Борисов се хвали: Доходите скочиха! Дойде ли празник – 1 млн. българи се изнасят!

Има стабилност, ръст на икономиката, спад на безработицата, изброи още той
302
Борисов се хвали: Доходите скочиха! Дойде ли празник – 1 млн. българи се изнасят!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се похвали с ръст на икономиката и спад на безработицата при откриването на 73-тия международен панаир в Пловдив.

"40 държави, над 600 фирми с 30% повече площ има на тазгодишния технически панаир в Пловдив", отчете той и допълни, че е показател за икономическата, финансовата и политическата стабилност в страната.

Според него именно тя дава възможност на индустрията да се развива, ръстът на икономиката да гони 4%, безработицата да спадне на 5% и да има огромен фискален резерв, нулева инфлация и бюджетен излишък.

Според него, ако държавниците са умни, всичко ще се развива така, както трябва.

Борисов припомни още, че по данни на Евростат с 11% е нараснал ръстът на доходите от началото на годината.

"А и то си личи, особено като дойде празник, се вижда, че по 1 милион българи се изнасят да почиват навън. Виждате стотиците хиляди автомобили, където се движат", каза още премиерът.

Той отбеляза, че в държавата ни усилено се строи, като се започне от Пловдив до Варна и от Бургас до Русе.

"Огромни пари се дадоха за образование, включително и за Пловдив, за училища и детски градини. Пътят Пловдив – Асеновград се строи, локалите се изграждат, пробивът се движи също добре, по думите на кмета и на областния управител", добави още Бойко Борисов.

Въпреки че разгледа експонатите на панаира, премиерът не преряза лентичката при откриването на изложението, а остави това на министъра на икономиката Емил Караниколов, кмета на Пловдив Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за 27г. се изнесоха 3.5 милиона и не се върнаха!
51
3
 
27
 
! Отговори
риторично преди 6 години
1 милион се изнасят от Сф, не от Бг.Развива се Сф.Доходите растат в Сф.Работни места се откриват в Сф.Безработица няма в Сф.
50
1
 
23
 
! Отговори
АМИ СУДЖУКА? преди 6 години
НЕ МУ ПУКА И ХИЧ И НЕ МУ ДРЕМЕ, ЧЕ СЕ ИЗЛАГА. НАЛИ ВИ КАЗА:"ВИЕ СТЕ ПРОСТИ". ЕТО ЗАТОВА И ЛЪЖЕ И МУ СЕ ХВАЩАТ, ЗАЩОТО СА ПРОСТИ И ЗАЩОТО СА "ЛОШ МАТР'ЯЛ" БОКО ЩЕ ЛЪЖЕ, А ТЕ ЩЕ МУ ВЯРВАТ. ОСТАНАЛОТО ЩЕ СВЪРШАТ МЕДИИТЕ И ЦЕЦО КРАДЕЦО И ЩЕ СИ ГО ИЗБИРАТ, ЗА ДА НИ ДОВЪРШИ.
49
2
 
41
 
! Отговори
мериджейн преди 6 години
Преди десетина дни напуснах работа. Длъжност - Директор. Осигуряваха ме на МРЗ, но иначе чисто получавах 1700 лв. Работата ми беше, не да ръководя хора и да администрирам дейноста, а да успивам 347 мои подчиени, които от 3 месеца е са си получавали мизерните заплати. Казах на собственика, че напускам, защото не отговарям на изискванията за длъжноста. Отговора беше поглед - ?!?!?!?!...Да, казах за тази позиция е нужен психопат, а аз е съм. Толкова за доходите !
48
6
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Преди 89-та магазините бяха пълни с истинско ядене на достъпни цени, от западните стоки се внасяше само най-доброто в корекома и си карахме новите руски лади. Сега в магазина кльопачката е само западен ментак и караме западни трошки, които ни пробутват на високи цени. Това ни дадоха САЩ и демокрацията.
47
1
 
34
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Какво точно направиха те за да се променят нещата? Ето пак след 20 години комисии и една камара пари изразходени за да изберем изтребител, понеже на него не му харесва - хайде отново да почнем процедурата от 0. Да обаче това на всички им показва колко може да се вярва на правителството на България! Инвестициите се сринаха, хората се чудят как да си пазят 2-та лева в джоба, всеки ден - убийства, изнасилвания, побой и какво ли не, а той лудия пак вижда утопия. Приберете го в лудницата вече!
46
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Emigrant Ти кога се роди, кога се научи да пишеш. Ти си гении бе лилипут. Само особен талант може да си представи, че може да се роди или се е раждал по голям мрънкач от банкянския гений. Ами че той освен да режи лентички, да хленчи и да пърди по игрищата, друго не прави. Пардон, ближе анадолски и евро-атлантически ***.
45
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приятел,работещ в НСИ твърди,че София е около 3 милиона, но с приходящите е 3.5 милиона. Като се изнесат 1 милион софиянци към Сърбия и Гърция- сметката на Бойко излиза. Защо не се изнасят хора от Северна България към съседна Румъния например. Там също има какво да се види и купи и доста неща са по-евтини.
44
2
 
18
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 6 години
Велик сте ,другарю Борисов!
43
2
 
22
 
! Отговори
Hahaha преди 6 години
Евалата Тиков ***!!!
42
26
 
7
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Браво на Бойко и на ГЕРБ, ето че вече хората у нас живеят нормално, ходят редовно на почивки в чужбина и на Малдивите, живот ли бе да го опишеш ...Обаче гадните комунисти още продължавата да ни пречат, само им дай да лаят. А ето че ние вървим и се развиваме и живеем все по-добре.
41
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според НСИ българите ходят почивка средно за 2,5 нощувки. От както България премина на евроатлантизъм, освен че населението на България силно обедня, наетите в частния сектор практически нямат отпуска и не ползват болнични, от страх да не изгубят работното си място. Българите използват само почивните дни да отидат някъде на почивка и задръстванията към Гърция се сочат за пример как благоденствува българина.
40
1
 
32
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Боко пак се изказа неподготвен. Истината е, че въпреки него и подобните му има ръст в икономиката. Обаче този ръст не се усеща нито от хората, нито от бизнеса заради техните простотии. И къде тоя видя да се инвестират пари от Бургас до Русе? Нито магистрала Русе-Велико Търново която е планувана от 40 години, нито пътя Русе- Кубрат който обещаха се ремонтира! Навсякъде се вижда, че всичко тъне в разруха. Лампи в градовете несветят, старците се чудят как да се подготвят за зима, а тоя пак бълнува.
39
4
 
35
 
! Отговори
ОТКЪДЕ 1 МИЛИОН? преди 6 години
ЛЪЖЕ, ЛЪЖЕ. ЛЪЖЕ, НЕГОДНИКЪТ. И НАКЪДЕ СЕ ИЗНАСЯТ? НА СЕЛО ДА ОЦЕЛЯВАТ. 3% ОТ БЪЛГАРИТЕ, И ТО ЕДНИ И СЪЩИ СЕ ИЗНАСЯТ В ЧУЖБИНА. А ОСТАНАЛИТЕ 97% СИ СЕДЯТ ДОМА И СИ БРОЯТ СТОТИНКИТЕ. ДРУГИ РАБОТЯТ И В ПОЧИВНИТЕ ДНИ. ТОЯ ЛЪЖЕ, ТА СЕ КЪСА. НО НАЛИ ФЕНОВЕТЕ МУ СА ПРОСТИ, МУ ВЯРВАТ. ОСТАНАЛОТО Е РАБОТА НА ДЕБЕЛО ПЛАТЕНИТЕ МЕДИИ.
38
4
 
11
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 6 години
Не ви е виновен Бойко, а капиталистическият обществено-икономически строй, който сте си избрали.
37
1
 
34
 
! Отговори
Дженко Лондонеро преди 6 години
България - Сомалия на Балканите!
36
19
 
5
 
! Отговори
баба п преди 6 години
браво на Бойко
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това важи за софиянци за останалата част от страната едва ли
34
17
 
4
 
! Отговори
до Гробокопач преди 6 години
Една голяма част от останалите ги мързи дори да дишат! Аз съм меко казано шокиран колко малко от младите хора имат желание да учат и да се борят да се развият и да постигнат нещо в този живот! 8 от 10 души, които попитам защо не запишат да учат нещо и да си изберат нормална професия, ми казват, че няма смисъл! И си продължават с жалването и мрънкането... Човек, ако сам не си помогне няма кой да му помогне! И вече не говорим за пари, защото университети бол!
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако речеш и ти да се ИЗНЕСЕШ и да не се връщаш .........................