Развод в ляво: Комунистите казват "сбогом" на БСП

Съюзът на комунистите към Нинова: Загърбихте социдеите!
8 фев 2017 12:40,
104
Развод в ляво: Комунистите казват "сбогом" на БСП
Снимка: "Съюз на комунистите в България"

Комунистите си казват шумно "сбогом" с БСП. В деня, в който лидерката Корнелия Нинова регистрира новата коалиция "БСП за България" за изборите, "Съюзът на комунистите в България", който е част от нея, обяви, че я напуска.

В съвместно изявление до медиите комунистите и Движение "Че Гевара" отправиха остри критики към шефката на социалистите и я обвиниха, че е загърбила социалистическите идеи за сметка на едрия капитал.

Още по темата

"Повече от ясно е, че Корнелия Нинова няма намерение да реализира социалистически идеи, предпочита да се бори, привидно, с ГЕРБ, но не и да ликвидира причината за катастрофата в страната - капиталистическия обществен строй, което е в пълен разрез със същността на първооснователите на Партията на Благоев, от която БСП твърди, че произлиза", се казва в позицията на комунистите.

Според тях в лявата коалиция, водена от червената партия, остават само послушни коалиционни партньори.

"С огромно удоволствие и удовлетворение напускаме Коалицията, още повече, че "Лява България" и фактически бе ликвидирана на 49-ия Конгрес", се казва още в съобщението от комунистическия съюз.

На най-висшия си форум в неделя БСП преименува коалицията си от "БСП Лява България" на "БСП за България".

"На Корнелия Нинова пожелаваме лични печеливши контакти с едрия капитал. А когато окончателно ликвидира БСП, може спокойно отново да се преметне, както в миналото, в друга партия", пишат още комунистите по адрес на лидерката на социалистите.

В съобщението си "Съюзът на комунистите в България" и Движение "Че Гевара" излагат и част от предизборната си програма, за да стане ясно защо няма да останат в коалицията на БСП.

В нея се казва, че когато комунистите вземат властта ще изискат депутатите да работят за благото на България безвъвмездно и под контрола на избирателите си, които могат да ги отзовават. Те предвиждат излизане от ЕС и НАТО и установяване на двустранни взаимоотношения с всички приятелски странни.

"Включване на представители на наемните работници в органите на властта на различни нива, засилване на работническото самоуправление, защита на правата на наемните работници чрез система от задължителни колективни трудови договори в държавните и частните предприятия", е сред другите им приоритети. А също прекратяване на очернянето на българската история за периода 1944-1989 година.

Сред другите приоритети са правителство на народното доверие, национални институции, опиращи се на принципа на народната власт, народен контрол над производството и доходите в страната и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
4
 
! Отговори
син пролетарски преди 7 години
В съюз с БСП комунисти не е имало и няма да има!
71
5
 
5
 
! Отговори
РККА преди 7 години
бих прибавил само че е необходим и народен съд срещу всички приватизатури,ликвидатори и реститути,връщане на смъртното наказание,военната повинност,възстановяване разузнаване и контраразузнаване,бързо певъоръжаване и възстановяване на военно/промишления комплекс,колективизация на селското стопанство,ликвидиране на контрареволюционните елементи,задължителна трудова повинност на туморни етнически групи от населението,забрана на небългарски имена и фамилии....това на първо време до 6 месеца..
70
6
 
5
 
! Отговори
Budinov преди 7 години
До ПАВЕЛ.Ти или си луд,или си ултра червен ***.Като как СДС ти унищожи "икономиката",след като тя беше в кома още след априлския ви пленум.Попитай твоите дружки *** как фалираха всичките ви измислени мощности и ги предадоха за скрап.*** дал бог,нормалните отдавна са в чужбина.По добре да миеш чиний в нормална държава,отколкото да си роб на комунистическа *** в БГ
69
10
 
7
 
! Отговори
о-о-о! преди 7 години
Съюзът на комунистите към Нинова: Загърбихте социдеите!Социдеи в бйе-сйе-пйе! Айде холан! бйе-сйе-пйе е вождистка секта, сектантите в която имат идеи само за лично си облагодетелстване.
68
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП са турци и ЕС мошеници.
67
7
 
10
 
! Отговори
уточнение преди 7 години
Само да не изгонят банкянската кратуна ,защото Баце си пази партийния билет като очите и още не се е деполитизирал.Освен това до последно слугуваше на Тато и му разтриваше гърба.А и всички от тиквената му партия са все комунисти и активисти ,като баба Цецка Стругарката.
66
9
 
10
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Не е точно така. Лъжа Решетникова също каза, че ще бори капитала, само не обясни как. Може би с високо вдигнати крака. Засега само вдига поздрав като Хитлер, ама те и без това са си стари дружки. Скоро прочетох някъде цитат от латино писател: "Комунизмът не винаги убива, но винаги лъже". Няма какво да кажем повече.
65
5
 
19
 
! Отговори
хаха преди 7 години
И кво,останаха само капиталистите правещи се на социалисти ахаха!
64
4
 
6
 
! Отговори
до 69 преди 7 години
Първо *** се образовай и се научи , може и през работно време, щом ти плащат по два цента да осмърдяваш интериора. Научи, че изречението започва с главна буква.Има и препинателни знаци в българския език.Сигурно се смяташ за много красив с тъмносиния си ***.Няма начин да не е син - от седене и от много ум.
63
12
 
11
 
! Отговори
ПАВЕЛ преди 7 години
До Анонимен: СЕГА СЕ ОРГАНИЗИРА НАРОДЕН СЪД ЗА ДЕСНИТЕ /СДС И ГЕРБ/ ,ЗА ТОВА ,ЧЕ ЛИКВИДИРАХА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г.НЯМА ДА ИМА РАЗСТРЕЛИ,КАКТО ТЕ НАСТРОЙВАТ ДЕЦАТА,НО ЩЕ ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ТРУД ЗА ЛИКВИДАТОРИТЕ ,ДОКАТО НЕ СЕ ПОСТИГНЕ ИЗГРАЖДАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ МОЩНОСТИ ДО НИВОТО НА 1989 Г.,КОГАТО БЯХА ЛИКВИДИРАНИ ОТ ДЕМАГОЗИТЕ ,ПОСОЧЕНИ В ПЪРВОТО ИЗРЕЧЕНИЕ.
62
22
 
8
 
! Отговори
ПАНЕВ преди 7 години
СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИТЕ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. ,ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ОТЪРСЯТ ОТ ЗВУЧНИЯ ШАМАР НА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ . БЪЛВАТ МРЪСОТИИ ЕДИН ПРЕЗ ДРУГ ,НО ТАКА САМО НАЛИВАТ ВОДА В МЕЛНИЦАТА НА БСП,КОЯТО ЩЕ БЪДЕ ВОДЕЩА СИЛА СЛЕД ИЗБОРИТЕ.ЗАЩОТО ЛЕВИТЕ СИЛИ НЕ ЛЪЖАТ ,НЕ КРАДАТ, НЕ ЛИКВИДИРАТ, НЕ ДЕМАГОГСТВАТ.ПРЕВРАТИТЕ ,КОИТО ИМ СПРЕТВАТ ДЕСНИТЕ КРАДЦИ ВИНАГИ КАТО СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ,НЕ ИМ ДАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ ИЗПЪЛНЯТ ОБЕЩАНИЯТА И ТОВА СА ФАКТИ. ДЕМАГОЗИТЕ ОТ ДЯСНО ЛЪЖАТ НЕПРЕКЪСНАТО .
61
6
 
15
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Истинските патриоти спазват закона безусловно.Ако са такива, родните *** трябва да сезират прокуратурата за себе си, защото сдруженията им са в разрез със закона за комунизма. Друг вариант - да се гръмнат ритуално пред ***.
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Провалилата се БСПCOPY PASTE. За кой ли път. Нещо оригинално и твое?
59
7
 
22
 
! Отговори
БКП преди 7 години
Браво на БКП то - всички в ТКЗС то - А България - Най-голямия Кибуц !!!Тиквеници !
58
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, нека кажем истината. БСП каза сбогом на комунистите. Официално вече, а де факто отдавна. Който иска да твърди обратното. това е политиката.
57
9
 
11
 
! Отговори
Джони Холидей преди 7 години
Много се ми е интересен този народ, защо се карате бе хора всичките партии по света са плод на англосаксонския и еврейския елит мюсюлманството и християнството са плод на еврейте. Целият свят се командва от тях всички сте много ама много глупави и само се карате за глупости делите се на леви,десни,централени, прави, седнали, легнали,Левскари,Цесекари, и какви ли не още уродливи създания.Точно това искат вас да се делите като уплодена яйцеклетка и на края, ще се роди създание без крайници и глава
56
7
 
12
 
! Отговори
ГРЕШКА! преди 7 години
МИСЛЯ ЧЕ МНОГО ХОРА НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА БСП ЗАРАДИ ВАС СКЪПИ ДРУГАРИ КОМУНИСТИ - НЕ Е КРАСИВО ДА ГОВОРИТЕ ПРОТИВ НИНОВА И БСП ДО ВЧЕРА БЯХТЕ СЪГЛАСНИ С ТЯХ СЕГА НЯКОЙ ДА НЕ БИ ДА ВИ Е ПЛАТИЛ ЧЕ ДА ПРАВИТЕ ТОВА ТАМ СТЕ ВСЕ ПЕНСИОНЕРИ НА ВЪЗРАСТ И ИМАТЕ НУЖДА ОТ ПАРИ ТАКА ЛИ ??? ДАНО ДА ГРЕША ЩЕ СЕ ИЗВИНЯ
55
3
 
17
 
! Отговори
Митко Бомбата преди 7 години
Е борят се комунистите за кокала. Все пак в техните редици е активният в миналото комсомолски и партиен деятел Димитър Каракашев, човека, който първи в България си купи Ламборджини. Твърде обаче е неясен въпроса със заслугите на семейството му към народната власт. Как от нищото са станали борци против фашизма и много други. Разгледайте сайта на партийката.
54
6
 
13
 
! Отговори
viid.me/qlwajN преди 7 години
Всички ще кажем сбогом на БСП много скоро. И не само на тяха ами и на Бай 'ъз
53
7
 
10
 
! Отговори
Филип Димитров преди 7 години
Провали се Иван Костов и ДСБ ...БСП са си добре .