БСП вдигна рейтинга след президентския вот. Ще бъдат ли №1?

Ревизията на Герджиков няма да "удари" ГЕРБ, убедени анализатори
Обновена: 31 яну 2017 10:29 | 31 яну 2017 09:04,
120
БСП вдигна рейтинга след президентския вот. Ще бъдат ли №1?
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Социологът Кънчо Стойчев прогнозира, че след предстоящите парламентарни избори можем да се озовем в 7 или 8-партиен парламент. Той обаче подчерта, че това е по-малко вероятно.

Според него не може да се говори за неимоверно вдигане на рейтинга на БСП след президентските избори. Стойчев е на мнение, че съществува възможност в парламента да влезе "Да, България" на Христо Иванов.

Още по темата
"

Гласуването за Марешки е гласуване за ГЕРБ, става дума за един и същи проект", настоя социологът пред Bulgаria ON AIR.

Според експерта по изборни системи Димитър Димитров има белези за възможен голям интерес към платформи, подобни на тази на Марешки, които са опростени и лесни за разбиране.

"Партиите, които ще влязат в парламента са пет, евентуално пет плюс една", посочи  той и добави, че ако има някаква изненада, тя ще дойде от коалицията АБВ-"Движение 21".

Политологът е убеден, че заявената ревизия от служебното правителство на Огнян Герджиков няма да "удари" ГЕРБ, а оценката ще бъде селективна. По думите му засегнат от ревизията може да се окаже бившият здравен министър Петър Москов.

Кънчо Стойчев защити тезата, че мнозинството българи искат промяна, а на страната са нужни две неща - нормализация (спазване на правилата в държавата) и европеизация.

"Президентските избори бяха знак за промяна и изненадаха всички ни със своя мащаб. Всеки призив за ревизия се посреща добре от българския народ - не е нужен телескоп, за да се видят безобразията. Не е възможно в България да се спечели обществена поръчка, тъй като всички 100% са наредени", каза още социологът.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Къчно&Рачо(&Гергов) са ясни, те редовно правят "грешка" 20% в полза на БСП.Пи на тяхното мнение ! БСП, ГЕРБ, ДПС, АБВ са си все бивши комунисти, ДС агенти и децата им, същите управляват България от 27 години и затова сме последни в Европа по доход, външни инвестиции, правосъдие и борба с корупцията !Пак гласувайте за тях и после псувайте на чаша домашна ракия тежката си орисия !
78
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До Червените милионери: Ако имаш такива данни, дай ги на прокуратурата и медиите. Но сигурно нямаш и това е просто тролване по опорна точка.
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом червен Колю казва,трябва да видим откъде изгрява слънцето..Герб наистина не заслужава по-вече да е на власт,но майката кърмилница на вождовете от Герб дали пък заслужава?Не мога да повярвам,че народа иска на всеки 2-3 години да редува тези две комунистически ракови образования,заедно с тяхният тумор ДПС.Колко пъти през изминалите години да се редуват тия три партии да ни яхат,до кога ще издържите ? Ама не виждате ли колко лъжат бе, колко крадат ? нима се надявате да са станали по-милостиви
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕхДргарю даже и някой да ти обясни ти си толкова заблуден и вече пиян , че няма никакъв смисъл .
75
4
 
5
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Някой ще ми обясни ли каква е разликата между червената върхушка и гербавите *** едните ни започнаха ,а другите ни довършиха . Първите бяха другарите ,а вторите им бяха от обслужващия апарат ,а сега са ни вече господари и червените и гербавите.
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО НЕ СА БСП.ще са ГЕРБ и обратно.И едните и другите са едни и същи комунисти.Първо едните се накрадат ,после идва ред и на другите,и обратно.Малките партий се явяват техни лакей за да намажат и те .И така вече 27-28 год.Ромънците поне вкараха неколко човека в затвора,въпреки че и там е същия панаир.
73
12
 
5
 
! Отговори
СТИГА ИЛЮЗИИ ЗА ГЕРБ преди 7 години
ПРОЦЕНТЪТ НА ГЕРБ Е ТАКЪВ, ЗАЩОТО ВКЛЮЧВА ВСИЧКИ ПОЛИЦАИ, ВОЕННИ, МУТРИ, РАЗБОЙНИЦИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА.
72
11
 
6
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
ГЕРБЕРИТЕ СА НЕРЕАЛИЗИРАНИ БЕСЕПАРИ,ЩОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГРАБИ ИДА СЕ ЗАГРОБВАТ ВСИЧКИ,ПОГЛЕДНЕТЕ В КВАРТАЛА,НА УЛИЦАТА КОЙ СА ГЕРБЕРИ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОИ ЛИЦА БЪРЗО СА ЗАБОГАТЯЛИ И КАК.ОТ ОТДЕЛНИТЕ ЛИЦА ЩЕ РАЗЕРЕТЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА САМАТА ПАРТИЯ.ХАЙ.
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се опасявам, че ще изпълзят пак едни муцуни недонаядени феодали...А нямам надежда.И това е оптимистичното ми схващане.
70
0
 
10
 
! Отговори
Часовникар преди 7 години
Да-а-а,дами и господа,как да не е номер едно БСП ?! Тя е първа по обещания,по лъжи,по обещания,по ограбване на държавата,по забогатяване на гърба на народа,по злепоставя -не,по плюене и храчене но несъгласните с нейната политика, по съставяне на компрома -ти,по самоизтъкване и още по много подобни показатели...Как да не е първа ?! Всичките тези "дреболии" са неин приоритет и после не била първа?! Първа е първаааа и изредените действия и способи са нейна запазена марка! Умнатаааа!
69
2
 
3
 
! Отговори
Край преди 7 години
Бойкот на гласуване при тази система - излишно се харчат пари да гледаме Лъчо мозъка по телевизора.
68
0
 
7
 
! Отговори
Край преди 7 години
Айде взеха да подгряват електората с лакърдии платените социолози и журналисти. Все едно пред мач на Левски-ЦСКА той мача уговорен и двата отбора не стават за нищо ама иначе - дерби - страшна работа. И тия така -при тази система реално гласуваш без да избираш ама - големо важно Марешки дали ще влезне. "Партията" на Марешки - шайка дребни мошеници. Другите малко по-едри.СТЯГАЙТЕ СЕ ЗА ПРОТЕСТИ - с тая система дотук.
67
1
 
7
 
! Отговори
hahhaaha преди 7 години
на тая червена гнида някой да и затвори устата с КОРР
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тотална медийна дезинформация! Едно и също преди избори. Избора се свежда до това кой ще се уреди да краде ,а бaлaмитe да ходят по урните...Пpocт народ = слаба държава!
65
0
 
6
 
! Отговори
Психиатър до Психоло преди 7 години
До Психолог - Не си идвал отдавна, пиеш ли си хапченцата- и трите вида да не забравиш, айде сега спокойно, седи си на топлото "червено "местенце осигурено от дядото -ятак и си мълчи...И моля те, часът при мен ти е в понеделник, вторник, сряда , четвъртък, петък, събота и неделя- не забравяй- червена***************** такава...
64
0
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
До ПсихологПоредния червен *** ни залива с помията от Позитано 20!
63
2
 
20
 
! Отговори
ГОСПОЖА ЛЪЖА-47 % преди 7 години
Бай Кънчо си е стар *** - знае как да печели парички натягайки се на онези които ограбиха България .Ето някои от тях ; Румен Овчаров. Пирински . Госпожа Лъжа . Гергов . Мерджанов. Георги Божинов. Янаки Стоилов /вечния депутат / Михов. Кирил Добрев . Мая Манолова и мъжът и Найденов . Жельо Бойчев. Ерменков . Корумбашев и много други Така че ДЕРЗАЙ бай Кънчо Д-Е-Р-З-А-Й
62
5
 
4
 
! Отговори
naco преди 7 години
БСП + ГЕРБ = БКП,номер ЕДНО по КОРУПЦИЯ за последните 10 години в ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ!? Не е ли СРАМНО и ОПАСНО да говорим за ТЯХ,като за "партии",които ще ПРОДЪЛЖАВАТ да ни "УПРАВЛЯВАТ"? ЗАСРАМЕТЕ се другари-господа "социолози"!!!
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко е, че начело на държавата отново се наместиха бивши комунисти, работили за диктаторския режим на живков и ненаказани за своите престъпления
60
23
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Слави Трифонов ще обърка сметките на политиците. В това съм напълно убеден.