Нинова към Борисов: А външна фирма да ревизира дълга?

Шефката на БСП видя разминаване в ГЕРБ за 16-те млрд. лв.
20 фев 2017 17:50,
94
Нинова към Борисов: А външна фирма да ревизира дълга?
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи външна фирма, а не служебното правителство на Огнян Герджиков да извърши ревизия на държавния дълг.

Тя лансира идеята си няколко часа след като бившият премиер Бойко Борисов се възмути от искането на социалистите финансовият служебен министър Кирил Ананиев да ревизира дълга от 16 млрд. лв., взет от правителството, в което той беше зам.-министър

"Дайте да наемем да я направи външна фирма експерт, да не е в ръцете на г-н Ананиев", каза Нинова, цитирана от БТА.

Още по темата
Според нея Борисов се опитва "да си измие ръцете" с Кирил Ананиев с това, че в предишното правителство беше заместник на финансовия министър Владислав Горанов. Нинова смята, че няма как един заместник-министър да носи отговорност за решение на цялото правителство и на парламентарното мнозинство.

"Става още по-наложително да се каже истината след като видях в какви обяснения влизат колегите от ГЕРБ", каза Нинова.

Според нея изявленията им взаимно се изключват.

"Г-н Борисов каза, че тези пари се намират в резерва, а г-н Горанов днес казва, че тези пари са изхарчени за покриване на дефицит, за връщане на стар заем, т.е. тук има разминаване", каза Нинова и призова да се каже къде са парите, изхарчени ли са и за какво.

Тя припомни съветите на Горанов БСП да прочете отчетите на Министерството. "Подценява ни, защото в тях не пише кои са посредниците по дълга, срещу какви комисионни, при какви лихви ще го връщаме, кога, на всеки българин по колко от този дълг се пада да върне от личния си джоб" каза още Нинова.

Тя се обърна и към Герджиков – да не приема искането за ревизия като партийно поръчение, а като необходимост да каже истината за състоянието на държавата, призова тя.

Днес "БСП за България" регистрира листите си в цялата страна. Тя отбеляза, че в софийския район, в който тя е водач, са регистрирали една силна листа. "С такъв отбор очаквам с нетърпение лидерското състезание в 25-ти район", добави Нинова.

Тя коментира и изваждането на Шивиков от листите. Причините – повдигнатите обвинения към него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
13
 
16
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
КАКВОТО И ДА СИ ГОВОРИМ ТИЯ 16 МИЛИАРДА СА ЗАГУБЕНИ ЗА СТРАНАТА ПО ВИНА НА ГЕРБ, НО ЖАЛКОТО Е ЧЕ ЩЕ ГИ ПЛАЩА НАРОДА. АКО ИМАХМЕ РУМЪНСКОТО ПРАВОСЪДИЕ БОРИСОВ ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ СЛЕДСТВЕН.
39
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МРАВКАРусофилите откога станахте българи?
38
6
 
9
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 7 години
Е пуснете я най после тази в резерва ,за да види ,че има пари ,та още повече да врещи.
37
4
 
13
 
! Отговори
Добре бе КУРНЕЛИЬО.. преди 7 години
АМА, ТИ ЩЕ ПЛАЩАШ НА ФИРМАТА ....!!!!!!!!НЕ ЗА СМЕТКА НА ДЪРЖАВАТА !!!!
36
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Орешарски се опита да изтегли 1 млрд за да запуши дупката в Здравната каса, от която Борисов & Дянков откраднаха 2.5 млрд, умните и красиви герберасти щяха да го изядат с парцалите. Къде са сега умните и красивите - та ГЕРБ само през последната година изтегли 16 млрд, а миналата други 24 млрд. КЪДЕ СА НЕЗАВИСИМИТЕ МЕДИИ ?
35
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е ясно че ГЕРБ откраднаха тези милиарди. Затова и избягаха от властта. Никой не ги е гонил. Генерал Радев спечели президентските избори, но те не бяха парламентарни, така че Тиквата и шайката му от крадци трябваше да останат да се пържат на огъня, който сами запалиха.
34
10
 
11
 
! Отговори
Будинов преди 7 години
А кой ще плати на чуждата фирма за одита.Пак от бюджета или по точно от нашия джоб.Защо тази скубла не плати от бюджета на комунистическото котило и тогава да яде *** кой какво откраднал и тн.А кой открадна 1989 г парите на народа,а кой открадна 96г парите от банките.Дак=ли някога народа ще му уври главата че от комунистическата *** няма по лошо.Те са по лоши и от чумата
33
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милиардите, които изтеглиха ГРАБ не са 16, а 34.16 са само тези в личната сметка ни Тиквун, които ще връщат внуците ни.Нашите, не малък Бочко.
32
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Менчо Хранов 41Щом като и Герджиков е отряза тази проста и нагла жена представете си какво представлява . Г-жа Лъжа ще разбере по трудния начин на изборите , че за нищо не става .
31
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяха чисти нямаше да врещят така! Само не разбирам троловете какво печелят!
30
20
 
16
 
! Отговори
dp преди 7 години
Ей ден не минава тая вресла с манталитет на ядосана келнерка да се изцепи с поредната глупост.
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави Трифонов пак почна да говори от името на народа абе купи си пералня да си изпереш чорапите бе
28
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РеалистТи тези документи за дълга виждал ли си ги? Или така ти казаха да твърдиш, щото като ги види Вожда, все едно и ти си видял? Аз пък искам да знам и сметките вождови извън България! И на Горанов палата с какво е строен.... за Ненчев и за Лилето да не говорим!
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еее Аман от Абе Борисов ше си ''измие ръцете '' малииии що за речник а '' лицето и зъбите да си измие''
26
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нужда от външна фирма. Направо при Цацаров и на скамейката! Не стига че ни набутаха с дългове, ами сега да плащаме и за консултанти.
25
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 6987 За какво ти е външна фирма за одит. В отчета на МФ , който е публичен е записано точно за какво и колко са похарчени. Явно тази жена е толкова нагла и проста , че вече не знае какво да прави . Но нищо това е добре за изборите , всяко отваряне на устата на г-жа Лъжа носи намаляване на резултата от изборите. Вече изостава от ГЕРБ с 15 % .
24
18
 
22
 
! Отговори
sistem error БСП преди 7 години
Червените кхмери съвсем са озверяли за власт. До изборите остава един месец. Докато се обяви процедура за външен одитор, подаване на документи на желаещите/ най-малки две седмици/, провеждане на избора и т.н. ще мине повече от месец. Но *** не се нуждае от истината а да се говори за заема, като непрекъснато ще се правят внушения, че милиардите са откраднати. Това е целта на мадам Лъжа.
23
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая женица се самозабравили... Толкова ми е смешна и мижава... Нищо не става от нея! То от кой ли политик в БГ става нещо... тотални некадърници и безхаберното...
22
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съд за ГЕРП. КОГАТО ЧАКАХМЕ ДА СЪДИ КАБИНЕТА ОРЕШАРСКИ ТЕ СЕ УСЛУШВАХА .
21
15
 
20
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Споменах за мазната гъзина на Нинова ,и веднага ми изтриха коментара.Тия зелени човеета, освен че неграмотни, ами и ревниви :)