Борисов за "Враг ли е Москва": Русия ще се цели в нас, има ли война!

Премиерът: Следваме стратегията на НАТО, но и поддържаме дружба с Русия
18 сеп 2017 12:30,
388
Борисов за "Враг ли е Москва": Русия ще се цели в нас, има ли война!
Снимка: архив Булфото

Ако стане война, руските ракети ще са насочени към България. Така премиерът Бойко Борисов коментира присъствието на Москва в списъка със заплахи за страната ни, изготвен от правителството.

За документа се разбра миналата седмица, когато избухнаха и задочни спорове между леви и десни по темата.

Според едните Русия е в обтегнати отношения с НАТО и това ни застрашава, а според други Москва е наш съюзник срещу тероризма и съсед.

"Чух и уважавания от мен Сергей Станишев да говори, че Русия не е наш враг, а в същото време ние сме в НАТО. Това са две изцяло противоречащи като военна доктрина тези. Има държави, които не са в НАТО, преценили са, че ще водят такава политика и няма да бъдат в НАТО. България е в НАТО", коментира Борисов пред bTV.

Още по темата

Той допълни, че във всички изказвания на всички стратези по време на всички срещи на НАТО Русия се сочи за основна заплаха за пакта.

Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг.

"Това е доктрината НАТО. Ако стане война, руските ракети са насочени към България. Те не са насочени само към един фланг, различен от нашия. Тук е проблем, че и Турция е в южното крило на НАТО до нас, а в същото време с основните страни от ЕС тя е в най-тежък конфликт от много години насам. Затова ние много прагматично казваме: "Пази Боже да стане война", каза още министър-председателят.

Той обясни, че затова е настоявал пред НАТО да няма флотилия в Черно море.

"Но в доктрината ни – ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО. В същото време имаме голям интерес руските туристи да посещават България. Вече две години президентът Путин си спазва уговорката, която имаме. Европейският газов хъб "Балкан", за да стане мощен, ни трябва и руска газ, освен азерска, румънска, от нашите "Хан Аспарух" и "Терес", обясни Борисов.

Той обобщи, че когато сме в НАТО, трябва да се водим по стратегията, която отчита заплахите, ако стане война. В същото време той обясни, че България води прагматична дружба с Русия.

"Аз и с Ципрас сега говорих, и с други – догодина по време на нашето председателство, дай Боже и Минският процес да се усили малко – ние трябва да говорим и за махане на санкциите", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
служих като радарчик на ракетно зенитен комплекс ОСА. При едно щабно / стратегическо учение между България и Турция, Турция достигна Казанлък и го срина със земята на 30тата минута от започването на атаката! Годината е 1985г. Аз съм , по книга , разположен на Кара Тепе (който знае каде е това ще разбере) ..нашите 18 машини ОСА бяха размазани в първите 5 минути от старта на обучението ! Та питам тука руско говорещите национални предатели , каква армия сме имали?!?!!? Пулен та...шак!
195
5
 
5
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Направо е ужасно унизително, да се четат тези "умни" мисли на един *** човек. Той казва елементарни неща, с поза че открива едва ли не нова филисофия. Явно за него, елементарното е ново, грандиозно и върха на интелекта му.
194
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само *** ло ум ник може да твърди , че сме нямали армия , 200000 личен състав , танкови брагиди , авиация , колкото техника имаше , 2 пъти повече се съхраняваше и в резерва. Ама да , разбира се нямали сме армия , щото не ви е изгодно да си признаете какви крадци сте и как спечелихте от унищожаването и.
193
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Личи си, че не си бил в армията ни и не знаеш с какво разполагахме преди евреина С. П. да ни вкара в НАТО и да ни принуди да се лишим от възможността да защитаваме родината си...
192
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
държавата изклала малко повече българи от турците е Русия , това е факт и който не иска да вярва е национален предател !
191
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ква армия сме имали бе?! хахах имали сме ...пълна пародия ...треперели турците от нас хахаха боже колко *** народ ! не е истина !
190
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имахме поне армия и оръжив, от които турците трепереха а сега...най-много от смях да ги уморим......Ясно е, че армия не си виждал. Тогавашната армия си беше пълна пародия и посмешище.
189
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 203За партиите си прав , но те не са Българския народ и затова и техния край наближава.
188
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълняваш, остаряваш, погрозняваш, оглупяваш, ....С брезентовата си мушама ли ще се покриеш и скриеш в миша дупка????? Вземи ми си и две мазни фикийки, че никой от свитата ти няма да те потърси, защото изядоха суджука без тебе.
187
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Влизането ни в НАТО тогава беше без реална алтернатива. Русия беше слаба, загубила позиции, много хора още не знаеха какво ни чака и каква тотална измама ще е всичко. Бяхме сами, бедни, с голяма армия обаче, което пречеше на запада. Накараха ни да я нарежем и използваха слабостта на Русия, за да завземат геополитически региона. Ние пък нямахме особено избор. Светът обаче се променя много бързо. НАТО се превръна в силно агресорска организация и разпали войни на много места.
186
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най - големите кланета в България, като изключим ре.за.ците , са извършени от червената армия ! Колкото искате ми говорете , каквото искате ми показвайте !! Баба си отиде от този свят на 95 години преди 4 години . Тя е видяла и Германец и Руснак и казваше така - от Руснаците бягахме и се криехме в горите , идваха , крадяха, изпиваха ни ракията и ни крадяха добитъка ! На нея вярвам , не на вашите измислени теории ! Най - големия враг на България е мародерска Русия!
185
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 182 - И кой ни попита тогава дали искаме да сме в НАТО, че твърдиш тази простотия за болшинството българи?...Че имаше ли партия която да застана на антинатовска позиция? Всички бяха за. Ти защо не гласува за такава партия и защо не сформира антинатовска партия? Сформирал я сега де! Ще спечелиш и ще управляваш до живот. Ако си прав се.Хахаха
184
3
 
14
 
! Отговори
До 199 преди 6 години
***, искаш да кажеш, че новите ти господари с нищо не са по-добри от старите. Съгласен съм, толкова сте плиткоумни, че дори не се усещате. Оти ги ручахме жабетата тогава, като от трън та на глог, нали уж НАТО и новите приятели щяха да са по-добре, не като ония дето 45 години това и онова...Демократи, нам кво си...ко стана а?А и не знам как са ни дресирали, ама за всички кофти неща, които са били, имахме поне армия и оръжив, от които турците трепереха а сега...най-много от смях да ги уморим...
183
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 197 Мноогооо си зле , то и Англия беше в ЕС , ама направиха референдум с въпрос "искате ли да сме в ЕС ?" и се оказа , че не искат . Така става като вкарваш народа си в организации за които не си го питал. ХАХАХАХАХАХА
182
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 188ооо щото турците, англичаните, франсетата и фашовете цветя и рози са ни пращали ..и продължават. В дните на "промени" руският пазар го завзеха турците, които с немските инвестиции запълниха дупката за 0-а време. Сега е горе долу същото, само дето турция е достатъчно укрепнала да произвежда сама... Зъбенето е само щото се настъпват нечий интереси. Мисли ве гербав, мисли
181
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а и те са наясно, че само про-форма сме суверенна държава..Наясно са я, нали те ни дресираха 45 години да сме така.
180
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятно е падението на този все повече изпростяващ и оглупяваш чичка. Гледах го тази сутрин, някъде до половината. Едно и също, елементарни обяснения на сложни световни процеси, видимо затъпял и съвсем отдалечил се от живота на българина. Погледнете само с какви министри се е обградил, а Цецо Цървула обвини Радев, че няма морал, защото се е....развел??? А Суджука семейство и приятели няма, само слуги. Как да го опишем, морален? Това нещастие трябва да се изрита и съди, заедно с цялата шай//ка
179
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да се прави референдум "Искате ли в НАТО"? Та ние сме в него драга ми гаванке. Като не искаш събери ти половин милион бастуна да се подпишат за референдум против. Обаче побързай, защото поради биологични причини червените каскети оредявате. Все по-малко сте на Копринка от година на година.
178
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то много избор не ни остана...така я *** нашите продажници, че щем не щем...Нарязахме си ракетите, които можеха да носят ЯБО и можеха да ни гарантират поне някаква независимост. Нямаме армия. С Русия се скарахме тотално, а и те са наясно, че само про-форма сме суверенна държава, иначе ни управляват от посолства и НПО-та...Наистина ни остана само да се молим да не се сбиват, щото нас ще ни изюркат като *** най-отпред милите ни нови "приятели".
177
3
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
До Анонимен 182 - И кой ни попита тогава дали искаме да сме в НАТО, че твърдиш тази простотия за болшинството българи?