БСП-то видя "Кумгейт" и в "Булгартрансгаз"

Столетницата с нови обвинения за кадруване на ГЕРБ
23
БСП-то видя "Кумгейт" и в "Булгартрансгаз"
Снимка: Булфото, архив

След разразилия се скандал в Хасково, добил известност като "Кумгейт", от БСП заявиха, че моделът на управление с роднински и политически обвързаности съществува и в държавните дружества.

Още по темата

Социалистите дадоха пример с дружеството "Булгартрансгаз".

"Този модел съществува не само в община Хасково, а е модел, по който се ръководи цялата държава и в частност - държавните дружества", коментира Атанас Зафиров.

Той посочи, че председателят на управителния съвет на "Булгартрансгаз" Таня Захариева е общински съветник от ГЕРБ и председател на Общинския съвет в Хасково.

Заместник-председателят на Надзорния съвет на дружеството Владимир Митрушев е бивш заместник-кмет на Димитровград, област Хасково, а баща му е общински съветник от ГЕРБ.

И двамата са от Хасково, членове са на партийната организация на ГЕРБ и са предложени и назначени от областния координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев, обясниха от левицата.

Депутатът Иван Иванов коментира, че схемата, наречена "Кумгейт" продължава и в Народното събрание.

Лицето, с което живее изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов е народният представител от ГЕРБ Теодора Георгиева, които са кумове на Александър Ненков и съпругата му Пламена, която работи в отдел "Анализи и международна дейност" на "Булгартрансгаз", посочи той.

По думите му роднинските зависимости не са само на общинско ниво, но се пренасят и в държавните предприятия.

Съпругата на Александър Ненков е подчинена на своя кум Георги Гегов, коментира колегата му Атанас Зафиров.

Помолени да коментират разкритията на ГЕРБ за роднински назначения в Каварна, от БСП посочиха, че ще проверят случая, но в последните години социалистите са в опозиция и няма как да изградят такъв свързан модел отдолу догоре с изпълнителната власт за разпределение на финансови ресурси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Изнесените до сега улики са достатъчни за сезиране на правораздавателните органи и Оставка и провеждане на предсрочни избори докато не сме приели председателството на ЕС.
2
4
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Хехе, колко им е неприятно на редакторите на сайта да пишат срещу ГЕРБ : ))
1
2
 
6
 
! Отговори
ТометоДанчетоМитето преди 6 години
Кумчовълчовците са навсякъде у теритоирията, а Кръстникът на всички кумове, всеки знае кой е.