Плевнелиев: Путин се опитва да раздели ЕС!

Не изключвал пак да се кандидатира за президент
19 мар 2017 11:46, Анисия Иванова
404
Плевнелиев: Путин се опитва да раздели ЕС!
Снимка: bTV

Президентът на България от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев е убеден, че и Русия се меси във вътрешните работи на България. По думите му Владимир Путин и Русия се опитват по всякакъв начин да дестабилизират и да разделят ЕС. Плевнелиев беше категоричен, че България трябва да работи за единство, а не за разединение.

Росен Плевнелиев отбеляза, че държавният глава Румен Радев има аргументи в подкрепа на думите си, че намесата на Турция в нашите избори е факт.

"Ако държавният глава посочи подобен проблем, ние трябва да бъдем сигурни и да се надяваме, че той разполага с достатъчно доказателства и аргументи, включително и от службите на България и по механизмите на нашето външно министерство", отбеляза Плевнелиев пред bTV.

"Бяхме свидетели на действия на ДАНС, която в последните дни посочи вратата обратно към Турция на няколко турски дипломати. Очевидно българските служби разполагат с достатъчно данни и очевидно думите на президента от тази гледна точка са премерени", подчерта още Плевнелиев.

Според него обаче не трябва да се говори само за Турция, а и за Русия. „Бих се радвал българският президент да посочи и натам. Освен че имаме достатъчно съмнения, че има български политически партии, които се финансират от Турция, има много такива, които се финансират и от Русия”, каза Плевнелиев.

"Нека да се посочи ясно, че външно финансиране на политически партии в България е забранено и службите трябва навсякъде да гледат и навсякъде да мерят с един аршин, разбира се, и държавният глава", призова той.

"В миналото има не един доклад за това как български политици са сключвали споразумения и са работили в тясно сътрудничество с руски неправителствени организации, адвокатски кантори, които са финансирани от Русия, и много друг"”, отбеляза той.

Плевнелиев подчерта, че три от тезите на Румен Радев много го притесняват, защото по думите му те работят за разделение в ЕС, а в този критичен момент това не е националната кауза на страната ни. Първите две според Плевнелиев са свързани с Крим и с това, че България трябва да се застъпи, че санкциите срещу Русия не работят.

Във връзка с възможността догодина руският президент Владимир Путин да посети страната ни Плевнелиев отбеляза, че в момента всяко едно посещение на руския президент в една или друга държава в момента е доста проблемно. Той припомни посещението на Путин в Будапеща, което се е сблъскало огромна негативна реакция в европейските институции.

Плевнелиев е на мнение, че ръководството на Турция е поставило всичко на карта с предстоящия референдум. "Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съзнава много добре, че ако изгуби референдума, неговото политическо бъдеще е крайно неясно и в никакъв случай не е перспективно", смята Плевнелиев.

От думите на държавния глава от 2012 до 2017 г. стана ясно също, че сега няма амбиции да бъде отново президент, но не ги е изключил. "Не съм тук за стола и властта на президента, а да служа на своя народ", обоснова се Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пак изджавка.
129
15
 
4
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
Според него обаче не трябва да се говори само за Турция, а и за Русия. Бих се радвал българският президент да посочи и натам. Освен че имаме достатъчно съмнения, че има български политически партии, които се финансират от Турция, има много такива, които се финансират и от Русия, каза Плевнелиев.РАДЕВ ЩЕ КАЖЕ ТАКОВА НЕЩО ,АМА ПУТИН ЩЕ МУ СПРЕ РУБЛИТЕ !
128
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отговорете си защо сме били 700 години под робство - византийско и турско.
127
3
 
23
 
! Отговори
не се сърдете преди 7 години
Не се сърдете на товарищ Плевелиев. Текстът на изявлението му е съчинен в американското посолство и е превод от английски.
126
2
 
12
 
! Отговори
ЗАЩО преди 7 години
Когато става дума за Политика има различни мнения .Защо няма НИТО ЕДНА добра дума за Плевнелиев , от България , САЩ и ЕС .
125
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опитва се да ти вземе комисионната от фирмите ти. Толкова наг'зени същества не съм виждал. То по зле и от комсомолски секретар.
124
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех Расиме , Расиме Пехливанов народа е казал Пази Боже сляпо да прогледа! За тебе важи с пълна сила. Но ти вече си никой! Потъващ в забвение
123
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам ама преди малко гледах кадри как руснаци пребиват 2 пъти повече англичани по улиците на Марсилия на европейското миналата година. Английските футболни фенове за пръв път си намериха майстора. Не знаят къде се намират...братушките ги попиляха от бой. Това руснака е ненормално коппеле..
122
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този, като се прибере в къщи, нищо чудно да си слага фес на главата.
121
0
 
19
 
! Отговори
в кварталната кръчма преди 7 години
Довечера, в кварталната кръчма, Роската ще чете лекция на тема: "Как вървят офшорките в Кипър?" За предатели, мошеници, мутри и криминални елементи, входа е свободен.
120
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички коментари в подкрепа на Плевнелиев са изтрити. Останали са само рубладжийските.
119
5
 
4
 
! Отговори
фи преди 7 години
безидейни сте и едните и другите , затова ЕрГолям е голям в Турция , защото залага на много силна спойка ... и ще победи европата, която тотално се е предала на безверието и разпада и разложението е безвъзвратноТова прави впечатление, когато ви чете човек. Пуснаха ви една статия за един "незначителен" човек, и тази мъничка , незначителна и самостоятелно мислеща мишцица ви подейства като "червено на бик". Странно - някаква мишка, пък всички в стаята пищят като ощипани госпойци...
118
5
 
15
 
! Отговори
с преди 7 години
Браво на путин всичко може то англия напусна пак виновен путин ха ха
117
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 156Чакай сега малко, нали сме демокррация? Нали се отървахме от руското иго? Това го пишат такива като теб. И в свободна демократична страна каквато е България пак Руските бизнесмени ли са ви виновни, че сте корумпирани? Имате право на избор вече- да отрежете всеки, ако не е във ваш интерес! Това е първи закон на демокрацията. Разбра ли бе,? Не е виновен руснака, а нашите корумпирани червеи! На руснака като му се предлага корупция, що да не си я взземе?
116
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Rosene,na jugo -iztochnata ni granica se suzdade islqmo-fashiska durjava,koqto Iska da ni glutne,a ti govorish za Rusiq.Rusnacite ne mogat da preskochat Cherno more i da doidat,no osmancite mogat.
115
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 153 Звучиш като идола си Тиквата..все БСП му виновно даже и след 4 години мандат. За тези 27 години демокрация пак Русия ли ти виновна че сме на дъното с хамериканската демокрация, каввал мнедоносен зомбиран?
114
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много отдавна е ясно, че руснаците непрекъснато спъват развитието на България, в това число и на индустрията ни. Всеки непреубеден лесно може да открие в нет-а материали за това, като например, как е съборено автомобилостроенето (лично от Брежнев), зараждащо се в Пловдив. Същото важи и за производството на автомобилите Ровър, по-късно. Лесно се разбират мотивите за това. А днес просто е очевидно съглашателството между Путин и Ердоган. Много скоро българите може да бъдат неприятно изненадани.
113
1
 
25
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Този има голям проблем. Всяка нощ ли сънува Путин? Не може и на малкия му пръст да застане. И, между другото, какво ни интересуват изказванията на този обикновен гражданин, какъвто е в момента. Но продължава да сее разделение сред населението. И да не си мечтае, втори път няма кой да го предложи за президент. Но предполагам, че го казва само за да дразни българите, което си е чисто показване на гадна емоционалност, която не отива на бивш президент.
112
8
 
0
 
! Отговори
Bai ganu преди 7 години
До АнонименTi mai ne si jivial s totalitarizam I despotia A kakvo misli6 po dobro 6te ti dade rusnaka ot tur4inaSarbahme im poparata 545 god.stiga tolkova predpo4itame Ve4e cennostite I demokraciata da se ustanaviat v palna forma koito zapada in predostavi a ot nas zavisi kak 6te se vazpolzvame
111
1
 
14
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 7 години
Еиии махни се бе!!