С Heil Hitler ли ще председателстваме ЕС? БСП пита Борисов

Социалистите ще информират Брюксел за скандала с поздрава
17 май 2017 16:52,
96
С Heil Hitler ли ще председателстваме ЕС? БСП пита Борисов
Снимка: Facebook

Ще бъде ли България достоен председател на Съвета на ЕС, когато в кабинета има вицепремиер, който си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд и заместник-министър, увековечен как вдига ръка за хитлеристки поздрав?

Това попита БСП по повод скандала със зам.-министъра на регионалното развитие от квотата на патриотите Павел Тенев. В днешния брой на вестник  "Сега" бе публикувана негова снимка отпреди 9 г., на която той позира с изпъната за хитлеристки поздрав ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж.

Вицепремиерът Валери Симеонов пък защити Тенев с аргумента, че и той можело да има подобни снимки от 70-те, когато бил на студентски лагер край лагера "Бухенвалд".

Още по темата

"Скандално е бездействието на премиера Бойко Борисов, който се прави, че няма проблем", се казва в декларацията на социалистите. Левицата недуомява защо вече трети ден Тенев продължава да стои на зам.-министерския пост вместо да бъде незабавно уволнен.

"Считаме, че човек, който е имал цинизма и наглостта да се снима как прави хитлеристки поздрав, няма място в управлението на България", категорични са червените.

БСП припомни и че това е вторият "нацистки скандал" около патриотите. През 2015 година те те предложиха Иво Антонов за заместник-министър на отбраната, но бързо го оттеглиха, когато на бял свят излязоха снимки,  на които Антонов се е увековечил с поздрав към Хитлер.

Според социалистите Валери Симеонов е продължил скандала с коментара за младежките си снимки от Бухенвалд.

"Паметта на жертвите на кафявата чума не може да бъде обект на никаква шега. Всеки, който си позволява да прекрачва тази морална граница, няма място нито за минута в управлението", се казва още в позицията на социалистите.

Те питат и как Валери Симеонов ще посреща гостите си по време на Европейското председателство.

"С такива майтапи ли смята да ги забавлява? Европейският съюз възникна върху пепелищата, които остави кафявата чума след себе си. И е символ на отрицанието на нацизма във всеки негов аспект", категорични са в БСП.

Социалистите обявиха и че ще направят всичко необходимо, за да информират своите европейски партньори за това  какви хора стоят в правителството и как върху тях се опъва политически чадър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
11
 
! Отговори
а ние с гайдите преди 6 години
Какво да кажем ние с гайдите дето 40 години живяхме в тоталитаризъм а сега продължаваме да живеем във времето на техните внуци.Едва ли някъде по света бих живял такъв живот който само е описан във всички исторически и икономически учебници по света
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствената смислена реакция на червените. Браво!!!
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве, дон Пипоне!
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия или Австрия скоро арестуваха някакъв, който се правел на Хитлер по външен вид. Там не разбират от майтап и майтапчийски снимки.
16
9
 
14
 
! Отговори
Че Гевара преди 6 години
От Бсп говорят за "кафявата чума " ,а какво ще кажат за "червената чума " ?
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве на тея комунисти кой им пише интригите ....дете се справи по-добре. Верно ли са толкова глупави тея соц кадри? Аз не съм живял по него време ама ...Като гледам ...Не е била добре картинката. Много глупации е имало на едно място.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сидерчо вдигаше и двете ръце едновременно. Умно измислено.
13
1
 
2
 
! Отговори
l преди 6 години
samo shizofrenici komentirat v tozi sait
12
1
 
4
 
! Отговори
Благодаря ти преди 6 години
Че те има БСП поднасям ви мерси...
11
3
 
7
 
! Отговори
Унуфри преди 6 години
Имам майтапчийска снимка с нарисуван хитлерстки мустак и обратно наресан бритон. Когато се снимах бях пиян, но все пак това беше акт на подигравка с Хитлер, а не израз на уважение към садистичния сатрап.
10
10
 
8
 
! Отговори
:) преди 6 години
*** търсят под вола теле. Този *** не става и за портиер, "патриотите" са комедианти, а герберите доказани крадци, НО от самолет се вижда, че снимката е майтапчийска. Да, хуморът е ***, но от такъв човек - толкова.
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от БСП-то се чудят май за какво да се хванат. Този път не познаха обаче.
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако чичото с мустаците беше спечелил ВСВ, комуунетата щяха да са в първата редица с вдигнати ръце. Те постоянно си въртят южната част на гърба към по-силните. Ако в момента заклеймят диктатора Пуття, както заклеймиха Хитлер, от Позитано ще потекат реки от критика към довчерашния им любимец.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поданиците му на тоя вече ритат бабите по спирките, аха пръц . Как щe ги стигнем банановите държави.
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че какво лошо е направил Хитлер?
5
7
 
12
 
! Отговори
Daniel преди 6 години
БСП да вземат да обяснят защо тяхната партия разката фамилията на Димитър Пешев и съратниците му, които спасиха нашите евреи от концлагерите. Май май БКП по нищо не отстъпват на нацистите и Хитлер.
4
10
 
11
 
! Отговори
Я! преди 6 години
Корнелия винаги поздравява така и от трибуните, и когато официално отиде някъде на посещение и минава покрай насъбрали се граждани!А този на снимката просто си прави майтап.С други думи, столетницата вижда сламката в чуждото око, но не вижда гредата в своето око!Бива наглост, бива, но те минаха всякакви граници! Не случайно са си избрали Корнелия за председател, при нея това качество - наглостта, е хипер изявено!!!
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАЙЛ ХИТЛЕР
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с първомайски манифестации
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Издокарал го е на прическа едни мустачки му требат и е готов за канцлер тоя или кайзер май беше.