БСП се ядоса, дава мораториума за новите лекарства на КС

Това било последната надежда на хората с редки болести
14 дек 2017 13:52,
27
БСП  се ядоса, дава мораториума за новите лекарства на КС
Снимка: Булфото, архив

След като мнозинството в парламента преодоля ветото на президента Румен Радев върху бюджета на НЗОК, от БСП обявиха, че ще сезират Конституционния съд заради § 6 от закона.

Още по темата

С текстовете се въвежда мораториум за плащане на нови лекарства и нови дейности от Касата през следващата година за пациенти с онкологични, автоимунни и други тежки заболявания. Очаква се от него Касата да спести около 25 млн. лева, а управляващите и НЗОК уверяват, че пациентите няма да бъдат ощетени.

"От името на ПГ на БСП искаме да обявим, че след отхвърлянето на ветото на президента ние ще дадем §6 от закона за бюджета на НЗОК на Конституционния съд. Считаме, че се отнемат и ограничават основни права на българските граждани - правото на живот", настоя червеният Жельо Бойчев.
 
Той допълни, че правото на здравно осигуряване и гарантиране на безплатно медицинско обслужване е ясно разписано в Конституцията.

"След този унизителен дебат днес, това е последният шанс и надежда за тези хора", заключи Бойчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подведоха я фуражката , ама той пък се вози на самолет ! Следващия път ще го разходят до Дисни парк!Да е жив и здрав и той и първата втора!
6
11
 
15
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
И ние от БСП сме ядосани на Корнелия , ама кой ни пита.Видяхме и възможностите.Зла , злобна и алчна жена , а и много лъже.
5
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не става от летящия москвич, да си уволнява съветниците немедлено
4
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да се удари президента,нищо че хиляди хора ще останат без последната си надежда.Държава,която харчи милиони и милиарди за какво ли не,се инати за 40 милиона за лекарства на онкоболни.Така ще разберете колко им пука на управниците за вас,на които иначе разчитат преди избори.Направете си изводите.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хахахаАбе, Хахо! Ти близки хора нямаш ли, болни не познаваш ли? Нито Радев нито Борисов ме интересуват когато край нас хората умират от комбинацията болест и глупост! Не всичко, за което ти плащат си струва, запомни го! Дано не се наложи да го разбереш по трудния начин!
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкрепям!
1
22
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
На тия не им ли стана ясно, че каквото и вето да слага марионетката им летящия московец, няма да мине