Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!

Русия винаги е и ще бъде с България, каза още той
Обновена: 25 май 2017 14:09 | 25 май 2017 13:37, Веселина Йорданова
256
Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!
Снимка: Dnes.bg

Русия винаги е и ще бъде с България, и в този случай също. Така руският посланик у нас Анатолий Макаров коментира пред журналисти темата за произхода на кирилицата.

Още по темата
Макаров се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, като двамата разговаряха около час. От думите на дипломата стана ясно, че премиерът е повдигнал въпроса за изказването на руския президент Владимир Путин вчера, че кирилицата е дошла "от македонската земя".

След разговора с Борисов посланикът каза, че Денят на славянската писменост 24 май е "наш общ празник", като се празнува и в Русия.

"Вчера участвах във всички ваши празнични мероприятия", посочи дипломатът.

"Ще направим всичко нашите отношения да са добри и ще се стремим към това", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да пиша на македонски, she pisha na shlyokavica v znak na protest.
90
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е полуграмотен масов убиец и интригант,който всява разкол сред балканските народи,за да ги манипулира по-лесно.Пиянатасвиня,да си стяга багажа и да си ходи в Русия.
89
3
 
46
 
! Отговори
Блядко преди 7 години
До Анонимен 54Я кажете защо в американските университети македонският език е по-популярен за изучаване сред славянкските езици от българския:)Хах, абе психо македонистика има САМО в Русия бе.Това русолизците сте уникални мухали.Официалната позиция на САЩ е, че македонския е диалект на българския.Не случайно в Чикаго българския е ОФИЦИАЛЕН език, има паметници на Левски, български църкви и т.н.Тия лъжи си ги разправяйте като се събирате да обсъждате опорните точки.
88
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато македония е била Българска-да, може би!
87
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо не сте прави, че между руснаците и българите няма нищо общо. Просто сте невежи. Само дето общото не е славянството. Общото е, че поне 60% от руснаците са потомци на българи. Волжски, Чувашки и какви ли не още. Същото е и с италианците. Над 50% от жителите на северна Италия са българи.
86
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално, един измислен народ ухажва друг измислен народ
85
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що се засягате? Македония такава държава съществува от 20- тина години. Гърция никога няма да ги признае с това име. А македонската земя, поне тази част където сега е измислената им държава с изключение на последните 70 години си е била в границите на Българската държава.
84
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
78, каква собствена азбука, бе? Кирилицата е гръцко писмо - алфа, бета, гама, делта - дори и подредбата на буквите е почти същата. Едни са усвоили латиницата, а други гръцкото писмо. Но само българите си мислят, че са създали нещо ново, че пък и искат и другите да им уважават грандоманските и маниакални претенции:))
83
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 64Много голям автогол от страна на Путин. Ако е искал да създаде пропаст между българи и руснаци - копае много успешно. Никой чужд политик не си е позволявал такава мерзост...много точно казано!аз отдвна бях "на кантар" като отношение към руснаците, именно заради все по-нарастващото усещане за агресивност от страна *усия и в частност на *утин към останалите страни.
82
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте сега,ако Путин знаеше български,веднага би схванал,че македонския език е диалектен български,какъвто има в различни области на страната.Затова да не го сатанизираме толкова,човека е политик и се нагажда според обстановката.То ако погледнем нашите политици как са готови и майчиното си мляко да продадат на западняците,ако имат келепир,та сме седнали да се сърдим на Путин.Ако го бяхме поканили в България,друго щеше да говори.Затова да не се пенявим толкова,а да си гледаме нашия интерес.
81
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
малеййй, даже и македонците станаха по-големи от българите. Ухажват ги и Запада, и Русия. Пък българите кат захвърлени и използвани невести. Остана им само една подарена им от Визанитя азбука:))
80
1
 
33
 
! Отговори
нема преди 7 години
нема смисъл да ви пише тей тей си знаем всички свойто и затуй сме на тоз' хал
79
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ф.Е. ДжержинскиПреди българите и Аспарух тука са живели славяни роби на Византия и Рим.
78
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е апаратчик и не е учил много история. НО СЪВЕТНИЦИТЕ му ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ.! БЪЛГАРИЯ е царство в чертите на Свещената Римска Империя. МНОГО ЦАРСТВА Е ИМАЛО по това време и основните езици са латински, гръцки , еврейски По времето цар Борис е нашата кирилица одобрена от германскита царства и лично крал Велики освобождаваот затвор учениците на братята Кирил и Методи.Тогава не е имало македонци или монголо - славяни , както ги има в Русия сега.
77
1
 
47
 
! Отговори
ми като е преди 7 години
Толкова лесно. Що сърбите не са го направили. Или поляците. Или чехите да беха съхранили глаголицата. Или в Киевска рус или в Московията да се беше пръкнало нещо подобноАма немаВ средновековието само българия е защитила правото на сожствена азбука и собствен кножовен езикТа да го ползвате и вие сега
76
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами именно, де, на таксито му плащат, то не плаща. А руснаците вечно ги скубят, щото освен да намерят ново приложение на битовата химия в кулинарията, друго не им хрумва. Това да бяха немците на тази територия, досега да са завладели света, а тия нефелници опропастяват всичко, до което се докоснат.
75
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските угорски *** станаха антички македонци. Сега ще чакаме Русский мир да стане Мирот на Ацето му големиот отзад. Ами Педорашка от векове за векове. Накрая, обаче винаги идат китайците. И диаспората тотално се жлътва.
74
8
 
40
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 7 години
Опорни точки на руската пропаганда:-българите са били роби на турците,освободени от руснаците-българите са славяни-имаме обща славянска писменстИстината:-българите са били в условия на апартейд в Османската империя,но не роби. Русия е завладявала,а не освобождавала нашите земи.-60% от гена ни естествено е тракийски + българи и още 41 народности.-славянството е коминтерновска измишльотина. Писменоста е българска.В храмовете се служи на старобългарски, а не на несъществуващия старославянски
73
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите имат много повече общо с чехите, словаците и дори хърватите, отколкото с руснаците.
72
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами именно де - българите са таксито. Платени са им сотинките, а пък руската благодарност остава за Византия. Май нещо си се деформирал от това, че българското таксиджийско постижение никой не го брои по света.