Плевнелиев: Путин се опитва да раздели ЕС!

Не изключвал пак да се кандидатира за президент
19 мар 2017 11:46, Анисия Иванова
404
Плевнелиев: Путин се опитва да раздели ЕС!
Снимка: bTV

Президентът на България от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев е убеден, че и Русия се меси във вътрешните работи на България. По думите му Владимир Путин и Русия се опитват по всякакъв начин да дестабилизират и да разделят ЕС. Плевнелиев беше категоричен, че България трябва да работи за единство, а не за разединение.

Росен Плевнелиев отбеляза, че държавният глава Румен Радев има аргументи в подкрепа на думите си, че намесата на Турция в нашите избори е факт.

"Ако държавният глава посочи подобен проблем, ние трябва да бъдем сигурни и да се надяваме, че той разполага с достатъчно доказателства и аргументи, включително и от службите на България и по механизмите на нашето външно министерство", отбеляза Плевнелиев пред bTV.

"Бяхме свидетели на действия на ДАНС, която в последните дни посочи вратата обратно към Турция на няколко турски дипломати. Очевидно българските служби разполагат с достатъчно данни и очевидно думите на президента от тази гледна точка са премерени", подчерта още Плевнелиев.

Според него обаче не трябва да се говори само за Турция, а и за Русия. „Бих се радвал българският президент да посочи и натам. Освен че имаме достатъчно съмнения, че има български политически партии, които се финансират от Турция, има много такива, които се финансират и от Русия”, каза Плевнелиев.

"Нека да се посочи ясно, че външно финансиране на политически партии в България е забранено и службите трябва навсякъде да гледат и навсякъде да мерят с един аршин, разбира се, и държавният глава", призова той.

"В миналото има не един доклад за това как български политици са сключвали споразумения и са работили в тясно сътрудничество с руски неправителствени организации, адвокатски кантори, които са финансирани от Русия, и много друг"”, отбеляза той.

Плевнелиев подчерта, че три от тезите на Румен Радев много го притесняват, защото по думите му те работят за разделение в ЕС, а в този критичен момент това не е националната кауза на страната ни. Първите две според Плевнелиев са свързани с Крим и с това, че България трябва да се застъпи, че санкциите срещу Русия не работят.

Във връзка с възможността догодина руският президент Владимир Путин да посети страната ни Плевнелиев отбеляза, че в момента всяко едно посещение на руския президент в една или друга държава в момента е доста проблемно. Той припомни посещението на Путин в Будапеща, което се е сблъскало огромна негативна реакция в европейските институции.

Плевнелиев е на мнение, че ръководството на Турция е поставило всичко на карта с предстоящия референдум. "Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съзнава много добре, че ако изгуби референдума, неговото политическо бъдеще е крайно неясно и в никакъв случай не е перспективно", смята Плевнелиев.

От думите на държавния глава от 2012 до 2017 г. стана ясно също, че сега няма амбиции да бъде отново президент, но не ги е изключил. "Не съм тук за стола и властта на президента, а да служа на своя народ", обоснова се Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
34
 
14
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Цялото ОФ е на руска хранилка- БСП, ДПС, АБВ, ПФ, Атака.
29
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига с тоя бе!
28
6
 
25
 
! Отговори
До Странджата преди 7 години
Смени ли си лекаря, както те посъветвах?
27
9
 
38
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Много ме е смЕх защо това нещо което вече не е президент и не е необходимо да е надпартиен не се включи да "помага" на гербавите??? Отговора най-вероятно е ,че тогава гербавите 100%-тово ще загубят те за това го и отсвириха.
26
47
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бившият е няколко класи над сегашното.
25
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама защо давате все още интервюта с този !
24
10
 
43
 
! Отговори
То си е за плач преди 7 години
Ако ЕС е единен- никой няма да може да го разедени. Почвам да си мисля, че всички от ЕС са на хранилка при Путин и се надпреварват да го изкарат по всемогъщ от Господ. То не беше намеса в американските избори, в българските избори, сега в ЕС, в Турция.... Бре -където има проблем -Путин присъства. Смешно стана- наистина.
23
9
 
52
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Значи да попитам дали разбирам правилно Р0сенчо: на Радев му трябвали доказателства и аргументи за турската намеса в изборите ни- за което има 100% доказателства- предизборен клип с участието на турския посланик Гьокче. На самия екс преЦидент обаче не му трябват никакви доказателства, за да заяви смело и безотговорно, че има руска намеса във външните работи на Бг.Според мен за някой непредубеден- в едната или другата посока- тези 2 твърдения в комбинация ще звучат доста нелогично или се бъркам?
22
8
 
42
 
! Отговори
Отвратен преди 7 години
Това човече до кога ще резили България? Не е ли време вече да не се дава публичност на глупостите които дрънка?
21
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кандидатирай се Роско, да се посмеем пак
20
6
 
42
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 7 години
Кое НПО го изкара това недоразумение от нафталина да се срамуваме от него
19
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
tova nedorazumenie
18
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще употребя една красива дума от казармата за тоя - УБИТАНГЕР :) Плевньо...скрий се веднъж завинаги, или напусни България, която ти долен *** герберски ,предаде!!!
17
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако един ден умопобъркания султан Ердоган спази заплахите си и започне инвазия към Европа ,първо културна ,етническа и накрая военна -на кого ще разчитаме отново да ни опази ? На НАТО и ЕС ли ,където страните се ръфат и са разделени от раздори и скоростни писти ...или отново ще чакаме някоя православна християнска суперсила да ни отърве *** ?? Отговора се натрапва от самосебе си и само продадените души не признават голата истина !!!!
16
6
 
55
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Въййй, завалийчето ! Пак ли го изкараха на сцената ?! ...Не му ли стига толкова години народа да го обижда и да го псува ?!Стана за смях на цяла България и пак не му стига ...Съжалете го този човек. Пратете го някъде посланик. Скрийте го веднъж завинаги !Даже не мога да го мразя, въпреки глупостите които говори постоянно .. Въпреки вредите, които нанесе на България ..Такъв жив да го ожалиш горкия ...
15
7
 
43
 
! Отговори
РАЗЕДЕНИТЕЛЯ НА преди 7 години
НАЦИЯТА Плевнвлиев още се появява и хората го анатемосват все повече.Крайно време е да млъкне!
14
68
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОСПОДИН ПЛЕВНЕЛИЕВ ВИЕ СТЕ ДОСТОЕН И СМЕЛ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ!
13
6
 
59
 
! Отговори
1914 преди 7 години
Махайте го тоя ***! Не заслужава и грам внимание,камоли да го викате в телевизията.Шизофреник.
12
61
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ!
11
8
 
61
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тоя си е направо за психиятрията.