Знакови имена от ГЕРБ под въпрос за министерски постове

Консултациите за "Борисов 3" продължават и през почивните дни
Обновена: 29 апр 2017 14:33 | 29 апр 2017 14:16, Елка Василева
159
Знакови имена от ГЕРБ под въпрос за министерски постове
Лиляна Павлова. Снимка: архив, Булфото

Знакови министри от предишния кабинет на Бойко Борисов са под въпрос за новото правителство, пише "Труд".

Бившият регионален министър Лиляна Павлова, която досега бе сочена за отличник и никой нямаше съмнения, че ще запази поста си в ключовото министерство, вече е с разклатени позиции. Причина е проверката на прокуратурата в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за магистрала “Марица” и 50 млн. лв., дадени за отводняване.

Самата Павлова е категорична, че няма нарушения по процедурата. “Мисля, че това е опит да бъда дискредитирана, както аз, така и постигнатото от двете правителства "Борисов 1" и "Борисов 2", коментира Павлова. В ГЕРБ има упреци срещу нея, а в БСП се коментира, че е “изгоряла”.

Веднага се заговори, че може да има трансфер на бившия министър на туризма Николина Ангелкова в МРРБ. Очаква се веднага след празниците да има нова атака на опозицията срещу Павлова – този път за санирането.

Постът на Ивелина Василева като екоминистър също не е сигурен. От ВМРО настояват в МОСВ да влезе бившият човек на Иван Костов Нено Димов. Той бе заместник на Евдокия Манева.

Ивелина Василева вчера прекара около час в една от парламентарните стаи на Патриотите. Тя разговаря с лидера на НФСБ Валери Симеонов. От неговата партия са склонни да застанат зад Василева. Твърдят, че не могат да дадат доверието си на Нено Димов – не го познавали.

Хората на Симеонов искат посочен от тях кадър да оглави земеделското министерство вместо Десислава Танева. Кандидатът им е Румен Христов от СДС.

Въпроси има и около Ивайло Московски – и неговото име се завъртя с вариант да е регионален, а не транспортен министър. Възможно било и да отпадне от новия кабинет.

За Екатерина Захариева се коментират два сценария – да влезе във външното министерство или да остане в правосъдието. Името й се завъртя за втори вицепремиер освен Томислав Дончев от ГЕРБ.

Няма яснота и дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката. За ведомството й има патриотични претенции. Очаква се лидерът на НФСБ Валери Симеонов да е само вицепремиер без портфейл за разлика от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който освен вице ще е и министър на отбраната.

Преговорите за правителство ще продължат и през почивните дни. Очаква се имената на новите министри да бъдат ясни на 3 май, а на четвърти НС да гласува кабинета "Борисов 3".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ги е избрал народа,избра ги администрацията и купените ц...ки гласове.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знакови имена,оперативно интересни-ооо прокуратурата спи ли,ооо ДАНС не види ли?
9
2
 
8
 
! Отговори
за 14 преди 7 години
Как разбра, че сме ги избрали никой нe е видял бюлетинитед о касиране тъй и не се стигна а за да няма касиране си измислиха некакви машини пъхаш правилната флашка у буксута подкупваш 2 човека от завода за машините и ей ти качествени избори.
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
избрахте неккадърници, краадци и нагли мошшеницибезумията и кражбите ще продължавати всички ще страдамеследващия път Бойко ще бъде изхвърлен както Царя
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 50-те милиона хвърлени за нищо,за скъпото саниране погълнало вече милиарди,за некачествените и скъпи магистрали-достатъчни основания да влезе в затвора за дълго.Но КОЙ,кой да я подпука,като гл.прокурор сами си го избраха.
6
3
 
29
 
! Отговори
Сведущ Гербер преди 7 години
Лиляна наистина трябва да я разкарат. Цял живот лежи на връзките на семейството й от комунистическп време. А и леко затвори очи за някои далавери...
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То при тия гробаджии има ли някой който да не e подсъдим за дела с по 50-60 млн далавери, а Боко еднокнижника ни води към светлото бъдеще ? Тия не са партия, а сборище на клептомани и червени калинки от Лениниски тип. Тоз мандат още 16 млрд заеми то за половин мандат ще стигнат.
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лиляна Павлова е отличничка по крадене на милиони,затова шефа и толкова си я обича.
3
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ГЕРБ и Патриотите имат толкова много напълно подготвени кадри, че няма причина някой да се съмнява за бъдещото правителство. На практика, най-добре подготвените специалисти в цяла България, са кадри на ГЕРБ. В другите партии отиват само политиканите, тези които не могат да се реализират професионално и разчитат на политически асансьор.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вежди раидов вече е ясен за поста министър на културата.Днес сам се похвали, че е незаменим! Гербер да ти разбира от култура, все едно прасе от кладенчова вода. Дори то е по-умно от тази иззмет.
1
2
 
28
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Павлова наистина е отличник, ама по приходи в касичката на ГЕРБ ;)