Заради ада на пътя – Закон за маркировката, за подготовката...

"Вратичките" ще бъдат залостени, за да се улесни контролът
34
Заради ада на пътя – Закон за маркировката, за подготовката...
Снимка: Булфото, архив

Законът за пътищата ще бъде разделен на три отделни -  един, който да отговаря за пътните знаци и маркировката, втори, касаещ подготовката, квалификацията и категорията на водачите и трети, който да е за техническата част на превозните средства, съобщи ресорният министър Ивайло Московски.

Още по темата

Според него е крайно време да се сложи карай на войната по пътищата, но това зависело и от манталитета на хората.

Московски е категоричен, че битката е комплексна и изисква сериозен ангажимент от няколко държавни институции.

Той смята, че премахването на предупредителните табели за наличието на камери по пътищата ще даде добър резултат.

"Тези табели нямат никаква превантивна стойност. По-добре да не знаем къде има камери, за да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем на щрек", коментира министърът.

Според него всички "вратички" в системата могат да бъдат залостени и по този начин да се улесни работата на контролните органи.

"Във всички контролни органи съществува риск от корупция", коментира той пред bTV арестите в ДАИ заради раздаването на книжки на рискови шофьори.

По думите му начинът, по който се провеждат изпитите в момента, на практика пресича всякакви варианти за преписване.

Той добави, че е възможно държавата да започне да купува автомобили, с които се да се провеждат изпитите по кормуване.

"Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия от дясно на кандидата, никой не може да следи как е фиксирана камерата в колата", коментира Московски.

"Всичко чух от автошколите като упреци към държавата, колко от тях са подали сигнал, че поне един от техните школници е рисков? Няма нито един, нула!", възмути се министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
"Във всички контролни органи съществува риск от корупция"- А това е най-вече заради съществуващата законова база! Същата съвсем съзнателно, а не от недоглеждане e изготвена да стимулира корупцията! Виждате ли, в цяла Европа могат но само в България немогат пътните полицаи да бъдат "вкарани в пътя"!! Истината е, че няма никакво желание от управляващите това да се промени, защото те и кръжеца близки около тях обекновенно са първите които нарушават този и другите зкони! Това е истинският проблем!
8
0
 
12
 
! Отговори
Знак преди 6 години
Но трябват и повече знаци с ограничението за да "си на щрек по време на пътуването" защото с тези коларски пътища не се разбира по какъв се движиш респективно какво е ограничението;)
7
0
 
20
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Пътя към АДА в БГ е пътя за Дунав мост 2 при Видин -Калафат. Или ако трябва да го уточня в този участък от Ботевград до Мездра, околовръстния път на Враца и след Монтана - няма път Е-79. Тесен път, много ППС изнервящо е шофирането пи този път. За каква ТОЛ система ще ми говорят там. Откраднаха или пренасочиха парите за съпътстваща инфраструктура към Дунав мост 2 и сега броят жертвите. Язък си за хорицата дето отиват зян.Нов път трябва там. Нов скоростен път. И то незабавно.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мънго Джери сега какъв го играе ? Пак ли нещо около Цар Тиква ?
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На моя изпит тъкмо да тръгна и някакъв спря точно зад мен и ме блокира, та трябваше да правя маневра напред-назад... поглеждам назад и гледам инструктора ми сочи с пръст накъде да завъртя волана :D Това не се вижда на камерата.
4
6
 
17
 
! Отговори
на ръба преди 6 години
Ей, накрая ще взема една пушка с мерник, ще застана на някоя отсечка, на която се извършват системни нарушения и ще почна обстрел на дивеч, наречен българистански шофЕр!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този министър, какви сложни думи казва, да ви държи "нащрек"
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слжете камери с монтирани картчници отгоре, глобата да се раздава на място и да се стреля на месо - всеки, който се сили със скорост над 40 км/ч, да бъде разстрелван на момента!
1
2
 
37
 
! Отговори
сега преди 6 години
Стига глупости,признайте че това правителство не може да се справи с хаоса и касапницата по пътищата.