НАП и митниците се похвалиха – събрали повече данъци

Приходите са с 220 млн. над тези от първите месеци на 2016-а
6
НАП и митниците се похвалиха – събрали повече данъци
Снимка: Dnes.bg

Приходите в бюджета са с 220 млн. лева повече в последните два месеца спрямо същия период на миналата година.

По информация на НАП и Агенция „Митници“ данъчните и неданъчните приходи за периода 27 януари – 20 март 2017 г. са в размер на 3 230 300 лв., съобщи правителственият говорител Ирина Белчева.

Най-голямо увеличение има в приходите по бюджетите на НОИ и НЗОК – 123.5 млн. лева, следвано от постъпленията от ДДС – 113.8 млн. лв, от корпоративен данък – 27.8 млн. лв. и от данъци върху доходите на физическите лица – 30.5 млн. лв.

Нарастването на приходите в централния бюджет е в размер на 96.5 млн. лв. Към края на месеца се очаква да постъпи значителна сума от здравноосигурителни вноски и данъци от доходите на физическите лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: НАПмитнициприходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Интересно е от кого са събрани. От магазинчета с оборот от 150лв. на ден или от големи фирми които продават ДДС задълженията си на ***? За съжаление от първите. Докато има системен тормоз над дребния и средния бизнес в страната и системен чадър над огромните корпорации, ще се наложи да забравим за средна класа. Толкова ли не разбрахте, че дребния и средния бизнес движи икономиката в страната.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да събират, че Боце вече точи зъбки
4
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Как така митниците могат да съберат повече пари когато Бойко вече не е премиер? Това е абсолютно невъзможно. Бойко е единствен и неповторим.
3
4
 
2
 
! Отговори
8888 преди 7 години
Добре де, като са събрали повече, къде са парите?!Май това е нещо като гербаджийски кьорфишек?Все събирали много пари и все няма за актуализация на пенсии и заплати!За магистралите е ясно- за тях се теглят зверски заеми!
2
1
 
6
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
Герджиков да не спи , а незабавно да уволни шефовете на НАП и митниците. Как може такова безобразие. Срам за Корнелия.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе бавно бавно, НАП и Митниците започват да си гледат работата и да се занимават все по-малко с корупция и контрабанда. Остава сега да накарат и руските граждани с имоти и руските фирми регистрирани у нас да почнат да си плащат данъците и горе долу ще заприличаме на европейска държава.