БСП взе на мушка скочилите депутатски заплати: Ще ги замразим!

Според Нинова трябва да се промени принципа на формирането им
20 фев 2017 16:48,
123
БСП взе на мушка скочилите депутатски заплати: Ще ги замразим!
Снимка: БТА

След като ГЕРБ обеща да остави депутатите без имунитет, от БСП обявиха, че ще замразят заплатите им.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обеща, че партията й ще предложи това в началото на следващия парламент.

Коментарът й идва на фона на информациите, че депутатската заплата скача рекордно заради механизма, по който се изчислява.

Възнагражденията на народните представители са равни на 3 средни брутни заплати в обществения сектор за последния месец от тримесечието. За декември сумата е нараснала до 1070 лева.

Още по темата

Така депутатите в следващия парламент ще тръгнат със стартова заплата от минимум 3210 лв.

Депутатската заплата пък е основа за формиране на надниците на министрите, премиера и президента, които също се повишават – съответно на 4173 лв, 4975,50 лв и 10 015 лв.

Корнелия Нинова обеща, че в началото на следващия парламент партията й ще обсъди депутатските заплати в конкретни числа. Според нея като цяло не е правилен принципът на формирането им.

"Не е морално. Не са се повишили доходите на хората, за да си позволяваме ние депутатите да си повишаваме заплатите", заяви лидерът на БСП.

Депутатските заплати бяха замразени от 2009 година, но през 2014 г. Михаил Миков като шеф на Народното събрание ги извади от фризера.

Днес Нинова коментира и темата за излъчването на еврокомисар. Служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че тази вечер ще обсъди с президента Радев въпроса с българската кандидатура.

Според Корнелия Нинова трябва да се изчакат изборите и еврокомисарят да бъде излъчен от редовен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
9
 
! Отговори
ти пък! преди 7 години
До Анонимен - ба*ти за пръв път виждам хора да си замразяват заплатитекъде ги видя тези хора ве! Не слушай какво приказват, гледай какво правят! Всички тези сектанти от сектата на госпожата ся милионери и имат много привилегии!
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Социалист ХРЕТИН "живот без пари" СЕГА обещават ШОРО.ШИТЕ т.н. гарантиран доход както и че арабетата ще работят вместо нас.За това 2то съм абсолютно сигурен само че ще работят върху жените и дъщериту НИ.ХРЕТТИН ПРРОСТ
80
2
 
14
 
! Отговори
Anton преди 7 години
Като замириса на власт Нинова почна да бълва глупост след глупост. А има толкова реални проблеми за решаване. Напр. проблем е че държавната администрация е раздуха до 130хил щата без учителите, МВР и военните, и това на фона на абдикиралата държава. Нещо по въпроса? Скача срещу дълга, а обещават нови бюджетни дефицити? Говорят за демографска криза а се чудят с какво още да ударят младите - кеф ти прогресивен данък, кеф ти нов дълг... А на фона на платените за нищо милиарди пак рестарт на Белене?
79
8
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Единственият изход е бойкот, пълен бойкот. АБСОЛЮТНО НИКОЙ ДА НЕ ГЛАСУВА. Лично аз, семейството и приятелите ще ходим на излет през този ден. много хора споделят това. То е ясно, че мафията и корупцията ще унищожат това, което е останало от България!!! За съжаление БЪЛГАРИЯ Е ОБРЕЧЕНА !!!
78
4
 
16
 
! Отговори
Социалист преди 7 години
Другарко Нинова, твоите учители ни обещаваха "всекиму според потребностите" , живот без пари....все утопии . Сега пак същите приказки редиш,мисирко умна, без да имаш капацитет да го направиш. Защо изобщо се изцепваш с подобни недомислици?
77
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре България да бъде съюзник с Вишеградската четворка, защото те за разлика от нас постигнаха демокрацията бил съм в Прага 2004 г. панелките бяха санирани всичките, а ние 89-та трябваше да избесим *** , а не да ги оставим до днес да си управляват с тяхната шуробаджанащина и крадене от държавата, а колкото до "великия" браЦки *** съюз Мерси там минималната заплата е два пъти по-малка от тук знаеме го масквиче ,вартбург, трабант и бмв, мерцедес, ауди и порше.
76
0
 
12
 
! Отговори
AZ22 преди 7 години
А не може ли да не им дават никакви заплати? Те така или иначе си изкарват от далавери. Даже най-добре да си плащат, ако искат да са депутати...
75
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на това му се вика пестене от закуската
74
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брадство , равенство и социализъм. Над 50 години сме братя и равни ама остана само на приказки. Както и сега др. Нинова щяла да замрази заплатите на депутатите. Това може и да работи сред бабите които хвърлят пари от балкона на ало-измамниците , но тази демагогия не върви за нормалните хора. Като бяхме толкова равни , защо др. Нинова и нейния любим Кирчо Добрев са милионери , а баба Гицка от село е с 150 лв. пенсия .
73
0
 
9
 
! Отговори
Цвинокио преди 7 години
За тежък труд -висока заплата ! Справедливо...
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ам така е като работиш за без пари гледаш да докопаш от някъде другаде тва е хавата
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на половина веднага! И без това не разчитат на зплати!
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ба*ти за пръв път виждам хора да си замразяват заплатите те вместо да си ги увеличават те си ги замразяват малиии
69
3
 
17
 
! Отговори
Корна лъже и маже преди 7 години
Това си е чист популизъм, никой не им вярва.
68
1
 
15
 
! Отговори
Петров преди 7 години
Предложете ,другарко да ходят министрите и депутатите на работа с колелета! Може също и да си плащат в градския транспорт! Какво ли още няма да измислите,за да се докопате до властта!
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да замразят заплатата и на президента тогава
66
1
 
6
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 7 години
Българина трябва да се гордее че има честа да издържа 240 смирени депутата с 5-6 хилки скромна заплата.
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и така като умножиш 240 x 3 за десет месеца смятай кво стаа отделно президента администрация министерски съвет =
64
0
 
13
 
! Отговори
край преди 7 години
Кой това - Кирчо Добревия ли. Па той може без пари да ви управлява. Няма проблем важното е Тера Корп ЕООД да кара горивата по общините с БСП кметовете.Ако искате държава - депутатите наполовина а заплатите им по две.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и кво от тва като замрази депутатските заплати