7 министерства за Патриотите!? Джамбазки: Рано е, първо програмите!

Този път обаче щели да си искат да участват пряко във властта
78

 

Зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки отрече информациите, че в следващото управление Обединените патриоти ще оглавят 7 министерства. Според него това звучи като предложение, но такива преговори засега не са водени. 

"Към момента между ГЕРБ и Обединени патриоти разговор за министерски кресла и посочени лица не са правени. Това, което четете по медиите, на мен ми прилича по-скоро на предложение, най-вероятно на управляващите", коментира Джамбазки пред "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той беше категоричен, че двете страни все още не са се договаряли за съвместна управленска програма.

"Това, което се случи е проведен разговор, не преговори. Разговорът беше за това може ли да се говори за обща програма и за изработване на такава обща програма. След приключването на този разговор вероятно ще започнат и преговори за съставяне на общо правителство. Но нашите усилия и нашето желание това общо правителство - бъдещо, евентуално, хипотетично - да бъде основано преди разговора за министерските места, да бъде основано на няколко ключови неща, които трябва да бъдат свършени. Ако се постигне съгласие по тези неща, ще се работи заедно", уточни Джамбазки.

Той отсече, че този път патриотите ще стремят да бъдат пълноправни партньори в управляващата коалиция, а не както постъпиха с кабинета "Борисов 2", просто да го подкрепят без да имат министри.

Воеводата отхвърли твърдението, че патриотите са против лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да стане премиер за трети път, като и добави личното си мнение, че първата политическа сила има логичната задача да излъчи министър-председател.

"Валери Симеонов лансира няколко идеи, някои от които биха били успешни, ако проработеха, за съжаление няма да се случи. Като например общо управление в по-голям формат с участието на БСП", допълни той.

На въпрос дали би напуснал поста си в ЕП, за да заеме такъв в един бъдещ кабинет, Джамбазки отговори: "Моето лично убеждение е, че заемането на такава отговорна позиция предполага подготовка, умение и знания".

Според Джамбазки въвеждането на мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство, ще бъде вредно за България, а и такава практика е напълно непозната в Европа заради дефектите, които дава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най добре е Бойко башбакан а всички министри от воеводите.
48
8
 
17
 
! Отговори
цецо преди 7 години
Мажоритарни избори за поне половината дупутати. И 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ. Защо никой не коментира това ?
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кога разни индивиди тук ще говорят от името на българския народ.Дори и Боко няма право да говори от името на всички българи, а само 1 милион. Останалите 6 милиона не го признават.
46
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЕЛИКАТА ПОБЕДА НА ГЕРБ ДА НЕ СТАНЕ ПИРОВА ПОБЕДА?Да не му увяхнат магнолиите на Боко.
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧАКАМЕ ОБЕЩАНОТО ОТ ПАТРИОТИТЕ - ЗОО ЛЕВА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ ВЕДНАГА И ПР. ДРУГИ НЕЩА.АКО НЕ СТАНЕ - ЗНАЧИ СА СЕ ПРОДАЛИ ЗА ПАНИЦА ЛЕЩА.
44
5
 
15
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Съвсем ще му побелее косата на Боко с Патриотите!Така и трябва,друг път да не се ежи толкоз че е "победител".Иначе от тях голяма полза не очаквам,ако успеят да наложат ограничаване на мигрантите и спиране на турското влияние и гласовете оттам(законно)-все е нещо.Гласувал съм за тях,ама съм песимист-нямат потенциал.Съвсем друго нещо трябва на България сега-умерено патриотична партия,проевропейска,но с твърдо отстояване на нац. интерес и реалистично отношение към Русия.Това,дето го няма,накратко.
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ ЩЕ ДАДЕ ВСИЧКО ПОИСКАНО, ЩОТО ИНАЧЕ НЯМА БОРИСОВ - 3
42
4
 
5
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 7 години
До ИвановЕ Иванов Ние може да сме *** щото сме гласували за ОП но ти нали не ни забраняваш да имаме свое мнение ? И ако мислим като теб нали е логично ти да си тъпака ?
41
7
 
11
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Иска им се да вземат цялата власт, ако може и да управляват самостоятелно, ама българският народ не им дава да крадат и да мамят, че са патриоти. И аз мога да кажа, че съм патриот, но като искам да забогатея ще забравя, че съм патриот и ще направя всичко против държавата и народа, само и само да натрупам пачките на гърба на всичките ми избиратели и на целя народ. Звучи гадно, но патриотите тайно се срещат с турски министри и Ердоган за пари. Те ги питат за колко ще се продадат.
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАТРИОТИЧЕН АПЕТИТ, А АПЕТИТЪТ ИДВА С ЯДЕНЕТО!
39
7
 
13
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Един осъден, един дето трябва да бъде съден и един Джамбазки 2 метра уста, метър знаме. Да ви имам и принципната коалиция. Вие сте патриоти, колкото аз съм Пипилота Транспаранта Виктоалия Дългото чорапче. Вие сте едни крадци завити в чужд флаг и обслужващ персонал на чужда държава. Но най- вероятно сега ще ви лъсне голия и лаком Глутеус максимус.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми поне те да си признаят то се вижда кои как и какво работи но понеже се оня строи е на мода затова сме на това ниво затова няма управия или ако има е мотане така им изнася и искат да са само те и трябва да минат сигорно години наред да обесняваш какво е да си обикновен човек защото обикновенните ги смятат за луди но това е тъпата система и затова сме на това ниво последно място по растеж в европа ми дано да изклоним към третия свят те там може да са бедни но са по добре от нас
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мито е така ядене крадене у лежане другите се разхождали господа от товв иконмиката няма да се оправи държата е се назад зарад тия независимо от коя партия са искат застои и само ядене те да са вечни картел с бензина картел в обучението картел в това в онова стига бе спъват процеса само мародери
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тези *** наричащи се(патриоти),ако бяха наистина такива -Никога нямаше да влязат в коалиция с една партия като ГЕРБ,която защитава глобализма и подкрепя такива глобалистки и сатанистки споразумения като договора за свободна търговия с Канада,известен като СЕТА. Този договор отнема суверенитета на страната ни и дава цялата власт на транс-национални коропрации
35
18
 
2
 
! Отговори
българин преди 7 години
Добре е да се направи коалиция на ГЕРБ и ОП, като и двете страни направят нужните компромиси за постигането на стабилитетно управление. Нека патриотите да се откажат от безумната идея за минимални пенсии от 300лв., не е за нас тази работа. А ГЕРБ да се откажат от намерението си да не вдигат данъците, за да можем да съберем повече пари в хазната.Само така с компромиси ще имаме повече стабилитет за всички нас, и ще знем че и утре ще е като днес.
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА В БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА НЕ Е ПОЛИТИКА,,НЯМА ПРОГРАМИ,НЯМА ЦЕННОСТИ ,ИМА САМО ДАЛАВЕРА И АЛЪШ ВЕРИШ, А АКО СЛУЧАЙНО СЕ ПОЯВЯТ СВЕСТНИ ХОРА КОИТО ИСКАТ ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩО В ПОЛИТИКАТА ,КАКЪВТО БЕШЕ СЛУЧАЯ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ С ПАРТИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ ,ПРОСТО ТАКИВА ХОРА ГИ СМАЧКВАТ ,А МЕДИИТЕ НЕ ИМ ДАВАТ ГЛАСНОСТ.ЗАТОВА СПРЕТЕ ДА УЧАСТВАТЕ КАТО В ТОЗИ ТЕАТЪР НА АБСУРДА В БЪЛГАРИЯ НАРЕЧЕН (ЧЕСТНИ ) И (СВОБОДНИ) (ИЗБОРИ),ЗАЩОТО ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА.НЕ ГЛАСУВАЙТЕ!
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ела да видиш как се разхождам момчиле че пращя от разходки от такива като вас
32
4
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
Ми то беше ясно че Патриотите веднага ще направят коалиция с Герб, нали ги подържаха и в предишното правителство. Какво ревете сега. Гласувалите за ПФ са пълни ***....
31
4
 
14
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Струва ми се, че са ни нужни истински патриотични сили, а не псевдопатриоти. Както на БГ е нужна и истинска лява партия. Така че този вакуум рано или късно ще бъде запълнен. А дотогава горко ни с правителство ГЕРБ-ОП.
30
4
 
12
 
! Отговори
Аха преди 7 години
Не казва истината този Джамбазин!В петък разговори, преговори не е имало. Имало е само целуване на ръката на дон Боци. А той щял да си помисли дали да ги калеса за министри. Но ако са усърдни в целуването може и да ги огрее лъжепатриотите. Те са с едни такива хубави български фамилии - Каракачанов, Джамбазки, Сидеров... Мале, мале.....