Борисов към ВСС: Вървите по пътя на Македония

Магистрала "Марица" била път на любовта, но към Господ
28 апр 2017 12:07,
47
Борисов към ВСС: Вървите по пътя на Македония
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова съдиите и прокурорите във Висшия съдебен съвет да оправят взаимоотношенията си, защото, в противен случай, щели да тръгнат по пътя на Македония. Вчера в съвета избухна скандал заради начина, по който се подготвя избора на нови членаве на Висшия съдебен съвет. 

В парламента днес Борисов призна, че му е болно на гледа скандалите. "Не че ги гледам аз, гледа ги и народът, гледа ги и Европа. Това е каймакът на българската правосъдна система. Това са хората, говоря за всички, прокурори, съдии, всички, които са там, на които всички трябва да им имаме доверие безпрекословно", каза лидерът на ГЕРБ.

Още по темата

Той обясни, че изпълнителната власт е направила, каквото е могла за съдебната власт - съдии да избират съдии, прокурори-прокурори.

"Сега трябва да седнат и понеже са абсолютно независими, да си оправят взаимоотношенията и там. Иначе вървят по пътя на Македония", предупреди Борисов. 

Бъдещият премиер коментира и напрежението около сделката за Пловдивския панаир. Преди дни Борисов поиска от кметовете на Пловдив и Варна да отменят решението, с което държавата даде от акциите си на Панаира.

"Избягвам да се меся в работата на общините, защото има абсолютно независима местна власт, но когато в публичното пространство започне да се внушава, че взетите решения обслужват някой, съм длъжен да се намеся", каза бъдещият премиер. Според него е по-добре да се върне предишното състояние. 

Лидерът на ГЕРБ не пропусна и скандала около магистрала "Марица". Бившият ръководител на надзора на Лот 1 на аутобана Илия Запрянов обвини бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров, че е направил отклонение към село Златна ливада заради любовни отношения с кметицата.

Жената отрече да се познава с Лазаров, а той обяви, че ще съди Запрянов. Борисов пък обясни, че пътят е на любовта, но към Господ, защото бил направен заради манастира "Свети Атанасий", който бил в трагично състояние.

"Това е едно невероятно красиво място, в което миряните имат възможност, а и туристите, да отидат и да се поклонят, освен това там е и скривалишето на Левски, което също е реставрирано и може да отиде да се види".

"Нека това да е нарушението, нека това да ни е проблемът, нека, ако това е грешка, съм готов, да има път към манастира и изцяло да я поема. Ако се намери пракурор или съдия, който да ни осъди, че сме направили това за Господа и за праваславното християнсттво, има и кой да го види", каза лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Тези двамата са основният проблем на България!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НЕ СИ ЛИ ТИ НАЧЕЛО ?ВАШАТА КЛИКА ПЕЕВСКИ,ЦАЦАРОВ И ТВОЯ СВЕТЛОСТ СТЕ НЕРАЗБИВАЕМИ ! ДО ТАМ СИ НАМЕСТИХТЕ НЕЩАТА !
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като предстоящите 4 години други такива в нашата история едва ли ще има по размер на кражби и лапане. ББ знае, че това ще му е последен мандат и де прави всичко то той да е 4 годишен. Сега ще видите какво са грабежи и задкулисие. За цените на всички горива, такси и застраховки не се съмнявайте, че ще бъдат винаги на висока точка.
32
2
 
1
 
! Отговори
когато чета преди 6 години
различни мнения( днес и на Т.Дончева) си спомням един италиански филм от 70-те г. на 20в., който гледахме по екраните на соцБългария: "Изповедта на Главния прокурор пред Президента на Републиката".ПОтресаващ.( беше по време на Червените бригади, мафията в Сицилия)Ще си спомня името на автора на романа,а може да се намери и филмът в компютъра, кой знае...И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО, не трябва да губим ВЯРА в СПРАВЕДЛИВОСТТА. Живейте ЧЕСТНО, наказанието се бави, но Господ НЕ ЗАБРАВЯ...БЕЗ лъжи и увъртвания..
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце се е объкал - пътя на любовта е околомръсното с жриците!
30
2
 
14
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Децата на Лазар Лазаров учат в Америка.А самия Лазар Лазаров е безскрупулен тип за затвора.
29
2
 
4
 
! Отговори
??? преди 6 години
ADMIN ? Има доста правописни грешки в Статията
28
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз мисля, че или Боко или Православната църква да платят пътя към манастира. Църквата кинти ше изкарва. Аз ако искам да си прокарам път до вилата дали няма да ме накрат да си го платя! Наглециииии! Ууууууу!
27
6
 
27
 
! Отговори
Отклоняване от темат преди 6 години
Въпроса тук е - има ли нарушения или няма, както и строена ли е магистралата върху блато, както каза Запрянов, но днес-аджийте не го пишат това по разбираеми причини.А до къде води тоя път на никой не му дреме, да не ми разтяга Тиквата локуми и да замазва престъплението в негов стил!Има ли построен път извън проекта и по-важно - построена ли е част от магистралата в/у блато, а останалата част без качествена основа?
26
1
 
10
 
! Отговори
Senek преди 6 години
Generalchetata nalivat parichki v chernata ikonomika na askerite na patriarha, vladikite, popovete...
25
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак цялата Галактика му е виновна. Само той - никога.
24
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стойността на отсечката до манастира със сигурност би облагородила самия манастир и рекламата му,но с строителството на пътища е далаверата
23
8
 
33
 
! Отговори
Щ2 преди 6 години
Босо какъв господ какви 2 лева .Ти почна като поп секи ден да викаш бог.Бог нема религията служи да лъже хората .Има днес сега видим свят реалност и това е.А това че властта си ебббааава с народа тук е съвсем друго.
22
2
 
8
 
! Отговори
Urukov преди 6 години
za tqh nese znae no za teb sas sigurnost shte stane badi siguren bandiugo dolna
21
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро и на тоя наглец ще му се стъжни картинката. Много скоро.
20
4
 
40
 
! Отговори
въйййй преди 6 години
Пътя на любовта минава през джоба
19
1
 
35
 
! Отговори
вече преди 6 години
Вече няма да е тиквата а разума.Боко разума звучи гротеско
18
5
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
В нашия град се разправят легенди,как при строителството на пътен възел Лилето се е пенила когато строителите и обяснявали как трябва технологично време за да се изгради даденото съоръжение.Викала,че това не я интересува,просто на определената дата вожда трябва да реже лентата,нищо друго няма значение.Специалистите бяха изумени,една кариеристка,без всякакви познания по строителство да ги заставя да вършат нарушения.Това и при комунизма го е нямало.И на това сега му викат" инспекция"
17
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя да не е завършил Сорбоната ве, че отвсякъде дава акъли освен жрици и келнери таз държава нещо произвежда ли друго, ето туй го питайте.
16
2
 
19
 
! Отговори
Блажени са вярващите преди 6 години
До Наблюдатела Ти знаеш ли колко още такива отклонения има в последно време до всевъзможни манастирчета и видя ли Божия служител колко е наясно със счетоводството как веднага смята келепира от свещите ама само свещите ли са