Някога може и политик! Слави сега: Гражданин, съмишленик с Борисов

bTV го обвини, че използва ефира за политическа кампания
Обновена: 28 мар 2017 16:25 | 28 мар 2017 15:00,
360

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Слави Трифонов не изключи варианта след време да се занимава с политика, но засега остава редови гражданин, който отстоява гражданските си права.

Това стана ясно по време на извънредната пресконференция на шоумена, ден след като bTV отряза предаването му.

Слави разказа, че спряното предаване е съдържало отвореното му писмо до политиците, което той разпространи вчера. В него водещият даде ултиматум на новия парламент да започне работа по резултатите от референдума или той ще излезе на протест пред Народното събрание.

Още по темата

В спряното предаване писмото било прочетено от диктор, последвано от изпълнение на химна от 15 000 души - запис от концерта му на Уембли. След това следвала традиционната за понеделник актьорска вечер.

Слави нарече спирането на предаването му цензура, защото то не противоречало на Конституцията, на нито един закон, както и на договора му с телевизията.

"Аз не мога да избягам от факта, че съм гражданин и като такъв имам позиция. Ако съм тв водещ или месар, това значи ли, че не трябва да имам позиция?", попита той и си отговори, че има право на позиция и това не противоречи на нито един закон.

"В договора ми пише, че трябва да спазвам законите на Конституцията и договора, там не пише, че не трябва да изразявам гражданска позиция", каза още водещият.

Той обясни, че днес ще запише ново предаване, посветено на свободата на словото. В него отново ще бъде прочетено писмото му до политиците. Ако и този път телевизията не го излъчи, Слави ще помисли за разтрогване на договора си.

Шоуменът обясни, че вече е в контакт с адвоката си, според когото това би била следващата крачка.

Докато течеше пресконференцията на Слави bTV разпространи позиция, в която обясни, че е спряла предаването му, защото "водещият направи опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания".

"Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност", написаха от телевизията и допълниха, че са готови да дадат трибуна на Трифонов в актуалните си предавания.

Междувременно Слави обясни, че не се отказва от намерението си да протестира пред парламента. Той допълни, че дали хората ще го последват, си било тяхно решение. Той не можел да ги призовава, защото това би противоречало на закона.

Слави разкритикува журналистите заради свободата на словото.

"Не ви ли е неудобно, че сме на 113 място по свобода на словото? Силата е във вас, не виждам да я използвате", обърна се Трифонов към репортерите и ги обвини, че са "леко поувяхнали".

Репортер го провокира да отговори защо се смята за водач на обществото, при положение, че се е застъпвал последователно за Иван Костов, Бойко Борисов, Меглена Кунева и др.

Слави обясни, че измерва силата си по рейтинг, по продадени билети за концерт, по интереса в интернет.

"Инициативата ми беше подкрепена от 700 000 души. Не съм ги карал насила, нито съм им плащал", каза той и заключи: "Не се изживявам като трибун или водач".

Кунева бил предложил за президент не като партия, ако гражданин. А нейната кандидатура била издигната като алтернатива на останалите кандидати и той носел отговорност за това.

"Ще ви цитирам Радичков – човек е прекрасно изречение, написано с много правописни грешки. Всички сме такива, гледам си грешките", каза още шоуменът.

На въпроса защо дава ултиматум на политиците за референдума при положение, че ВАС все още не се е произнесъл дали е законен, Слави отвърна: "Какво давам или не давам, да не съм в хлебарница. Имам право като гражданин да изляза и да кажа какво мисля, да поставям условия на служителите, които са мои и ваши служители. Те не са мои началници. В конституцията пише, че най-отгоре е народът", каза още той.

Слави влезе в противоречие и с репортерка на партийна телевизия, която го попита защо смята, че електорат и народ са различни неща и не обижда ли хората, участвали в изборите.

"Ако сте от Алфа, ще е страхотен секс", вметна Слави и обясни, че не смята, че обижда някого.

Шоуменът бе попитан и за отношенията му с Бойко Борисов след като ГЕРБ се оказа единствената партия, която поиска реализицаия на резултатите от референдума.

"Спазвайки поговорката, че враговете на моите врагове са мои приятели... ГЕРБ избраха да подкрепят хората. Нямаме съвместна договорка.  Предпочитам да имам повече съмишленици, отколкото приятели", отвърна Слави.

Той коментира и Корнелия Нинова. "Язди кон, стана една амазонка на възраст, но сега малко поувяхна след изборните резултати", каза той.

На въпроса дали спирането на предаването му може да го вкара в политиката, Слави отвърна, че след време не би пренебрегнал този казус – участие в политиката. Но засега като гражданин следвам моя професионален план, защото смятам, че камъкът си тежи на мястото и там съм по-адекватен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави може да е всякакъв,но герб ще вземат 12 милиона субсидия,а останалите колко още.Пари от мен от вас от всички,а тук са се събрали грозни драскачи които обсъждат всичко друго но не и това.Дори да успее да постигне само това да им свали субсидиите на 1лев е повече от всичко това което вие някога ще успеете да направите *** такива
51
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави са от БТВ. Една година всяка вечер по един час в най гледаното време Слави рекламираше въпросния референдум. Аз (и още около 4 000 000 граждани с право на глас) съм против този референдум. Някой даде ли ми това време за да изложа моята позиция?. Въобще в шоуто на Слави отделиха ли и една минута за да някой който е против изложи своите аргументи ? Ние отдавна сме чалгарска република, но по конституция все още сме парламентарна и не приемам някой като Тошко да поставя ултиматуми.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във филма Капитан Петко Войвода имаше една реплика която запомних :"По високите дървета винаги се хвърлят камъни "
49
2
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
И какво точно искаш да кажеш? Никой нищо да не прави, защото тези които са прави да го прават, няма кой да ги чуе и да ги последва. А тези които имат популярност, те не са прави да правят нещо за народа. Това се прави за народа, кой го прави ми е все едно, не ми е все едно обаче , че 240 мутри, които са едни и същи, с купени дипломи и манталитет на стадо, ни управляват вече 27 години в тип мафиотска организация. Капа ди тути капи праща смс-и,затваря предавания, реже ленти и пръсти
48
5
 
6
 
! Отговори
подвеждаща информаци преди 7 години
Всичко, което сте извършили през годините с екипа си е ПРОТИВ ЕС( а тъй като РБългария е в ЕС- и против нея); действувате НЕГАТИВНО, АНТИВЪЗПИТАТЕЛНо на подрастващите: спомняте ли си човек от екипа Ви, когато СКЪСА в ЕФИР снимката на президента Плевнелиев? Само за този жест на АРОГАНТНОСТ и за годините на ПОДВЕЖДАЩА информация трябва да не Ви допускат до ефир.( но странно, за тези 27 години нито веднъж Вие и екипа Ви не сте се гаврили с БКП/БСП- толкова години на власт или да късате снимка на пр
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гербист-столичанВерно, спечелихме с много труд, агитация, кебапчета и носене на чували с бюлетини, а тоя се опитва да развали хубавия резултат, дето постигнахме.
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30 Не си ли се замислял кой би имал най-голяма полза ако решенията на референдума се приемат? Естествено че славун работи точно за ГЕРБ и ДПС. Погледни картата на България по резултатите от изборите по области. Така би бил разпределен вота при МАЖОРИТАРНИ избори. 60 процента ГЕРБ, 30 процента БСП, 10 ДПС. Това ли искате?
45
4
 
9
 
! Отговори
Yossarian преди 7 години
Учиндолският *** пак се взима на сериозно.
44
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте сега ***, Слави има достатъчно пари да си живее като цар докато е жив, може и негова телевизия да си направи и ще утепа и БТВ-то и НОВА и всичките медии на Пеевски
43
7
 
8
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Най-после да го оправим и тоя чалгар. Не че е лошо да е чалгар, но не може по този начин да мъти водата и да всява недоволство в хората. Ние тези избори ги спечелихме с много труд и агитация, а той след това се опитва да разруши всичко. Не бива така.
42
6
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Ами да вземеш да погледаш малко предавания от цивилизованите страни (щото се досещаме кои визираш), да видиш как буквално се псуват президенти, та тогава облъчвай! Ако може и ние да гледаме малко вносна телевизия, а!?
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави се опитва да клати лодката, в която са политиците. И което е по-лошо - опита се да дръпне казана със субсидии, от който всички пра.сета в парламента лочат. Няма да му го простят и този удар под кръста е само един от многото, които ще му нанасят всеки път, когато могат.
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави просто иска да ви научи да си търсите правата като народ и да има референдуми за да си казва народа мнението . Нито иска да влиза във властта , нито пари са му притрябвали . Достатъчно е умен за да не цапа със власт и партия
39
3
 
9
 
! Отговори
реалист преди 7 години
И този легна на ГЕРБ, бил съмищленик с Борисов. Абе кога някой ще стане съмишленик с народа си и ще защитатва неговите интереси. За пари са готови на всичко. Падна ми още повече в очите. Борисов да не е обещал, да санира безплатно студиото му?
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи Слави ви притеснява а турските помии който се въртят от сутрин до здрач не, така а ми дори и новини на турски има ааа - нещо така по въпроса дали в туркей има новини на БГ
37
5
 
3
 
! Отговори
до SLAWI преди 7 години
Какви демократи в България, какво СДС, Костов ли визираш - това са си мафиотски сформираования, които ги крепи пръстен от фирми и винаги , винаги са обслужвали вътрешни интереси, а не ДЕМУСА. Хайде холъм, като са се науменували демократи и демокрацията възтържествува. Те и македонците тъй се именуват, ама са далеч от истината. Слави ивнаги е показвал дупките във властта, да се видят отстрани, ама нейсе - не помогна. Лозето иска мотика, а не молитва. Боят настава!!!!
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре стига драми вече де, bTV ги глобиха с едни милиончета и ги направиха послушни. ТВ7 я затвориха насила да запушат устата на една, купиха Канал 3 да запушат устата на друг, на един трети му повдигнаха няколко обвинения едно след друго, та да спре и неговата телевизия да плюе... Да изброявам ли още? Свикнете с мисълта, че в глобализираня свят няма свобода на словото, има точка на пречупване на журналистите! А Славчо ще се оправи, ВИЕ МУ МИСЛЕТЕ!
35
5
 
19
 
! Отговори
Сократис преди 7 години
Логичен завършек на едно пошло,арогантно и безвкусно предаване обсебено от самозабравили се псевдо музиканти и комици ставащи единствено за развлечение на пияници по кръчми и селски сватби.Налепили си звания професори,маестра,доктори и доценти,праскат дива чалга а сценаристите с уличния си език претендират за ментори и възпитатели на нацията.И пред всички в цялото си татуирано величие застава Той-п*ростакът който ще "спасява"България повярвал си до толкова,че да поставя ултиматуми на Парламента
34
3
 
1
 
! Отговори
Do anonimen 34 преди 7 години
emi to i v chujbina na koncertite mu zalite sa palni neshto mai si v greshka koi kakav e
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славуца е *** на Доган!Като не можа да излъжа Борисов и се озлоби повече ;)