ЦИК спря втори клип на партията на Местан

Комисията се сезира заради субтитри на турски в клип на ДОСТ
12 мар 2017 22:19, Александър Попов
100
ЦИК спря втори клип на партията на Местан
Снимка: БТА

Централната избирателна комисия се е самосезирала за нарушение на правилата за агитация и разпореди сваляне на предизборен клип на "Обединение ДОСТ".

На официалния сайт на партията на Лютви Местан са качени два еднакви 30-секундни клипа, като единият е със субтитри на турски език.

"При тази фактическа обстановка комисията приема, че единствената цел на втория клип е провеждане на предизборна агитация на език, различен от българския. Вторият клип с вградените субтитри не съответства на законовите изисквания на Изборния кодекс, по-специално на разпоредбата на чл. 181, ал. 2, съгласно която предизборната кампания се води на български език", пише в решението на ЦИК.

Комисията постановява премахване на клипа със субтитрите от сайта на ДОСТ и спиране разпространението му във всички медии и в интернет. Клипът е пуснат в YouTube и все още е на сайта на политическата формация.

Това е втори клип на партията на Лютви Местан, за който Избирателната комисия излиза с решение за спиране. На 8 март ЦИК постанови да бъде спрян от излъчване предизборният клип на коалицията, в който присъства турският посланик Сюлейман Гьокче, припомня bTV. Oбединението обжалва това решение пред ВАС.


100
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
ТОЗИ ЧОВЕК Е преди 1 месец
КАТЕГОРИЧЕН ИЗКАЗВАЙКИ СЕ ДНЕС ВЪВ НЮЗ БГ ЧЕ ТУРЦИЯ НЯМА НИКАКВА АМА НИКАКВА НАМЕСА В ИЗБОРИТЕ.ЕДВА ЛИ НЕ ТВЪРДИ ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ "ОТ ЛЮБОВ КЪМ БЪЛГАРИЯ"
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ехее, Османе ти откъде ги знаеш тези исторически факти? Пишеш за векове назад в историята, даже за хилядолетия. Значи комунистите са променили цялата история? Ами Захари Стоянов, Иван Вазов и те ли са били комунисти и са преиначили историята? А сигурно и Уилям Гладстон е комунист, щом е писал за зверствата в Батак? Не знам,може пък ти да си последния Шотландски боец, видял цялата история с собствените си очи.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този от снимката е учител по български език и литература.
71
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До турчин,победата за дост-агент павел,ще видите през крив макарон.
70
0
 
4
 
! Отговори
правете си изводите преди 1 месец
Зам. - министърът на отбраната Орхан Исмаилов...Сега е в ДОСТ!!!!!!!!!!!!
69
3
 
6
 
! Отговори
ОСМАН преди 1 месец
ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИТЕ НЕ Е ЧЕ СА ЛОШИ ХОРА А ТОВА .ЧЕ КОМУНИЗМА С ФАЛШИВАТА ДОКТРИНА ИМ ПРОМИ МОЗЪКА И ИМ ВКАРА ТАКИВА ЛЪЖИ ЗА БАТАШКОТО КЛАНЕ .ЗА БОТЕВ .ЗА ЛЕВСКИ .ЗА ПЕТСТОТИН ГОДИНИ РОБСТВО И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ.А ТОВА ЧЕ ЦАР ШИШМАВ Е ДАЛ СЕСТРА СИ ЗА ЖЕНА НА БАЯЗИД.ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БИЛИ ПЪРВИТЕ НАЕМНИЦИ НА ИМПЕРИЯТА СРЕЩУ ВИЗАНТИЯ.ЧЕ РИЛСКИЯТ МАНАСТИР ГО Е ПОСТРОИЛ ТУРСКИЯ СУЛТАН.ЧЕ СВЕТИ СТЕФАН БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА В ИСТАНБУЛ Е ПОСТРОЕНА ОТ СУЛТАНА В ЧЕСТ НА БЪЛГ.НЕЗАВИСИМАТА БПЦ. Е ДАР ОТ СУЛТАНА
68
5
 
3
 
! Отговори
турчин преди 1 месец
победа за дост .край на дпс и атака и слави.но не трифонов а бинев архонта господ да благослови правоверните чеда на мохаммед а.в.с..честито на патриотичния фронт на бургуджията симеонов.ебахти държавата костов доган симеонов ....и други не българия МАНГАЛИЯ.
67
3
 
4
 
! Отговори
от до преди 1 месец
Местан бей отвсякъде си плаче за затвора.20 годинки му давам.
66
0
 
8
 
! Отговори
АФУЗ АЛИ преди 1 месец
А защо за тези нарушения,които са и анти конституционни не се дават на главния прокурор Цъцъров,който е назначен да бди за нарушения от този вид-опасност за суверинитета и целоастта на държавата! А и той не ли ги е гледал?
65
2
 
9
 
! Отговори
месара преди 1 месец
а агент павел - другаря местан , не може да бъде съден за държавна измяна към България , защото явно неговата държава е турция към която той е напълно лоялен ! в България агент павел може да бъде съден за подривна дейност към държавата ни !!! той дали е с двойно гражданство - турско българско , въпроса е и за другаря сокол доган ?
64
1
 
8
 
! Отговори
месара преди 1 месец
добре де , тия като са българи защо са им суптитри на турски - българите разбират и говорят български , а чужденци нямат право да гласуват - сега последно тия кви са , българи дето не разбират български или чужденци с български паспорти ? препоръчвам агитиращите партии да слагат субтитри на руски , еврейски , гръцки , сръбски , китайски ,..... и въобще на всички езици , тъй като тук живеят хора от всички държави и етности , та да няма засегнати - или по друг начин казано - дискриминация !
63
2
 
24
 
! Отговори
художника преди 1 месец
Тоя трябва да го осъдят за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА !
62
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дълги години този доносник бе ортак на БСП! Пак гласувайте за тях!
61
3
 
34
 
! Отговори
изгонване преди 1 месец
Крайно време е на доносника Местан и шайката му да се отнеме българското гражданство за подривна дейност против държавата. Особено на Хюсеин Хафъзов и Евгени Михайлов,Касим Дал и Орхан Исмаилов.
60
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До Фен на Осман
Ми то от 4-5 поздрава на ден сигурно е охлабила и търси нещо друго!
59
4
 
29
 
! Отговори
ПЕСЪЧИНКА преди 1 месец
ИМА ЛИ "СЛУЖБИ" В БЪЛГАРИЯ УСИГУРЯВАЩИ СИГУРНОСТА НА СТРАНАТА?С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ ТЕЗИ НЕГОДНИЦИ ЩОМ ТУРСКИЯТ ШПИОНИН МЕСТАН СЕ КАЧИ НА ГЛАВИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ?АЗ КАЗВАМ ЗАТВОР ЗА СЪДИИТЕ РЕГИСТРИРАЛИ ТАЯ АНТИКОНСТИТУЦИОНА ПАРТИЯ.ЗАТВОР ЗА ЦАЦАРОВ ЗА БЕЗДЕИСТВИЕТИ МУ.ЗАТВОР ЗА МЕСТАН ЗА ПОДРИВНА АНТИБЪЛГАРСКА ДЕИНОСТ.
58
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бях написала неутрален коментар. Обвиних и българи и турци. Коментарът е изтрит! Браво на Вас Днес.БГ! Сигурно ви е приятно да четете псувни и дразги между мюсюлмани и българи........ По този начин България никога няма да преуспее в нищо!!! Избийте се тогава!!!
57
3
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 месец
До "истината "

Бягай да калайдисваш бе ***
56
5
 
40
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Местан в затвора.
55
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунизацията и национал-социализацията действат разрушително на моралните устои на всяко едно общество.