ОмбудсМая атакува в съда шоковото увеличение на газа

Партиите да сменят ръководството на КЕВР, призова тя пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 9 апр 2017 18:10 | 9 апр 2017 17:07, Анисия Иванова
65

Заради КЕВР "Топлофикация София" се е обогатила с 11 млн.лв. Тези пари са излезли от джобовете на столичани.Това каза обмудсманът Мая Манолова в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Според нея, ако председателят на КЕВР Иван Иванов е изпълнявал политически поръчки, би следвало да понесе цялата отговорност за това.

"Аз работя с числа и факти, но къде са числата и фактите на Иван Иванов? Не беше аргументирано и ясно, не беше обяснено, защо с толкова много се увеличи цената на парното и топлата вода. КЕВР се скри от гражданите", коментира още тя. Защо това поскъпване дойде точно след изборите?

"В понеделник внасяме жалба в съда срещу шоковото увеличение на природния газ. Вярвам, че ще успеем. Партиите, ако имат съвест, могат да сменят ръководството на КЕВР", призова още омбудсманът.

Манолова коментира и законопроекта за уседналост, като го определи като "абсурден". "С него се нарушават конституционните права на българските граждани в чужбина. Недостойно е отговорността да бъде прехвърляна на един държавен служител. Скандално е без дебат да се ограничават правата на над 1.5 млн българи", каза още Монолова.

Според нея първите действия на новия парламент би следвало да бъдат в посока повишаване доходите на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
6
 
! Отговори
За неразбралите преди 7 години
Ако Манолова успее - това е благо за цял народ и приходен ущърб на мафията. КЕВР не може да бъде партиен орган, който се прави на независим и който е безконтролен по закон, но контролиран изцяло от партиите, които взимат пари от топлофикация, вода и енергетика, от договорите за доставки на газ и от какво ли не и от кого ли не. Манолова прави антикорупционна демократична революция. Не разбирате ли това?
28
1
 
10
 
! Отговори
Имаше избори преди 7 години
Защо пак избрахте банкянската тиква? На каквото си постелеш, на това ще полегнеш!
27
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин води две войни и за трета се готви така, че му трябват пари...много пари. Затова не само газът ще поскъпи, но ако трябва голи ще ви съблече !
26
0
 
9
 
! Отговори
дебел депутат преди 7 години
за 800 дни ще ви "оправим" вервайте ми
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 27 АБЕ ЗА ЛУДИЛИ ВЗИМАШ БЪЛГАРИТЕ. Този пост е отзначение , ако НЕЩО СВЪРШИ. ДО ДНЕС МАЯ ВДИГА ПУШИЛКА . АКО МАХНЕ СГРАДНАТА ИНСТАЛАЦИЯ СИ Е СВЪРШИЛА РАБОТАТА СИ. АКО ПРЕМАХНЕ КОЛЕКТИВНИТЕ ДОГОВОРИ С ТОПЛОФИКАЦИЯ СИ Е СВЪРШИЛА РАБОТАТА.НО АКО ДАДЕ БОБ И ЛЕЩА НА СОЦИАЛНИТЕ, ТОВА Е РАБОТА НА ДРУГИ СЛУЖБИ. Така, че МАЯ ПРАВИ ШУМ ОКОЛО НЕЯ.
24
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който не се "толоизолира" от Газпром ще го изтискат като лимон...или ще мръзне като мужик в караулка !
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТ Е НА КЪСА ВЕРИЖКА ОТ МОСКВА. Може да питате Р. ОФЧ. К. НИН.проф.СЕНД. Б.Б.К К.и много още
22
1
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 21 Гледам от двете позиции. Да си ме видял да се гордея, че патриотите в частност Сидеров, се обединиха с мафията ГРОБ?
21
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я ПА МАЯ!? И ПРЕДИ / при БКП/ И СЕГА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА УПЛАШИ ПАРТИЙНА ЦЕНТРАЛА , А ТЯ ПО ФИНАНСОВИ ВЪПРОСИ ТРЯБВА ДА ПИТА МОСКВА. ПО ВЪТРЕШНИ , БИТОВИ И КРИМИНАЛНИ МОСКВА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА. ДАДЕНА НИ Е СВОБОДАТА.Е ТОВА МАЯ НЕ ЗНАЕЛИ ИЛИ САМО ОТЧИТА АКТИВНА ДЕЙНОСТ.?¿?
20
2
 
3
 
! Отговори
До Атакист преди 7 години
Зависи от кой ъгъл гледаш! И двата варианта стават! А кой е верния ще видим като тръгне парламента!
19
1
 
2
 
! Отговори
Инж. преди 7 години
До анонимен 12Ти май си сляп и глух. А закона за частните съдилища говори ли ти нещо бе ***.
18
0
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 17 Те герберастите щото не предаоха 1 милион свои избиратели като се коалираха с Волен?***!
17
1
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
16, Да не би да казваш, че по-скоро Тиквата облиза тоя път обувките на Симеомнов и Сидеров, а?
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотите продадоха избирателите си
15
1
 
7
 
! Отговори
До Атакистче преди 7 години
Волен е Яне Янев номер две! Аз не вярвах да падне толкова ниско и да облизва обувките на Тиквата, другите двама са същите "патриоти"!Боко си направи колекция от пуделчета!
14
0
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 13Тиквата май го налапа на патриотите, защото без тях няма как ГРОБ да е на власт. До оня ден Валери Симеонов о плю по Тиквата...що Тиквата не си избра някой друг, а патриотите за коалиционен партньор? Той беше в позицията да избира коалиционен партньор, не Патриотите и Волен, бе оллигофрен смешен!
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствената работеща институция и работещ човек в полза на хората!Борисов само ходи да се снима, да се мазни и интригантства по интервюта и телевизии!
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз изобщо не знам защо е този пост Омбудсман, като никой не еб.ава от властта всеки който е на този пост? Никой не се вслушва в препоръките му. Дайте ми пример където мая Манолова чрез позицията си е променила даден закон или е решила някакъв проблем в страната?! Ще дадете, ама някой друг път.
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
10, И какво направи Мая, бе? какво направи за да се подобрят условията на Миньорите като ходи на крака в мината? Разкарват я насам, натам, говори си само толкова време и след нея никакви резултати. Как да има резултати като тя реално и да иска нещо да промени няма властта ?
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имаше поне още 5 такива смели и храбри жени като Мая, монополите щяха да подвият опашка и да се изнесат далече от БГ.Но за съжелание не може 7 млн овце да спят, а един човек само да се бори с вятъра, без подкрепа.Вместо да я подкрепите за това, което прави, гледам тука че някакви глу-паци, отново я оплюват.Нека ви увеличат 100% цените, прокажено овчо племе.