Плевнелиев: Путин се опитва да раздели ЕС!

Не изключвал пак да се кандидатира за президент
19 мар 2017 11:46, Анисия Иванова
404
Плевнелиев: Путин се опитва да раздели ЕС!
Снимка: bTV

Президентът на България от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев е убеден, че и Русия се меси във вътрешните работи на България. По думите му Владимир Путин и Русия се опитват по всякакъв начин да дестабилизират и да разделят ЕС. Плевнелиев беше категоричен, че България трябва да работи за единство, а не за разединение.

Росен Плевнелиев отбеляза, че държавният глава Румен Радев има аргументи в подкрепа на думите си, че намесата на Турция в нашите избори е факт.

"Ако държавният глава посочи подобен проблем, ние трябва да бъдем сигурни и да се надяваме, че той разполага с достатъчно доказателства и аргументи, включително и от службите на България и по механизмите на нашето външно министерство", отбеляза Плевнелиев пред bTV.

"Бяхме свидетели на действия на ДАНС, която в последните дни посочи вратата обратно към Турция на няколко турски дипломати. Очевидно българските служби разполагат с достатъчно данни и очевидно думите на президента от тази гледна точка са премерени", подчерта още Плевнелиев.

Според него обаче не трябва да се говори само за Турция, а и за Русия. „Бих се радвал българският президент да посочи и натам. Освен че имаме достатъчно съмнения, че има български политически партии, които се финансират от Турция, има много такива, които се финансират и от Русия”, каза Плевнелиев.

"Нека да се посочи ясно, че външно финансиране на политически партии в България е забранено и службите трябва навсякъде да гледат и навсякъде да мерят с един аршин, разбира се, и държавният глава", призова той.

"В миналото има не един доклад за това как български политици са сключвали споразумения и са работили в тясно сътрудничество с руски неправителствени организации, адвокатски кантори, които са финансирани от Русия, и много друг"”, отбеляза той.

Плевнелиев подчерта, че три от тезите на Румен Радев много го притесняват, защото по думите му те работят за разделение в ЕС, а в този критичен момент това не е националната кауза на страната ни. Първите две според Плевнелиев са свързани с Крим и с това, че България трябва да се застъпи, че санкциите срещу Русия не работят.

Във връзка с възможността догодина руският президент Владимир Путин да посети страната ни Плевнелиев отбеляза, че в момента всяко едно посещение на руския президент в една или друга държава в момента е доста проблемно. Той припомни посещението на Путин в Будапеща, което се е сблъскало огромна негативна реакция в европейските институции.

Плевнелиев е на мнение, че ръководството на Турция е поставило всичко на карта с предстоящия референдум. "Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съзнава много добре, че ако изгуби референдума, неговото политическо бъдеще е крайно неясно и в никакъв случай не е перспективно", смята Плевнелиев.

От думите на държавния глава от 2012 до 2017 г. стана ясно също, че сега няма амбиции да бъде отново президент, но не ги е изключил. "Не съм тук за стола и властта на президента, а да служа на своя народ", обоснова се Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
24
 
7
 
! Отговори
България ще бъде! преди 7 години
Путинистите явно зе гърчат от факта че българите не са слепи.135 години промивка на мозъка и пак не се даватЯко е българското племе!Константинопол падна, ще падне и Масква, а Българите ще останат.Колкото и да ги е яд. Нека! Нека!
169
4
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Президент !!! Ама на ,,Геренбахче,, с. Подуене...
168
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много моля, отговорните институции да се самосезират и да приберат това лице за нужното му лечение !
167
31
 
9
 
! Отговори
Диди преди 7 години
Чета думите на президента и се радвам!България имаше президент и то Дастоен Президент.България има будни Българи и затова има бъдеще!Браво Господин Плевнелиев! Аз Ви подкрепям!
166
6
 
24
 
! Отговори
Прекрасна статия! преди 7 години
Вашата прекрасна статия така ме вдъхнови, че се възхищавам все повече и повече от Путин. Благодарение на вас, станах негов горещ привърженик и си го гледам и си го слушам по сто пъти на ден. Желая му успех!
165
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво постигна българия по негово време че го защитавате
164
15
 
7
 
! Отговори
двоен стандарт преди 7 години
Притеснява се генерадев от турската намеса в България, а приема намесата на Русия в Крим. Приема една теза, защитава друга... Ужас и безпринципност. Достойна рожба на времето си.
163
12
 
29
 
! Отговори
Не трий ве ЛАЙНАР преди 7 години
България не била в хватката на Прасия а ?Как ще си извън руските окови ве шарлатан,КОЙ открадна милиардите от КТБ,къде скриха крадеца в Сърбия ли ? Кой та източи чрез Белене? Кой държи Варна *** ли ? Кой държи черноморието Расия ли ? Кой държи мините и чернозема ,кой продава зърното ,кой държи пристанищата *** ли ??? За решетников и Р Радев да пиша ли ???За бандитският строй който ни наложи Москва чрез Луканов,а за КОЙ,КОЙ КОЙ ???
162
23
 
26
 
! Отговори
Помним хората факли преди 7 години
Много грехове му се събраха на Плевнелиев през последните години. Най-добре е да отиде на изповедник, ще му олекне.
161
23
 
20
 
! Отговори
фен преди 7 години
Пухи достатъчно простотии сътвори. Просто се скрий някъде.
160
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин не трябвало да идва в България,защото ще разсърдиме нашите европейски партньори.Глупости!Малка Словения води по-гъвкава политика и нея интересува какво ще кажат европейските лидери ,защото миналата година Путин ,беше на посещение там и не съм информиран някой да се разгневил на Словения.Орбан е трън в очите на Брюксел и каквото и да каже и направи евробюрократите все са недоволни.
159
3
 
19
 
! Отговори
ай стига с тоя п***с преди 7 години
абе не е ли време да забравим това нищожество горе на снимката.Защо му давате трибуна на тоя ***. какво направи като фирмите ти прибраха 100 милиона държавна пара за направиш някакъв Тех парк ,в който няма една голяма ИТ компания.Целата ти работа на такава насрана.
158
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Тодор Колев, Михаел Шумахер, Виталий Кличко, Лионел Меси, Майкъл Джордан, Велко Кънев, Роджър Федерер и Фреди Меркюри, бре!
157
1
 
21
 
! Отговори
Какво... преди 7 години
Путин се опитва да раздели ЕС!......................Господин ***,нещо да кажеш по-въпроса за нашите комшии който се намесват във вътрешните работи на България и се опитват да ни направят тяхна провинция,ти пак в устата ти е Русия...Срам и позор и каквото и да кажа или те сравня ще бъде малко.
156
2
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 години
Това неактуално недоразумение откъде изпълзя пак? И какво пак се мъчи да намесва Путин, да не би той да е обявил Европата на 2 скорости?! Не, именно онези в ЕС, които Плевнелиев хвалеше, го направиха, разделяйки я по този начин......
155
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На шматката - бивш президент мога да каза само, че ЕС сам си прави проблемите! И такива като него само ги увеличават! Как веднъж не реши един български проблем, а все се буташе между шамарите да оправя света?! Не знам колко години ще ни трябват да си върнем лицето, след този мушморок! И стига е плашил, че пак искал да е президент, защото това изобщо не зависи от него! А този, който го назначи си отива!
154
2
 
9
 
! Отговори
Алов преди 7 години
Как ли е циврил кат му умря сина а не прави сметка ,че се е отървал от позора на баща му. Дано скоро и него го заровят кат картоф.
153
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много точен анализ, и коя е някаква си Беновска, че въобще да я поглежда.
152
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спестете "мъдростите" на "политика" Плевнелиев, за когот е отговорен любимецът ви боко. Направиха България за смях! Свои мисли!? Писах преди години - нямам доверие на хора, които говорят с тих гласец като писи...Недостойни хора стигат до управлението и това не е вина на гражданите, а на закони. В българската Конституция пише, че да гласувам, е мое ПРАВО! Задължават ме да гласувам без избор за простаци и мошеници.Не примма махленска клюкарка с речник на гамен и познания на *** Караянчева!
151
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС се разпада независимо какво прави Русия. Русия става все по-силна въпреки санкциите на ЕС и САЩ.