БСП тръгва на избори, обещава повече пари, сигурност...

Образованието и икономиката били приоритетни сектори
185
БСП тръгва на избори, обещава повече пари, сигурност...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С обещание за по-високи доходи за лекари, учители, научни работници, служители в сектор "Сигурност" и военни БСП тръгва към предсрочните избори. Платформата на левицата, която ще бъде гласувана на днешното заседание на конгреса, е кръстена "Поискай промяната".

Акцент в документа е образованието. В БСП са заложили до 2020 г. средствата за образование да достигнат 5% от брутния вътрешен продукт (при 3,5% за 2017 г.); за научноизследователска дейност – 1% от брутния вътрешен продукт (при 0,19 за 2017 г.).

Поетапно и справедливо увеличаване на заплащането на труда на учителя и включване на  учителската професия в списъка на регулираните професии, предвиждат още от левицата, пише в. "Труд".

Ключова част от програмата е разделът "Икономика на растежа“ с много преференции за българските производители.

Предлага се и създаване фонд "Индустриален" с начален капитал от 500 млн. лв. за финансиране на предприятия, които отговарят на определени критерии.

От предизборната платформа на БСП става ясно, че не са се отказали напълно от премахването на плоския данък.

"Плавен изход от плоския данък. Въвеждане на 20% данък върху доходите на физически лица (заплати, наеми) с приходи от над 120 000 лева годишно", е записано в документа.

Предвижда се и преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пари за възрастни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: БСПизбориКонгрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
18
 
! Отговори
Бонго преди 7 години
Тая не беше ли от СДС едно време, както Бисеров и Данчо ментата
82
4
 
19
 
! Отговори
месара преди 7 години
другарката *** на дълго и широка разказва за по добрия живот дето ни очаквал - пенсии,заплати,апартаменти..........., само дето с две думи не казва от къде ше дойдат тия блага - пари , тъй като точно бсп съсипа икономиката на България ! най вероятно от ссср са обещани рубли - демек ше ни продава !!!
81
0
 
3
 
! Отговори
Мдааааа преди 7 години
Избори ? Изберете този който лъже най-добре и най-много !Е, кой лъжец да избера ? И толкова ли ми е акъла че да си избирам лъжец ?А у нас 26 г. ни управляват само и доказано само лъжци !?Ами , избирайте ......
80
7
 
16
 
! Отговори
един преди 7 години
Нищо не казват за заплати и пенсии....щели да рестартират Белене...народа иска високи доходи а не проекти за милиарди за 10 год напред.
79
19
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Днес ГЕРБ и Деформаторите са мобизлирали целият си медиен електорат да пише по форумите и бичи минуси. Явно, нещата за тях не вървят на добре, местенцата им изтиват. Аз не вижам, нищо по-добро от изтинали топли местенце на гербери и простудени такива, на лечение в здравните заведения на Москаля
78
5
 
19
 
! Отговори
nqkoi si преди 7 години
Преди 20 години всеки си спомня, че заради другарите държавата едва не се затри сега всеки си казва ,, абе тия са забравили, къса памет,,....дайте пак да управляваме
77
10
 
11
 
! Отговори
43 преди 7 години
Ама от кого чакате пари бе ? От мутрата която си "избирахте" няколко пъти ли ? Който вместо да работи ходи да си играе мачлета, или си прави разходки със самолети, до други мутри ? От тази ли, дето си мисли че да ходиш на партийни събрания било работа ??? От такива ли чакате пари бе ? ЗАБРАВЕТЕ !!!
76
15
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Корни, ние на обещания не верваме, но искаме ГЕРБ да паднат. Затова ще имаш малък картбланш от нас, но няма да ти е достатъчен, да изпълниш обещаното;)))
75
1
 
5
 
! Отговори
Сиганин преди 7 години
Най-хубавото на изборите е че партиите пак ще си берат гласове, а ние ще се почуства човек за един ден.
74
7
 
15
 
! Отговори
мечта преди 7 години
Аз имам желание да се появи наш генерал Пиночет който да изкорени и изгори БСП.БСП е плевел,който трябва да се унищожи.
73
8
 
19
 
! Отговори
toto преди 7 години
Да си спомним ,че на този ден преди 20 г. комунистите направиха най-хубавото нещо ,което някога са правили .......паднаха от власт . И както казва НАРОДА - " Вълкът козината си мени ,но НРАВА НЕ ". Да не го забравят тези ,които ще гласуват за тях..........
72
0
 
12
 
! Отговори
Циник до търпелив преди 7 години
Е ...аз се махнах още 89....давай - бягай!У нас мафията си има държава.....и никога няма да я пусне....без бой!
71
3
 
12
 
! Отговори
Старата песен преди 7 години
Обещават, а не дават!
70
3
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
А най-вече обещава комплект от три пръста с основен среден! Всичките им действия дотук винаги са завършвали така. Защо сега трябва да им вярваме? По-големи лъжци от тях няма и няма и да има!
69
1
 
13
 
! Отговори
43 преди 7 години
Всички раздават пари с пълни шепи ? Но никой не казва от къде ще дойдат тези пари ? Да не искат да ни кажат че Убавците /"работодателите" де/ ще се откажат от печалбите си ??? Може, ама друг път ! В тая прогнила и проскубана държава пари има само за тях и една шепа хора от "власта", за другите .... както го беше казал Римския сенат в един филм - Да го ..... бедните !!! Така че нито на тая вярвам, нито пък на ония мутрата !!! Не видя ли бесило на опашката на коня ..... тая работа няма да стане !
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обещайте, че ще вдигнете минималната пенсия и заплата, която получават 80% от населението.
67
3
 
13
 
! Отговори
Шиши преди 7 години
Само така како ***! 500милки са едно добро начало за голямото гепене! Айде честито!
66
1
 
12
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Тато казваше...във всеки дом - по едно ***! Е....говедата станаха повече!
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тато казваше - 80-та година - във всеки дом - телефон.
64
1
 
5
 
! Отговори
Фонд "Фермата&q преди 7 години
1. Този, който не ни дава, е враг. 2. Този, който и докато ни дава, може би ни е приятел. 3. Всеки може да ни дава повече. 4. Сънят е здраве. Спинкайте. 5. Винаги поемаме вината (с отбрани мезета). 6. Няма да ви излъжем с фондове и данъци (само ще ви обричим и издоим). 7. Всички са дилетанти циркаджии, ние сме "специалисти".