Ревизия или реваншизъм? Какво прави кабинетът "Герджиков"?

42% от читателите на Dnes.bg подкрепят проверките на бившите министри
24 фев 2017 18:30, Красимир Ангелов
108
Ревизия или реваншизъм? Какво прави кабинетът "Герджиков"?
Снимка: БТА

Ревизия, смени, подготовка на предсрочните избори. Това бяха част от първите стъпки на служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Още по темата

Редица областни управители бяха освободени от длъжност и заменени, тръгнаха си и шефът на  АПИ Дончо Атанасов, изпълнителният директор на фирма "Автомагистрали" ЕАД Парашкев Кръстев, директорът на дирекция "Поддържане на пътна инфраструктура" към АПИ Георги Златев, директорът на областното пътно управление в София и началникът на "Пътна служба "Хемус". Промени имаше и в "Пирогов" и във Фонда за лечение на деца в чужбина...

Последният случай, който прикова вниманието на обществото, бе освобождаването от длъжност на главният секретар на МВР Георги Костов. В крайна сметка дори прокуратурата се нае да проверява натискал ли го е някой да напусне поста си. В сигнала си Георги Костов твърди, че на практика е заплашен, че ако не го стори, ще бъдат активизирани и изнесени 10 сведения от бивши служители на МВР, които са напуснали под натиск от Георги Костов, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Ревизии или реваншизъм са тези действия на кабинета? Екипът на Dnes.bg се допита за мнението на своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 1293 души.

Оказва се, че 42% от читателите подкрепят идеята да има ревизия на работата на предходния кабинет, за да се види какво е оставил в наследство той.

Други 24% пък са на обратното мнение, като смятат, че смяната на областните управители и ровенето в работата на предходния кабинет си е чиста проба реваншизъм.

За 14% от анкетираните пък действията на служебния кабинет са само закани на хартия и имитиране на дейност, а други 11% допълват, че единствената реална дейност на кабинета досега са смените на лампите в тунела "Ечемишка".

Последните 9% от отговорилите в анкетата отчитат, че най-важното е да организира изборите, а другите дейности на служебния кабинет нямат толкова голямо значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боковите хора какви са мухльовци, когато го няма Бай ***, който ги е назначил с политическа цел, а не заради качества. Сега, да не помислите, че харесвам БСП - същите са и те. Просто се радвам, че има хора като Герджиков. Разликата е огромна. Особено като се сетя за Винету, Бистришките тигри и филията с мас.
16
11
 
3
 
! Отговори
КурнелияСланинова преди 7 години
Е па вие ако искате и на по-платен сайт направете такава анкета, щом ви влече. Аз пък днес си признах на Бойко, че съм мъж. Пак сте вие на ход. Аз стягам багажа за Колумбия де, не ме интересува кви ги вършите...
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СПОРЕД НЯКОИ КОМЕНТАРИ. Нямал право на ревизия.! Е ПИТАМ, ЗА ТАЗИ РАБОТО ПАРАЛЕЛНО ДРУГО ЛИ ПРАВИТЕЛСТВО ДА ИЗБИРАМЕ ИЛИ ЗА ВСЯКА НАЦИОНАЛНА ЗАДАЧА ПРАВИТЕОСТВИ?????
14
17
 
7
 
! Отговори
Герж да си ходи преди 7 години
1. Ще провали изборите заради липса на машини за гласуване2. Харчи публични пари за безмислени кръгли маси с "бизнеса" за намаляване на административната тежест. Тежестта е определена със законите. Законите не могат да се променят от това правителство. Срещите са нагли и безумни. Платени са с наши пари.3. Смени областни управители с шофьори и секретарки4. Оказва натиск върху МВР5. Уронва престижа на държавните институции като назначава некомпетентни и контингентни лица
13
19
 
8
 
! Отговори
Български гражданин преди 7 години
Някой да се сеща да е гласувал за това правителство и за този премиер? Уж ги назначиха да подготвят и проведат честни парламентарни избори, а те се занимават с чистка на всички нива. КОЙ стои зад всичко това. Не вярвам да е Генерал Деси.
12
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РЕВИЗИЯ ДО КРАЙ.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно е сигурно демократи няма в България . Просто семката ни е такава всеки отрича всичко и това го правят най вече така наречените "демократи" от тях лъха най голяма злоба.
10
3
 
19
 
! Отговори
Трол преди 7 години
В такива форумми като тоя, влиза един *** и написва куп коментари. След като няма регистрация да се видят че пишат различни хора, не е никакъв форум а изказване на ***.
9
2
 
4
 
! Отговори
ДО 4 преди 7 години
Дръж се като нормален трезвен човек , пиши *журналисти* . Това което си сътворил е грозно и прилича на пиян човек с проблеми .
8
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ?!?Единственото , което правят пенсионерите Радев и Герджиков да уволняват по списък даден им от г-жа Лъжа , който е изготвен на Позитано 20 . Всичко друго е пунта-мара . Капиш червен *** .
7
12
 
11
 
! Отговори
Бай Хей преди 7 години
До 8. Няма по-мръсно племе от *** - доказано от историята. Твоят коментар си е ЛИЧНО твое мнение, вероятно на червен ***, който за нищо не става и все друг му е виновен.
6
12
 
19
 
! Отговори
Наско преди 7 години
Ей, другари червени жарналисти и набедени социолози, не подвеждайте така долно хората и не ги манипулирайте. Всички искаме ревизии на управлението, но колко от тия 42% подкрепят смяната на управление и вероятно курса на страната от ТОВА служебно (!?) правителство, както и подмяната на най висшия и важен професионален служител в изпълнителната власт, независимо от очевидния му проблем с алкохола. Точно ТОВА ли е работата на служебното правителство?
5
14
 
19
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 7 години
До слънчевите градини. Ха-ха-ха, Борисов е в политиката от 10 години. Преди това, основно при червени управления, над цялата страна грееше слънце ли, течеше мед и масло, хората бяха богати и щастливи ли? Да ва *** в червените урунгели, нямате равни в лъжите и манипулациите.
4
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много калинки на герп са назначени и за 2 месеца ще е много трудно да ги махнат.
3
14
 
27
 
! Отговори
Слънчеви градини преди 7 години
РЕВИЗИЯ НА ВСЯКО МИНИСТЕРСТВО И ВСЕКИ МИНИСТЪР, ИНАЧЕ Е АНАРХИЯ.. И ОЩЕ НЕЩО БОРИСОВ НА ПРОКУРОР, ДЪРЖАВАТА Е *** ОТ КАК ТОЗИ Е НА ВЛАСТ
2
11
 
9
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Ревизия или реваншизъм? Абе ***, вие за толкова прости ли ни имате? Нито едното, нито другото прави.Това, което прави е замазване на очи и отчитане на дейност, от човек, от когото НИЩО не зависи! Дамата с кученцето ли ще чисти държавата? Моля ви се...Гарван на гарван око не вади! Вземете я научете тая мъдрост! За тези, които са я чували - вземете да я осмислите!
1
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роднини в МВР и пътищата и са много зле и трябва яка чистка.