Поканата към Путин: Силен ход или неизживени комплекси?

Сгреши ли Радев като покани руския президент да гостува у нас догодина?
Обновена: 21 юни 2017 12:08 | 21 юни 2017 12:06,
406

Силен ход от страна на президента Румен Радев беше поканата, отправена към руския му колега Владимир Путин да гостува у нас догодина, посочи журналистът Магдалена Ташева в студиото на "България сутрин".

Повод за това стана предстоящото честване на 140 г. от Руско-турската война и Освобождението на България.

"Русия е наша освободителка и мястото на руския държавен глава на тези празненства е напълно естествено. Българо-руските отношения са исторически и детерминирани, и освен това те трябва да бъдат лекувани от раните, които им нанесе една агресивна американска пропаганда в лицето на бившия президент на България Росен Плевнелиев", заяви Магдалена Ташева.

Не на това мнение обаче се оказа Методи Андреев от УС на Атлантическия съвет на България. Той определи поканата на Радев като "неизживени комплекси от комунистическото минало". И посочи, че става въпрос за ценностна система.

Пред Bulgaria ON AIR той опроверга твърденията на Магдалена Ташева и каза, че Русия, такава каквато я познаваме от миналото, на практика не съществува.

"С действията си по време на Руско-турската война тя е тръгнала не да освобождава България, а да защитава своите имперски цели. И трябва да обърнем внимание на това, дали Путин е най-подходящият персонаж, който да бъде поканен на тези тържества, тъй като ни предстои председателство на Съвета на ЕС, а руският държавен глава е против разширяването на НАТО и ЕС", коментира още Методи Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
3
 
6
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Това не е наша работа какви са били руските интереси на Балканите,след като ние сме получили най-важното,освобождаването ни от пет вековното турско робство. Руските войници в тази война са дали живота си с вярата,че освобождават своите братя. Ако не бе руско-турската освободителна война Методи Андреев щеше да бъде с фес на главата си сега. Да си спомни,че и Борисов подари кученце на Путин...
246
4
 
5
 
! Отговори
промо преди 6 години
каквото и да говорите ИСТИНАТА Е ЕДНА!!! АКО НЕБЕШЕ РУСИЯ - щяхте сега ДА ПИШЕТЕ НА ТУРСКИ
245
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Аман от руски ***!"Минусите показват че не е "аман", те са ненаситни професионалисти!
244
2
 
0
 
! Отговори
Сан Стефано преди 6 години
До Избеляла фуражкаможе да не дойде. той сега е на македоноидна вълна по пътя за Сърбия, макар че навремето не успели да ги открият на картата, иначе щяха да освободят на следващия ден и античките братчеди. Ташкова ще е още по-ядосана на Андреев в следващото предаване и из форумите, но пък управляващите патреотични фиданки няма се хилят неестествено, докато козируват в крак с времето пред брюкселските зелки
243
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До глупаво заглавиеТака е, но тоя "смешен милиционер" е и милиардер! Но пък е стиснат и не от своите пари плаща на путинофилите!
242
4
 
0
 
! Отговори
аут преди 6 години
Американците и ЦРУ до си приберат Радев !!! Натресоха го със заблуда на българите и фалшив имидж ......
241
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от руски ***!
240
0
 
1
 
! Отговори
До Николай преди 6 години
Николайчо, е това съвсем не го разбирам! Комсомолци да обиждат другите на "комсомолец"! Това е, като да се псуваш сам.
239
7
 
4
 
! Отговори
глупаво заглавие преди 6 години
Научете фактите от историята, които категорично показват. че Русия е НАЙ - ГОЛЯМИЯТ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ !!!! А този смешен милиционер Путин, е един от най - големите терористи в света !!!
238
0
 
2
 
! Отговори
До ХАХХАХ преди 6 години
Да така е! Нпример Sokolair е жив-умрял за копейки!
237
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че вече имаме президент с топки между краката....Че има топки има ама май не са неговите.
236
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УСПЕШЕНУспешен ама друг път! Колкото успешно съхрани авиацията ни! Докато ние си "бъбрим" той и на среща с патриарха. Въпросът ми е какво общо има Радев с църквата?
235
2
 
5
 
! Отговори
ХАХХАХ преди 6 години
абе има 2-3ма в тоя форум на центове и само чакат новини да почнат да си показват простотията
234
5
 
6
 
! Отговори
Николай преди 6 години
Добре, че вече имаме президент с топки между краката.. за разлика от предишния ни псевдопрезидент и бивш отявлен комсомолец.
233
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО СИЛЕН ХОД , кани не кой да е а НАЙ-ВЛИЯТЕЛНАТА личност в света !!!
232
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До Избеляла фуражкаАко под целия цивилизован свят разбираш САЩ, да, изолиран е. И какво от това? САЩ показаха колко са принципни, след като наскоро подписаха многомилиардни договори за доставка на оръжия на двата бастиона на демокрацията и човешките права - Саудитска Арабия и Катар. Защо мразят Путин? Защото вдигна Русия на крака и защото им мъти водата в Близкия Изток.Но да си дойдем на думата - кого да покани Радев за 3-ти март? Ердоган? Или Тръмп? Ставате смешни вече, осъзнайте се.
231
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е толкова изпаднал, че стигна до там да се самопокани чрез натиск от страна на посоля върху ***. Ще бъде посрещнат с освирквания и развалени яйца.
230
7
 
2
 
! Отговори
ЯнаДеверенченкко преди 6 години
Анонимен и люди Ты храброе сердце,очень,но когда позади Нато,если вы очень храбрые,выходите из Нато и опять говорите такие вещи,тогда увидим кто будет в Варна... ;) ... Зачем выбрали Нато и Ес перед ваша мать Россия,для денег предали и продали Россия...жаль
229
3
 
6
 
! Отговори
УСПЕШЕН преди 6 години
Ген.Радев както винаги показва че единствен мисли за благото на БЪЛГАРИЯ , за разлика от останалите политици, МНОГО СИЛЕН ХОД, брааво !!!
228
7
 
3
 
! Отговори
Избеляла фуражка преди 6 години
Радев направи огромен гаф. Путин е изолиран от целия цивилизован свят. Не го канят никъде. Едва ли щеше да дойде в БГ, но точно по това време сме председатели на ЕС и той ще дойде да си направи евтиния ПР пред света , за да не го забравят съвсем, а льотчика си мисли че е направил мъдър ход...ти го плюеш той си мисли че дъжд вали...