За оградата, за националната сигурност… и Йончева на прокурор

Дала указания на мигрантите откъде най-лесно се минава границата
80
За оградата, за националната сигурност… и Йончева на прокурор
Снимка: Булфото, архив

Споровете между управляващи и опозиция за това къде оградата по границата ни с Турция е двуредова и къде не е, станаха причина вицепремиерът Валери Симеонов да даде соцдепутатката Елена Йончева на прокурор.

Още по темата

Тя се закани, че още утре ще предостави на обвиненото и на ДАНС материалите, които има, защото според нея от парите за преградното съоръжение се краде и така е заплашена националната ни сигурност.

Сигналът срещу Елена Йончева на Симеонов пък е за престъпления срещу националните интереси на страната.

Той твърди, че тя с многократните се изказвания по темата е преминала всякакви граници с конкретни указания къде работят камерите по границата, къде не работят, от коя до коя пирамида оградата е единична и къде е двойна.

Симеонов посочи, че ще иска допълнително да бъде проверено откъде Елена Йончева има достъп до доклада на Инспектората на МС, който цитира и кой й го е дал.

"Да даде обяснения и има ли нещо общо с изнасянето на кашони с пълната проектна документация за участъците от защитното съоръжение от отделните области, която е закарана най-вероятно в президентството", поиска още Симеонов.

Така че той смята, че това са престъпления, свързани с държавна тайна, с конфиденциална информация, с националната сигурност.

Вицето на премиера отрече информацията на червената депутатка да е вярна, но пък според него от нея се разбирало точно откъде най-лесно могат да преминат бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А пъкГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ МУ ТОТАЛНО СА ОТСВИРЕНИ.А ЩОМ НЕ СПАЗВА ПРЕДИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ, ЗАРАДИ КОИТО СА ПОЛУЧЕНИ ГЛАСОВЕ, А ОТ ТАМ И СУБСИДИИ...ТО ВЕДНАГА ДА ВЪРНАТ СУБСИДИИТЕ!!!
28
3
 
9
 
! Отговори
Време е преди 6 години
Да се разкрие още една държавна тайна-с какви пари се асфалтира пътя от хотела на Симеонов Козият рог до тракийското светилище Мишкова нива край Малко Търново.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пат-риотите са фенове на *** Riot i Lady Gaga също обичат американска чалга.
26
7
 
5
 
! Отговори
www преди 6 години
НЯМАМЕ НУЖДА ОТ - ХИТЛЕР-
25
6
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
ми той българина си е такъв - *** , алчен и НАГЪЛ ! бАЙ ГАНИО
24
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Браво Елена,само така.Никакъв страх,ти не веднъж си доказвала,че си смела българка.Много хули ще чуеш,може и да ти навредят по някакъв начин,но смело напред.Малко са смелите като тебе,но вие трябва а ни посочите пътя.Сигурно ще наредят на прокуратурата да замете работата,все пак цялата власт е в тях,силни и нагли са,но вдигай шум -само така,.
23
4
 
8
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
Ганиио си е Ганио ..... *** , алчен , нагъл , хлъгзгав ....алчен за влст и мангизи ! КАЛПАВ НАРОД СМЕ НИЕ БЪлгарите ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ...... МНОГО КАЛПАВ ! за държавата ние на тоя хал .....
22
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Репортажите на Йончева от Ирак и Чечения струват на България милиони платени за откупи след като я бяха похитили.
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази татарска физиономия говори за голяма честност и висок морал! Достатъчно е да се поразрови човек в учебник по антропология.
20
6
 
24
 
! Отговори
ЙОНЧЕВА преди 6 години
се е доказала като СМЕЛА и ЧЕСТНА БЪЛГАРКА, а на тоя му знаем хлъзгавите врътки - уж щял да се бори с ГЕРБ, обаче само докато лапне някое кокалче.
19
4
 
23
 
! Отговори
ЖИЦА, ЖИЦА преди 6 години
Пълна ПАНИЦА.Из Наръчника на активиста от ГЕРБ
18
5
 
18
 
! Отговори
А пък преди 6 години
На тоя,ще му издигнат бесилка от винкел ,а въжето ще бъде подарък от гласоподавателите му. ***
17
5
 
30
 
! Отговори
АЛОУ, Т.ЪПАНАРИНО преди 6 години
Теб са те избрали за да браниш НАРОДА на БЪЛГАРИЯ от всякакви неканени гости, а не да защитаваш крадците от ГЕРБ. То е видно ,че ПАТРИОТАРИТЕ сте една П.АСМИНА с тях
16
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерка нали модерна армия щяхме да правим големи обещания.Тя тази телена оградка няма да ни гарантира националната сигорност.
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много лошо сърце и душа. Много нагъл човек.
14
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем отрича информацията на Йончева да е вярна, хем пък ще я съди, че издала слабите места на оградата, а това било държавна тайна?!?! Ама на тоя верно му хлопа нещо в главата.
13
3
 
22
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Управляващите явно са решили да изкрънкат европейски пари за ограден туризъм,разходка с хеликоптер и преспиване в популярен мотел собственост на вицепремиер.ако е наблизо и не е зает с някакви баби може и патриотично спречкване да се организира .
12
2
 
24
 
! Отговори
Уплашен преди 6 години
Валери Симеонов,Волен Сидеров,Веселин Марешки,Костадин Костадинов-отбор националисти със физиономии на чеченски сепаратисти.Една майка ли ги е раждала тези бе?
11
3
 
30
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Бухаха герберухите и тяхната Върховна Тиква съвсем изтрещяха. Нали през границата пиле не можеше да мине как така има места през които лесно минават мигранти.
10
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йончева ги насочва, а вие къде бяхте колко насочени заловихте или май само пазите дето има ограда а дето няма кой пази бе търбуси. Колко пари си делите с каналджиите.