По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?

Каракачанов: Длъжен съм да защитавам служителите на министерството!
19 май 2017 15:30,
169
По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?
Архив: Булфото

Военният министър Красимир Каракачанов даде да се разбере, че може да не уволни Иво Антонов, служителят в Министерството на отбраната, чиято снимка с хитлеристки поздрав обиколи социалните мрежи. 

Вчера стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал отстраняването му, а това е в правомощията на военния министър. Ден по-рано министър-председателят уволни зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев заради подобна снимка хитлеристки поздрав.

Още по темата

Днес Каракачанов припомни, че вчера, когато се разгоря скандалът, той бе в Брюксел за среща с шефа на НАТО.  

"Разпоредил съм още снощи заместникът ми да го извика и да му иска обяснение. В този момент служител Антонов получава сърдечна криза, повикана е линейка, стациониран е в кардиологичното отделение на ВМА", обясни днес Каракачанов. 

Той беше категоричен, че няма да му иска обяснения, докато е в криза, защото това би било ненормално. 

На въпроса дали съществува хипотеза да не уволни Антонов, министърът обясни, че "съществува хипотеза да се държим като хора". 

"А не заради една евтина новина и обслужвайки една етническа партия да предизвикваме здравословни проблеми, а недай си Боже и нещо друго в един служител. Аз съм длъжен да защитавам служителите на това министерство", каза Каракачанов. 

"Представете си, ако го бях уволнил. И с този служител се случи нещо. Кой носи моралната отговорност? Кой ще погледне жена му и децата му? Айде стига простотии!", каза още министърът. 

Той попита и по какъв член от кой закон той може да уволни Антонов, който е държавен служител. Каракачанов припомни и че снимката му е била отпреди 10 години. 

"Всички в живота си ли сме били светци, не сме бъркали или не сме правили грешки и не сме имали младежки емоции и увлечения ли? Заради които след десет или двайсет години някой  ще ни ги размахва?", попита министърът. 

Каракачанов съобщи, че Антонов е служител от 18 години във военното министерство. Той бил с отлични атестации от различни министри, бил инициатор и на държавната политика за възстановяване на войнишките паметници. Каракачанов попита лидерката на БСП Корнелия Нинова кога е искрена. 

"Кога БСП разбраха, че сме фашисти? Когато Корнелия Нинова обяснявяше още преди предизборната кампания, че може да направи правителство само с Обединените патриоти не знаеше ли, че сме фашисти? Айде стига с тия евтини политически номера. Аз разбирам, че мечтата й да спечели изборите и да оглави правителството не се сбъдна, но трябва да има някакъв морал в политиката", каза Каракачанов. 

Той обвини ДПС, че те са инициатори на кампанията срещу Иво Антонов и го обясни с факта, че патриотите са им отнели възможността да разпределят порциите на държавната хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
3
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Б.Б се снима с Т.Живков /сатрап номер 1 на БГ/и никой не намира това за неприемливо а ни занимават с разни въшки
26
0
 
3
 
! Отговори
До РОДОЛЮБЕЦ преди 6 години
До РОДОЛЮБЕЦОмърсиха я!
25
15
 
4
 
! Отговори
SS ДИНАСТИЯ преди 6 години
Значи в българския парламент има:1. Турско етнически партии, масови убийци на българи.2. Комунистически партии, масови убийци на българско население не приемащи техните червени възгледни точки.А не може да има български националисти, защо????
24
2
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
В стремежа си да краде и граби Бойко Борисов се съюзи и с тези *овед*ца. Heil *** на НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.
23
3
 
14
 
! Отговори
... преди 6 години
Тоя дали знае, че и Хитлер е избран съвсем законно от народа. Клета майка България ....
22
6
 
5
 
! Отговори
TURK преди 6 години
Бойко-о-о-о,Бойко-о-о.....КАКВО НАПРАВИХМЕ ПРЕДИ 1 МЕСЕЦ НА ИЗБОРИТЕ, КАКВООООО.....ЕДИН КАМЪК НИ Е МАЛКО ДА СИ ЧУПИМ ГЛАВИТЕ.....ДВА КАМЪКА НИ ТРЯБВАТ ,ЧЕ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ДА СИ ГИ БЛЪСКАМЕ В ТИКВИТЕ ЗА ТИКВАТА И ЗА ФАШИСТИТЕ.....
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че си вярват...Щом си направил някоя простотия преди 10 години, все едно не си я направил...Важно е да сме хора дори когато подкрепяме масови убийци...Бравус!!!
20
8
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Хитлер е служил на кукловодите,всички крайни фашисти, нацисти и комунисти са вредни и анти Български настроени! Българите сме толерантен народ, свикнал да живее в етническо еднообразие, но което си има пределна точка на търпимост и поносимост!
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пирът на Балтазар, а не фашизъм.Мене, текел, фаресБракът по сметка винаги води до такива драми, Уважаеми зрители.
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са кадрите на патридиотите. Избирали са ги по тези снимки.
17
16
 
8
 
! Отговори
SS ДИНАСТИЯ преди 6 години
Браво на Каракачанов. Значи в парламента от 44-година година, че досега едната част от парламента е почервеняла от комунисти, а хора с крайно десни възгледи се водят за престъпници, от къде на къде? Значи щом има комунисти, ще има и националисти. Това са две различни гледни точки.
16
11
 
7
 
! Отговори
ФХ преди 6 години
Фашизмът и комунизмът са двете страни на една и съща монета.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реанимация!Покрай този "нацистки скандал" се сетих, че индианците не обичали белите да ги снимат, защото смятали, че така им се взима душата.Явно са прави, ама решиха да ги цивилизоват.
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обяснете това държане "като хора" на жертвите от Аушвиц! Дали някое от нацистките ко.пелета е мислело за техните здравословни проблеми? Този ако не пукне, трябва да бъде изритан от работа. Ако под "патриотизъм" ще ни пробутват нацистките си изцепки по-добре да си ходи с него и продажната му партийка.
13
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като си помисля, че в управлението са представени само избирателите на такива отвратителни типове като Шкембе Войвода и Нарцисът Еднокнижник и направо ми се драйфа.Клета Майка България.
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, тези "патриоти" приказват като курдисани...и всеки повтаря, че снимката на "матряла" е от преди 10 години, но пропускат да обяснят защо са я качили да обикаля в нета !?
11
1
 
14
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Не защитавам правителството защото ми е писнало от бб, цц,цц и т.н., но медиите взеха да ни занимават с глупости и да ни отклоняват вниманието. Властта дойде и нещата не само че не тръгват, а продължаваме да копаем.
10
4
 
17
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Вземете направо го направете зам. министър, без това се освободи едно място за нацисти :)Най-смешното обаче е как има хора, които в един ден ритат мачле или изпъват ръка, а на следващия като опре яйцето в дyпeто и изведнъж вдигат кръвно?
9
5
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Още не са започнали да вземат решения, а вече трябва да ги изритаме
8
3
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Ако бяхме нормална държава всички тези неофашисти начело с Валери Симеонов трябваше отдавна да са извън властта и да седят на подсъдимата скамейка.Симеонов до такава степен се самозабрави, че оскърби паметта на предците на онези, които командват света - евреите.Не вярвам да му бъде простена тази гавра, колкото и пъти да се извинява по НОВА и БиТиВи.Въпросът е дали Бойко ще потъва заедно с Валери Симеонов или по познатия ни на всички начин ще побърза да се отърве от него, както направи с РБ.