агенция е запълнила дупките по старите участъци на "Тракия", а на новите проблеми няма.

По отношение на друга критика - избора на изпълнител на магистрала "Хемус", министърът посочи, че изпълнители се избират с открити обществени поръчки и всичко друго са опити да се омаскарява името на държавата, на правителството.

"Очевидно БСП ще залагат само на опити за компромати, опити за омаскаряване и опетняване на опонентите, като част от предизборната кампания. Ние ще водим позитивна кампания, ще предлагаме мерки как да надграждаме", коментира Павлова.

Според нея програмата за саниране трябва да продължи много години напред, защото и вторият милиард бил крайно недостатъчен за нуждите, които има сградният ни фонд.

"Навсякъде, където има пропуски и лошо качество, възложителят в лицето на общината чрез контрола се намесва и пропуските се изпълняват за сметка на изпълнителя", коментира тя обвиненията, че санирането е некачествено и скъпо.

По думите й гражданите са най-важни в този процес – да сезират за нередности, за да се отстраняват проблемите.

За цените тя коментира, че всеки кмет като възложител може да ги обоснове. Според нея във всяка сграда те са спрямо средните цени в строителството за съответния период, а останалото било "предизборна пропаганда" и не трябвало да се мери "на кило".

Павлова пожела успех на служебния премиер и правителство. Тя изрази надежда те да работят в духа на приемственост, спокойствие и да организират честни и прозрачни избори.

Според нея за датата на изборите - 26 март, "видимо се угоди на г-жа Нинова и на БСП".

Според министъра двете години от мандата са изпълнили целите, които управляващите са си поставили, а оценките трябва да ги дадат хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пример за цялостен ремонт, а не само за подмяна на дограма и поставяне на инсталации е направен н Чаталджа който бе обновен 2012.Между 3100 и 3300 на апартамент е струвало санирането за апартаментите които не са сменяли дограмата, а санирането с поставени нови дограмие излязло 5000 лева. на апратамент.
38
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно! Давате пример при саниране на дребно цена 3000-4000 лв. а ГЕРБ ни санираха срещу 17 000 лв на домакинство, при това с лошо качество и бавно изпълнение. Не е ли логично когато се прави на едро, цената за домакиство да подне под 3-4 хил. от цената на дребно?!?!?Няма такава кражба! С похарченото до сега можеше да се санира неколкократно повече!
37
0
 
5
 
! Отговори
Лиляна павлова преди 7 години
цялостен ремонт на тухлен блок е 128 000 лева.
36
0
 
11
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
До #28 zeus. Нали санирането и външната дограма,трябва да се извършва от еврофондовете? Така е защото нямаме прокуратура,която да се самосъзира и да почне проверки. Те иззидат терасата на кухнята и ти казват,че ако искаш да смениш вратопрозореца към терасата,вече е "вътрешна" дограма и трябва да си я платиш-крадливи наглеци. Ало прокуратурата къде спите???
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12 000 апартамента - по 17 000 лева - (10-15 етажни панелки - интересно къде ги намери Свинетка) - 1 милиард лева.В началото се твърдеше, че този милиард го дава ЕС., като мина една годинаи Герб падна признаха, че този 1 милиард е от бюджета, т.е. от нашите пари.санирането - изключително некачествено.министърът не обяснила как стига до разчетите къде и колок има 15-етажни сгради????
34
0
 
19
 
! Отговори
az sam преди 7 години
Фандъкова говори за гаранции, а тази за стар асвалт. Едната лъже, коя ли е?
33
0
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 22 Ти изобщо знаеш ли цените? При 30-50 лв. на квадрат в зависимост от качеството на материалите и труда колкото горе долу вървят цените направи си сам сметката за какво лапане иде реч
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надявам се Лиляна да не почне да събира плюсовете и минусите, защото ако има морал, ще се гръмне. Моля близките й да са нащрек. Все пак, живо същество е, а българите намаляват ли, намаляват.
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
28 на мен без специална програма, четристаен апартамент ми излеез 3000 лева, което е нормално. но и 4000 да е - приемам. И направиха всичко, мазане, саниране, запушиха дупки. А за 17 000 за лиснат стериопора отгоре......представяме си ако трябав истинско саниране сигурна трябав поен 50 000 да се дадат. А говореха, че ще е по-евтино.
30
0
 
14
 
! Отговори
Хм преди 7 години
62 м2 панелка +3 комплекта качествена дограма с нискемисионно стъкло ми излезе 4200лв към фирмата изпълнител.Свършиха си работата момчетата за 3 дена.Вече 3г. нищо не е мръднало и съм много доволен.Чудно кое струва 17 000лв.
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде бе! Черни Връх, бул. България и т.н. да не би да са стари. витоша като я ремонтирахме, как след една седмица се начупиха плочките......магистралата Тракия в остечката карнобат- Буграс се напука по-малко от година след откриването.
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Бургас няма нови, няма стари, дупките са навсякъде! Под "нови" имам предвид изцяло пресфалтирани улици преди по-малко от 6 месеца до две години. Магистрала Тракия уж нова ама цялата е на вълни. За другите населени места предполагам положението е същото. Представям си какво ще се случи след няколко години със санираните сгради! Общо взето ГЕРБ се оказа балон и скоро си заминават. Лошото в случая е, че всички останали са същите като тях! За мен България е бита карта!
27
0
 
16
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
До 17000 лъжи. Много си прав,голямо лапане има. Колко струва един кв.метър стириопор и една замаз,като се знае,че апартаментите имат по една,две и рядко на ъгловите апартаменти три стени,които да се санират,а струва повече от апартамента... Според мен не са те виновни,че крадат,виновни сме ние,че им разрешаваме и гласуваме пак за тях.
26
0
 
20
 
! Отговори
zeus преди 7 години
На мен смяна на дограма за три стаи и хубава изолация ми излезе 4000 лева, разликата до 17 000 в касичката на ГЕРБ, нали ;)
25
0
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРЧЕ преди 7 години
Драга ми Лиле,Та ти имаш пукнатина в мозъчната си кутия мари.
24
0
 
6
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
В петък ще вали сняг, но Вихър не уточнява защото не е соноптик!!
23
0
 
18
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
17,000 лв. за саниране?Тя сигурно се шегува.
22
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Не се хващам на нечии номера. Разбирам, че всички тези лафове представляват борба за територия. Но и друго не съм очаквал от хора с неандерталско мислене и неандерталски мозъци. Останете си където сте - в палеолита.
21
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17 000 лъжиНе си прав за санирането, вземи плати на фирми материалите и труда да видим колко ще ти излезе ? Апартаментите в провинцията са по-евтини не защото са по-лоши, а просто няма работа и хората няма за какво да стоят.
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Цариградско шосе стар път ли е?Колко пъти го ремонтирахте.И само това ли?Ох,Лиляно,много лъжеш бе.