Герджиков: Кабинетът "Борисов 2" е приличeн!

Оставило нелошо наследство, но и с пробойни
18 фев 2017 13:50, Петя Славова
153
Герджиков: Кабинетът "Борисов 2" е приличeн!
Снимка: архив, Булфото

"Едно прилично правителство, което оставя едно нелошо наследство, но и с немалко пробойни в определени насоки, например в поддържането на пътната инфраструктура". Така служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков определи кабинетът "Борисов 2" пред "Дарик" .

По отношение на проверките на обществените поръчки Герджиков отбеляза, че има случаи, в които си личат известни опити за картелни споразумения. По думите му това се прави, за да се избягва конкуренцията. "В този доклад, който в петък представих, нещата са съвсем конкретни и оттам могат да се видя", коментира Герджиков.

Той поясни, че има случаи на зададени задачи за обществените поръчки, че само не се казва коя е фирмата, която ще спечели. "Прави впечатление, че в много голям брой случаи едни и същи са играчите за обществени поръчки", допълни Герджиков.

Още по темата

На въпрос дали могат за толкова кратко време да се проверят обществените поръчки, премиерът обясни, че две седмици не са малко, ако се мобилизира административният капацитет. Герджиков обясни, че няма претенции за изчерпателност и дълбочинен анализ, но според него се наблюдават тенденциите. Попитан дали има нещо друго освен поръчките, установено като проблем, Герджиков обясни, че държавата функционира относително добре.

"То няма държава, която да функционира безупречно", допълни той и подчерта, че не бива да се всяват страхове, че сме в кораб, който потъва. "Няма такова нещо. Ние вървим, както може да се забележи от хора, които са обективни, в една добра посока и искаме да надградим това, което заварим като положително, но бяхме длъжни да направим и преглед на завареното", обясни служебният министър-председател.

Той поясни, че е поискал ревизията на кабинета "Борисов 2" още на 30 януари от всички министри, за да получи картина на това, което се заварва по министерства с особен акцент към обществените поръчки. "Това не е съвсем случайно, тъй като е известно и обществото е наясно, че в тази материя, в тази област най-често се срещат злоупотреби. Министрите се справиха с тази задача. Констатирах, че има доста министерства, в които почти няма проблеми или ако има те са по-скоро технически опущения", каза Герджиков.

Той обясни, че в Министерство на финансите нещата изглеждат най-добре. "Има разбира се и такива министерства, в които има доста неприятни случаи. Например ще ви кажа един случай, който като че ли е много фрапиращ, това е Министерство на правосъдието, където се констатира, че има обществена поръчка, която е дадена на 27 януари, когато се предаваше и приемаше властта“, посочи премиерът и поясни, че самият факт, че на 27 януари буди известни съмнения в коректността. Герджиков поясни, че в Министерство на отбраната не са дадени 100 обществени поръчки на Военната прокуратура, а само - 9.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
0
 
! Отговори
Скръцнаха му преди 7 години
на Герджика със зъби и той се поспря. Смее ли да отваря дума за кражбите на Делян и ББ от магистралите и санирането.
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бате Бойко просто напълни сметката на този поплювко Герджика и изведнъж от рухнала държава се оказа, че гробарите управлявали.....прилично??? Даааа, имаме прилична разруха, прилична бедност, прилична корупция, прилично отчаяние, прилична миграция, прилична приличност на разграбването. Браво Герджик, поредния полегнал на НВ Парите.
103
3
 
2
 
! Отговори
Врачанин преди 7 години
Когато Герджиков обяви че ще прави ревизия, комунистите потриваха ръце и се надяваха да излезнат огромни кражби , а то излезе едно огромно нищо.Герджиков се уплаши и каза истината , а Корнилия не може да го гледа ,че не е изпълнил заръката на Радев да оплюва ГЕРБ.И сега какво? Ами гласуваме за Борисов.
102
0
 
2
 
! Отговори
Нели преди 7 години
Имам увството, че ми се подиграват и подценяват личната ми възможност да преценявам очевидното. А фурорът около познатата на всички ни Кунева? Нещо за нея и МОН? Като му гледам стихотворенията и дисбаланса на Герджиков, имам чувството, че е вреден субект с голямо самочувствие и липса на преценки. Прави се на страшен дядо с остър ум.
101
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До АнонименТОЍ ТОЧНО ТОВА НАПРАВИ----ЗАМАЗА НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ БОРИСОВ 2 И ПОДГОТВЯ --БОРИСОВ 3 ОБЛАСТНИТЕ ПАК СА СИ СЪЩИТЕ КМЕТОВЕТЕ И ТЕ БСП Е В МАТОВО ПОЛОЖЕНИЕ И ЩЕ ОСТАНАТ С ПРЪСТ В ШИРОКО ОТВОРЕНАТА ЗА ЛАПАНЕ УСТА ЗА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА БОЍКО ЕПРЕМИСЛИЛ ВСИЧКО НАКРАЯ НАРОДА ЩЕ СИ КАЖЕ ДУМАТА КАТО ИЗЛЕЗЕ КАКТО ПРЕЗ 1997 С КОЕТО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БСП ГЕРБ ДПС РБ СДС----ПОДЛЕЖАЩИ НА НАРОДЕН СЪД
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кабинетът на Борисов е приличен. С южно изложение към Витоша, проветрен е, миришеше добре, преди да се нанеса, има 2 картини и 3 портрета, ваза с цветя, маса, 5 стола, канапенце, килим, фикус (добър ден и на Вас, как сте? Ами нищо. Не скършвам хатъра на Бойкоте. Правя проверка на кабинета. А, да, добре, в третавъзраст.цом има pdf с мене?), полилей, бюро и компютер. Компютерът не може да отвара педефета. Трябва нов компютер с педефета. Иначе всичко друго си му е добре. Съвсем приличен кабинет.
99
8
 
10
 
! Отговори
КАК НЕ ТЕ Е СРАМ преди 7 години
И КОЕ МУ Е ПРИЛИЧНОТО???? СПОРЕД ГЕРДЖИКОВ ДА СЕ КРАДЕ, ДА СЕ ГУБЯТ НАРОДНИ ПАРИ ОТ ЗАБАВЕНИ И НЕОСЪЩЕСТВЕНИ ЕВРОПРОЕКТИ, КОРУПЦИЯ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ, ДА СЕ ЗАТЛАЧИ ОБРАЗОВАНИЕТО И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ДА СЕ УПРАВЛЯВА МВР. МО, МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЗ ОТ ТИКВЕНИ КАЛИНКИ И НАРКОЗАВИСИМИ/ П.МОСКОВ/- ТОВА Е ПРИЛИЧНО??? ОТ КАКВО СЕ СТРАХУВАШ ГЕРДЖИКОВ И ТЕБ ЛИ ТЕ УПЛАШИ МУТРАТА И ЦЕЦО МУ.ЗАВИСИМ ЛИ СИ С НЕЩО, А. КАЖИ СИ, ОГНЯНЕ!
98
6
 
9
 
! Отговори
БРЕЙ преди 7 години
ГЕРБ ДЖИКОВ,ТИ ЗА 15 ДНИ НАПРАВИ РЕВИЗИЯ НА СТОЛОВЕТЕ И ПОКРИВКИТЕ В КАБИНЕТИТЕ,ЕДНА СЛАДКАРНИЦА ТРЯБВАТ ПОВЕЧЕ ДНИ ЗА РЕВИЗИЯ.КАКВО ЩЕ ПРАВИШ ОСТАНАЛИТЕ ТРИ МЕСЕЦА,ПРИЛИЧЕН БИЛ КАБИНЕТА,А БЕ ТО НАДПИСВАНЕТО ПО ВСИЧКИ ИЗРАБОТЕНИ И ОСВОЕНИ ПАРИ ОТ ПТИЧЕ ПОГЛЕД СЕ ВИЖДА,КАК Е СТАВАЛО,КАЖИ НА РАДЕВ СЪС САМОЛЕТА ДА ВИДИШ ОТ ГОРЕ КАК СЕ КРАДЕ,НА КАКВО Е ЗАПРИЛИЧАЛА ДЪРЖАВАТА,НА КАТУНА.
97
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам смисъл да си губя времето да ходя да гласувам. Просто няма за кого. Всичките са едни и същи боклу.ци
96
10
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
Стига бе , Герджиков.Да удариш тиквения ген.Боко Рапоня по любимия му асфалт си е гаден номер. От асфалта тиквения кабинет открадна най-много-хем от самия асфалт ,хем въведе винетки ,хем режеше ленти в несвяст.Даже се беше приготвил дълго да си пълни гушата от тол такси. Рапоня направи 4в1 от асфалта.Сега остава да кажеш ,че и от стиропора дето го слагат по 190лв на квадрат няма палза.Ай сиктир ,бе...
95
4
 
6
 
! Отговори
ген.Деси преди 7 години
До Активист на БКППрати му Радев и Радевица.
94
6
 
9
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Роден съм в тихо и спокойно земеделско градче.До 1955година градчето беше заобиколено от кошари за овце-черноглава карнобатска овца.Стадата не можеш да ги преброиш.Карнобатската овца се изочаваше в учебниците.До 1960година кошарите и овцете изчезнаха под мъдрото ръководство на патията"любима".Сега пак почнаха нагло да сипят обещания.
93
4
 
11
 
! Отговори
ген.Деси преди 7 години
Този магьосници взели лампите от единия тунел и ги прехвърлилив другия - и решили проблема.Да вземат да прехвърлят и някоя магистрала в Северна България.Тези *** нямат равни на себе си.
92
6
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Боко му е пратил мутрите на тоя...
91
4
 
15
 
! Отговори
@!? преди 7 години
Този обрат опит за манипулация ли е? Демек цялата акция с мълниеностине мними проверки и поголовни уволнения не е срещу Бойко ли??За толкова *** ли ни смята Спуснатия?!
90
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков, след като казваш, че Кабинетът "Борисов2" е приличен и всичко е наред, ще гласувам за ГЕРБ. Дано не замиташ следи и да се прикривате взаимно.
89
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кого се присмива човекът от снимката?Май на нас.
88
6
 
22
 
! Отговори
Лъжа преди 7 години
Този Говнян е голям смешни.Как направиха лукавите комунисти тунела Ечемишка.Взели осветлението от тунела който е в ремонт и го сложили на този.Така решили проблема за 5 дни.Сега в съседния не може да тече ремонта ,защото факирите са взели лампите.Така се работи по КОМУНИСТИЧЕСКИ прехвърлят от пусто в празно.
87
2
 
2
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Ти живя ли тогава? Ако не си, не се обаждай от коневръза.
86
15
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Бойко поръча на домашния си плъх Герджиков да направи проверка на управлението му.