ГЕРБ зове Радев: Озаптете мераците на кабинета си!

Стигало вече партизирано кадруване и залагане на капани
Обновена: 8 апр 2017 21:08 | 8 апр 2017 21:00, Камелия Цветанова
311
ГЕРБ зове Радев: Озаптете мераците на кабинета си!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Президентът Румен Радев да озапти мераците на служебния кабинет в кадруването и разпределянето на обществени поръчки, апелира екстроителният министър от ГЕРБ Лиляна Павлова.

Според нея служебният кабинет всъщност е имал три основни задачи: да работи при условията на пълно затъмнение, затова да дава изявления без да има възможност да бъдат задавани въпроси, да работи безконтролно, без медии, без ясно и прозрачно да обявява своите действия и решения.

Още по темата

Палова отсече, че служебният кабинет щ бъде запомнен с партизираното кадруване.

"Дори след като приключиха изборите всеки ден се правят уволнения и назначения“, обвини тя.

По думите й това е кабинет, който усилено работи в последните дни да заложи капани на новото правителство.

Павлова уточни, че очевидно новото разпореждане на служебния кабинет е това - да заложи капани на новото правителство във всички сфери и области.

"Със залагането на капани блокираха и европейското финансиране, дискредитираха АПИ, блокираха еврофинансирането за "Струма“. Направиха така,че магистрала "Хемус“ и ремонтите по нея да не могат да бъдат завършени до лятото“, уточни тя.

"Работейки на тъмно, без въпроси, безконтролно, ние всъщност не знаем колко още капани са заложени“, каза Лиляна Павлова.

Тя призова да се преустановят всички обществени поръчки и анексирането на съществуващи договори. Павлова заяви, че единственото, което очаква ГЕРБ от служебното правителство е да довършат своя компрометиран мандат, за да може да има една стабилна политическа и икономически държава.

Според бившия МВР шеф в кабинета "Борисов 2" Румяна Бъчварова няма никаква причина следващото правителство на ГЕРБ да не приеме новата наредба за интеграция на бежанци.

Бъчварива заяви, че са експлоатирани два вида страхове срещу атаката на постановление 208, което предвиждаше общините да приемат бежанци като им осигурят жилище и работа.

"Първите са социалните страхове, че за сметка на интеграцията се ощетяват българските граждани. Тук БСП много активно се опитваше да внушава страхове, ние видяхме техните плодове в събитията, които бяха в Елин Пелин и в Белене“, обясни тя.

Според Бъчварова вторият внушаван страх е, че с този процес се застрашава националната сигурност.

"С тази теза излезе дори вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев през последните дни и мога да кажа, че това е абсолютно неоснователно твърдение“, посочи Бъчварова и заяви, че няма по-проверявани бежанци от тези, които биха били релокирани и презаселени.

Тя поясни че ДАНС прави проверки преди те да дойдат в България и установяват дали отговорят на изискванията. По думите й, когато бежанците дойдат в България те отново са проверявани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България "Изборът на хората" 04.05.2017г.пл. "Народно събрание"Стига са се подигравали с народа!Ти решаваш!
209
1
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 7 години
Кабинет, който беше сформиран да подготви идването на власт на БСП и не изпълняваше основните си по конституция задължения. Сега след, като стана ясно, че това няма да стане, вече е вреден за държавността с безумни решения, кадрувания, инициативи и т.н.
208
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Evala lila pavlova taja sa dezata na komunjagite
207
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Radev kak posvoljava6 na edna debelana ot komunist.sem.sega gerb da ti gobori i u4i kakvo da pravisch ti si president na bg a tja e ok saschtoto boiko i e sad garba kolko komisiona pavlova e vsimala kak sabogatja koi ja proverjava pavlova
206
7
 
10
 
! Отговори
Въпрос? преди 7 години
Червени каскети, абе как така когато спечели Радев изборите те не бяха фалшифицирани, а сега като печели ГЕРБ те станаха фалшифицирани?
205
6
 
0
 
! Отговори
аха преди 7 години
педерал
204
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гост Как спечели ли ? Президентски избори - 6 834 278 избиратели Парламентарни - 6 533 828 ЦИК печели изборите !
203
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До аргументи и факти ГЕРБ не печели . ГЕРБ е назначаван ,,служебно ,,от кукловодите на демокрацията ,като винаги има бушони за изгаряне . Сега бушонът е Патриот.Явно ГЕРБ е изчерпан, щом се опряло до вчерашите както ги наричаха в Брюскел - ксенофоби расисти,популисти и т.п.Безумие прикрито зад демокрация . Най-мразените от Брюксел -утре в правителството на България. И Брюскел ,,нямял нищо против,,Отидоха демократичните ценности в канала - плюха върху тях .,,,Демократи и ксенофоби ,,- Пфуу!
202
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де юре Генералът е Президент, но де факто си е за казармата !
201
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До Мдааа....Мога да ти отговоря като гласувал за Патриотите.То е явно,че не ги бива,ама едната идея ми беше,като видят другите партии,че народът е зажъднял за поне малко патриотизъм от тях,да се коригират в тая посока.Е доста е илюзорно,ама к'во пък.Другата идея(по-реалистична) беше Боко да бъде принуден да прави с тях коалиция и те да му вземат здравето!На път е да стане,ха-ха!
200
6
 
7
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Що ли *** толкова гербавите?Нали ще направят в най-скоро време правителство,ще си вземат пак властта от която избягаха.Какъв им е проблема?Е,малко ще им побелеят главите от исканията на Патриотите,ама какво толкоз!Колкото и избори да има-все няма да имат самостоятелно мнозинство,даже няма и да го наближат.А Волята на Аптекаря се оказа слабовата и по-силна няма да стане...Така че да не говорят глупости,а да правят нещо,има и други варианти за правителство и то без тях!
199
1
 
8
 
! Отговори
- преди 7 години
Свинетка има имен ден. Честитутка!!!
198
1
 
14
 
! Отговори
Негър Скиор преди 7 години
Ако не беше Лукойл да даде пари на ГЕРБ да купуват гласове, сега децата на Слугите в БКП като шофьори, сервитьорки, перачки, гладачки, щяха да са трайно безработни като онзи мошеник от Мадрид. Питайте Мутрата.
197
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво искат от Радев? Да им върне топлите местенца ? Не че БСП не действат па същата схема и двете партии са скачени съдове . ГЕРБ как кадруваха в образованието и то хора които са на светлинни години от това да изградят действащо образование всички назаначения по тяхно време на ключови места в този сектор с идеята да се приеме и защитава на всяка цена безумния закон на Дамянова хора с изключително слаб опит в реалната образователна среда ,но Боко и писа -6
196
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До АнонименПРАВИТЕЛСТВО ЗА 1 МЕСЕЦ----БОЍКО ПАК ЩЕ СДАВА ВЛАСТА ИСКАЍКИ МАЖОРИТАРНО ГЛАСУВАНЕ КОЕТО ЗНАЧИ НОВИ ИЗБОРИ ПРЕЗ ЮЛИ СБОГОМПАТРИОТИ И НЕВОЛЯ
195
9
 
10
 
! Отговори
аргументи и факти преди 7 години
Патриотите са най-големите *** и продажници.ГЕРБ е най-мразената партия,която въпреки всичко винаги печели.Президента не става за тая работа.Трябваше да изберем Цецка,въпреки миналото и и външният и вид.Десните са бивши леви,които са се хванали за гушите като племената в Ирак.Корнелия падна от коня.Бойко ще бере ядове с международното положение,бежанците,цените на стоките,парното и токът.Парите от Брюксел свършват,а пари от другаде няма.
194
4
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До гостЗА ГЕРБ ГЛАСУВАХА СИНДИКАТИТЕ И РАБОТОДАТЕЛИТЕ--РОБОВЛАДЕЛЦИ РАБОТНИЦИТЕ В ГОЛЕМИТЕФИРМИ --СЪЩО ПОД ЗАПЛАХА ОТ УВОЛНИНИЕ НАРОДА НЕ ИСКА БОРИСОВ И ТОЍ ПРЕКРАСНО ЗНАЕ ТОВА ЗАТОВА СИ НАКУПИ ПРЕДВАРИТЕЛНО СИЛИТЕ НА ДЕНЯ ---СИНДИКАТИТЕ И РАБОТОДАТЕЛИТЕ НА СБИРКА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ---22 МАРТ
193
14
 
23
 
! Отговори
да преди 7 години
Президентът Радев е истински защитник на интересите на България !!!!Целият български народ го подкрепя за ужас на предателите и враговете на страната ни !!
192
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С две думи ...... ЛИЛЯНА ВИКА - НЕ МИ ПИПАЙТЕ ПАРИТЕ ! ТЕ СА СИ САМО МОИ !!!
191
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛИЛЯНОО 100кинта гепи за винетките, да се скриваш при Фънда и Борисов !!!