Комисия "Ревизоро": Ще разследват ли контрабандата в България?

Депутатите подхващат приходните агенции и сивия сектор
23
Комисия "Ревизоро": Ще разследват ли контрабандата в България?
Снимка: архив, Reuters

Спорът да има или да няма специална комисия за контрабандата "глътна" над час от работното време на народните представители.

Идеята за създаването на новата постоянна парламентарна комисия дойде от Патриотите и стана известна като Ревизоро, защото предложението за нея дойде от Емил Димитров, спечел си прякора преди години като шеф на митниците.

Според опозицията тази комисия просто показва, че управляващите знаят за сивия сектор, но не са направили нищо по въпроса досега.

От ДПС пък предупредиха, че с това раздуване на броя на комисиите само се удря по и без това ниския имидж на Народното събрание.

"След като ще има 17 министерства, на този парламент му трябват 17 комисии и ако искаме да ни уважат хората - 17 комисии само", отсече Рамадан Аталай.

Според него въобще не е целесъобразно да има комисия "Ревизоро", защото това само щяло да струва на бюджета заплати за секретарки и ползването на служебни коли.

Красимир Янков от БСП също отсече, че тази комисия няма да спре контрабандата. Изказването му пък стана повод Снежана Дукова от ГЕРБ да обвини социалистите в лъжи и демагогия.

Причината – червените депутати вече били подкрепили създаването на новата комисия, а сега се отмятали.

"БСП отново използва трибуната на парламента за лъжи и демагогия, днес вашето лицемерие надхвърли дори и моята представа", скочи тя.

В крайна сметка постоянната Комисия за наблюдение на приходните агенции, сивия сектор и контрабандата стана факт, но пък за сметка на нея по предложение на Данаил Кирилов от ГЕРБ вече няма да има такава за наблюдение на дейността на КЕВР и в 44-ото Народно събрание работата на регулатора ще се следи от подкомисия към енергийната.

Това също не се хареса на социалистите, защото според тях контролът над КЕВР е изключително важен, защото, както посочи Жельо Бойчев, "това е орган, чиято дейност касае цялото общество".

Депутатите записаха също в правилника за дейността си, че народен представител, отлюспил се или бъде изключен от парламентарната си група, си остава независим, няма да има право да се присъедини към друга, нищо ще участва в комисии и делегации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ТУКА ЛИ КОМИСИЯ?НЯКОЛКОДЕСЕТКИ ТАРИКАТА ДА ПОПРЪЦВАТ НА СТОЛА СРЕЩУ НИЩОНЕПРАВЕНЕ ЗА НЯКОЛКО ХИЛЯДАРКИ!НА ТАЗ *** И ТРЯБВА НИЩОПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ШЕРИФ И ЕДИН ПОЛИЦАЙ!НАСЕЛЕНИЕ КОЛКОТО ПОЛОВИН ПО ГОЛЯМ ЗАПАДЕН ГРАД А СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЧИНОВНИЦИ ЛАПАЩИ ОТ РАЯТА
2
1
 
16
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Какво да разследваш,всяка партия е организирана престъпна група ,а някои даже са в коалиция.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха, главният контрабандист щял да разследва контрабандата.Е, не. Това може да се случи единствено в БГ.