Петък в парламента: Скандали, обиди, сърдити

Декларация след декларация – БСП и ГЕРБ в люта битка
54
Петък в парламента: Скандали, обиди, сърдити
Архив: Булфото

Скандал в парламента, остри обиди по време на редовния петъчен парламентарен контрол и сърдити депутати, които напуснаха пленарната зала.

ГЕРБ нямали нито закони, нито кадри, БСП били наследници на БКП, която клала българския народ, както и турчин не го е клал, политически травестит, фашист... това са част от репликите, които си размени политическият елит на страната.

Поредният цирк в парламента започна, след като червената шефка Корнелия Нинова взе думата, за да прочете декларация от името на парламентарната си група.

Тя обвини мнозинството в Народното събрание, а и правителството, че не работят пълноценно, макар че вече мина доста време след изборите.

"Мисля дори, че поставихме рекорд с най-краткото заседание от 23 минути на парламента, а това изглежда зле извън тази сграда и е още един аргумент да се срине имиджът на институцията", упрекна Нинова.

Според нея причината за това е, че правителството на ГЕРБ няма законодателна програма, която да даде на парламента за обсъждане.

"Преди изборите от ГЕРБ говорихте, че сте готови да управлявате, че влизате с летящ старт във властта, а това се оказа фалстарт, обещахте повишаване на пенсии, на заплати, борба с битовата престъпност, с корупцията, промени в Наказателния кодекс - къде са тези закони почти два месеца след началото на работата ни?", скочи соцлидерката.

Освен това от правителството не си изпълнявали и ангажимента да се отчитат пред народните избраници. В рамките на парламентарния контрол били зададени 48 въпроса от социалистите, а министрите отговорили едва на пет от тях.

"Два месеца нищо правене на управляващите, но през това време имаше трескава работа по разпределяне на власт и пари. Преди изборите Борисов говореше - ето го моя екип, БСП няма такъв, а какъв се оказа този екип – зам.- министър на външните работи, за който имаше спор дали е бакалавър или магистър, но който целуваше ръката на Борисов, кумата на един от ръководителите на ГЕРБ става зам.-министър, зам.-министър на МВР е човек, който казва, че проблемите трябва да се решават с бой и се възхищавал от шериата, където проблемите се решават с насилие, искаме оставката на Валери Симеонов заради неговите майтапчийски снимки", продължи атаката Нинова.

Упреците й провокираха Антон Тодоров от ГЕРБ също да излезе с декларация, която обаче накара депутатите от БСП да напуснат залата заради крайните оценки, които той направи.

"Това е партия, която пее ария на позора в лицето на своята председателка, арията на позора, чийто добър изпълнител е Нинова, съдържа няколко елемента и тя е директен призив срещу разума и здравия смисъл и фактите, а здравният смисъл представлява проверено емпирично знание, което е, че БСП е партия със сгрешено име, тя е наследник на БКП, която три пъти докара България до фалит, изби елита на страната и се опита да ни направи част от СССР", обвини Тодоров.

"Вашите конгреси следват онези конгреси на БКП, която уби спасителя на българските евреи, изби над 30 000 българи, клахте българите както и турчин не ги е клал, това е партия, която е създадена от особена порода нагли хора, а нашата боркиня срещу корупцията, Нинова, трябваше да отговаря и ако в България има прокуратура тя отдавна трябваше да е на място хладно и тъмно и да понесе някаква отговорност за нахалството, което демонстрира", продължи той.

Острите му думи накараха червените да реагират.

Таско Ерменков отсече, че това е "един политически травестит, който нарече нас престъпници“.

"Това не е езикът на съвременната политика, когато следващият път станат тук хора, които нямат съвест и спомени, 100 пъти са се преобръщали като палачинки в тиган, да сте много строга, г-жо председател", призова той Цвета Караянчева, която водеше заседанието в петък.

Антон Кутев пък призова тези от ГЕРБ, които са членували в БСП и БКП, да си вдигнат ръката, защото са повече от половината.

Манол Генов поиска да не се допускат на трибуната "хора, които не са пили хапчетата", а зам.-шефът на НС от БСП Валери Жалбянов настоя, че декларацията на Тодоров е осъдителна.

"Това е декларация на фашизма, фашистите шестват не само в правителството, това не са невинни изказвания и не е примитивният антикомунизъм на ранната десница, това е възкръсналият български фашизъм", скочи Жаблянов.

Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов пък отсече, че тонът на декларациите се задава от БСП и ако социалистите били градивни, те щели да прочетат декларация за 24 май.

"А това, което зададохте като тон днес, пак руши доверието към парламента", обвини от своя страна той.

Накрая лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова за спокойствие, защото имало хора на възраст в пленарната зала и можели да получат инфаркт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е целта на селската другарка ***...да руши доверието в парламента и да му пречи на работата. Рушене - това БСП го може най-добре.
18
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това прави българската комунистическа партия....*** до изметта, позитанска, жалка своллоч.
17
0
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Високо платена детска...забавачка;това е българския Парламент.Занимават хората с несъществени,смешни,отдавна...изтъркани надраскани и...скрибуцащи политически грамофффони плочи.
16
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова е достойна наследница на комунистическото пагубно възпитание и обучение: това са пози, красноречие без цел о покритие водещо към нарцисизъм и мързел наречено всичко това с красива фалшива дума - комсомолско дръзновение. Питам се дали Нинова не води умишлено партията си към дъното или това е последния опит власта в партията да се задържи от опитващите се да не бъдат избутани от клона. И в двата случая резултата води до рефукция
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Требе да внимават с такива политически камикадзета като депутата Тодоров, защото най-малкото разваля рахатлъка на всички в залата. Мъ гуспуджа Нинова има нагласата да провокира такива. Я си стой мирно, говори с достойнство празни приказки както предишното поколение другари, що апеш а?
14
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
повръща ми се от червени ***
13
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А новият депутат на Герб ММА-боецът Питбула не е ли взел думата?
12
2
 
1
 
! Отговори
P.Chernev преди 6 години
"Partizani, partizani...""Tatul""Jelezniat svetilnik""Moite pesni vse ste se chetat""Haiduti""Nemili nedragi""Pod igoto""Do Chikago i nazad""Zatochenici""Gradushka""Andreshko""Posledna radost""Septemvri ste bade mai""O shipka""Ne pei mi se, ne smei mi se""Gradil Ilia kilia""Stani stani unak balkanski""Cheren vlak se kompozira""Lale li si zumbul li si""Isdislav""Pei sarce"
11
12
 
18
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ЗАБЕЛЯЗВАМ, ЧЕ В ГЕРБ КАЧЕСТВОТО НА ДЕПУТАТИТЕ ИМ ПАДА ДРАСТИЧНО. ПРИМЕР - ГЕОРГИ МАРКОВ, КОЙТО И БИЛ ДОНОСНИК НА ДС И АНТОН ТОДОРОВ - КЛЮКАРКА И ОТ КОГОТО ЧИТАВИТЕ ХОРА ТРЯБВА ДА СТОЯТ ДАЛЕЧ, ПОНЕЖЕ УХАЕ НА СМРАД!
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извадиха си кирливите ризи. Първо каза се БКП са канибали извсестни с техните кървави жертвоприношение на Бузлуджа чунията в памет на кървавия дедо благоев. Втора доста голяма част от депутатите у лево, десно и център са бивши членове на тази партия. Трето, БеСеПеТу е наследница на тази партия и четвърто всичка са маскари.
9
1
 
6
 
! Отговори
s преди 6 години
заплатата не трябва да се дига. минималната заплата от 300 лв. за България е добра политика. скоро в ЕС ще има промяна. вече зап. европейските държави се задъхват с емигрантите. миграцията в бг не само, че изведнъж ще спре, но ще се върнат страшно много хора. България трябва от сега да започне приготовления за този момент.има неща, които не разбирате... едно време всички анализи за предстоящите събития в америка се оказа 100% коректни. в момента евр* четат и не могат да повярват, че вси*****
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безмозъчничите калинки избягаха от петъчните дебати и отидоха на моабет в у кръчмата да ударят по две мастики.
7
13
 
4
 
! Отговори
Xa-Xa-Xa преди 6 години
И какво излиза г-жа Лъжа е най-честният човек в тая държава. Hе знам кое по-долно от лъжа и как трябва да наречем тиквите. Немога да намеря правилната дума щом са паднали по-ниско от г-жа Лъжа.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се събират там ?!Същия мохабет могат да си спретнат и в гората !П .С. Ако са в някоя кръчма ,сигурно ще ги изгонят за нарушаване на "обществения ред "Тези получават по 5 хилки на месец ?!?))))))))))
5
2
 
11
 
! Отговори
цар Тиква преди 6 години
Аз съм в Хитрино! Ще правя селфи...
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цирка е пълен и ГЕРБ са прави че комунистите са навредили на държавата, и БСП са прави че бивши комунисти няма, дори и тези с герберските партийни книжки. Решението е просто всички бивши членове на БКП, в това число Бойко и Цецка, да им бъде забранено да влизат в парламента, или ограничаване на броя на мандатите.
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ако се разсърдя и мен ще ме уволнят или трябва да напусна рабoта. Hека тия депутати, които са напуснали заседанието бъдат уволнени дислиплинарно. Ами те тъй разсърдени сега 2-3 години няма да дойдат на работа и НС става безсмислено. Уволнете ги и от листите да идват нови, които ще ходят на работа.
2
5
 
17
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
A ВЕЛИЧЕСТВОТО от Банкя няма ли да вземе отношение по дивотиите на своя вицепремиер?
1
8
 
5
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
За какво вдигане на заплати бълнува тая ***? Ние сме трети мандат с властта и е време да се научи че едно може да се говори преди избрите, а друго дае после. Ние искаме стабилитет, а не да даваме повече пари от нужното на хората.