Цветанов: Стига фалшиви новини, онкоболните ще се лекуват

С партньорите във властта били като италианско семейство
Обновена: 17 дек 2017 09:58 | 17 дек 2017 09:52, Александър Попов
207
Цветанов: Стига фалшиви новини, онкоболните ще се лекуват
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Цветан Цветанов определи дебатът в парламента за мораториума върху новите лекарства като безмислен.

"Никога не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни. Хората останаха в едно заблуждение от фалшивите новини на БСП, които се заиграха със страховете на хората", заяви Цветанов пред Нова тв.

Още по темата

Той допълни, че бюджетът на НЗОК за 2018 г. ще бъде с 407 милиона повече.

"Общият бюджет за НЗОК ще е 3 милиарда и 800 милиона лева, а общият бюджет за здравеопазване – 4 милиарда и 700 милиона лева", заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ. По думите му 300 милиона отиват за онкоболните, а 70% от парите са за иновативни лекарства.

"Трябва да има някаква система, която да ограничи неразумното изразходване на средства. Ние не сме убийци. Всеки има близък човек, засегнат от това тежко заболяване. Но за мен е важно да има техника, профилактика, да се поставя точната диагноза - говоря за цялостния комплекс от здравеопазване. Освен това ние не знаем какъв е ефектът от тези лекарства. В Румъния има 6-годишен мораториум”, заяви Цветанов.

Той засегна и другата гореща тема от седмицата, която провокира съмнения дали има раздор сред управляващите - строителството на втори кабинков лифт в Банско.

"Малко заприличахме на италианско семейство - има шумни спорове, но проблем няма. Има единна позиция, че втори лифт на Банско трябва да се прави", заяви Цветан Цветанов и допълни, че решението ще стане ясно на 28 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
21
 
3
 
! Отговори
гневен преди 6 години
България в момента е в условията на психологическа война. От едната страна са народа и правителството, а от другата-приватизаторката и крадливата и лъжливата и партия, барабар с беквокалите и и президента, който се изживява като лидер на политическа партия. Тези които обявиха войната искат да ни върнат отнова към комунизма и да ни вкарат в орбитата на Русия въпреки, че те вече са капиталисти. Умело използват страховете на хората, лъжат ги, като непрекъсната пускат фалшиви новини. Съботират европ
66
2
 
11
 
! Отговори
маке преди 6 години
шок и ужас навън паднаха първите снежинки а никой не ги събира хора помагайте
65
1
 
13
 
! Отговори
Уаууууу преди 6 години
Един зъб вече 4 год не могат да го излекуват.Пари за лекари бол, а пари за технологии ?Абе , смешници... Всички ще мрем в болка и мъка. Нашите лекари са жив зян. Искат пари много, но ако проблема е малко по-сложен веднага се вижда резултата.Медуцински факултет - корупция, роднини, мързел!!!РАК? Нека Ви кажа нещо за РАК. Колкото повече пари се дават за РАК , толкова повече болните ще се увеличават. Вижте статистикта , ако не вярвате.Просто не ставаме за КАПИТАЛИЗЪМ!Скоро всичко ще си на
64
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новина в която се съобщава, че този кривоглав *** е пукнсл, или гуруто му, Суджук паша, ще ме хвърли в делириум тременс. Ще празнувам с дни, ще черпя приятелите и ше гледам мишоците от Шайката как ще бягат или признават, че за всичко е виновен Той или Този, защото са изпълнявали заповеди. Ще хвърлят партийните билети, ще бягат в чужбина, защото на година крадат около 10 милуярда. Ще има ресто, няма начин. Да ги няма тези убийци и България ще дръпне напред, ще въздъхне, защото днес е смазана.
63
3
 
18
 
! Отговори
Иван Вазов преди 6 години
Дядо Коледа, кажи ми,че не мога да реша -ток ли да платя таз Зима,или скъпата вода ?Дядо Коледа, помагай,в дните тежки в трудно време,че не мога да крада,Дявол да го вземе.Със внимание очаквам,този на-съдбовен час,де със сметки ще сурвака,герберския дядо Мраз.
62
2
 
22
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
Да СтранджатаПо-добре брой, колко пъти хората изричат Боко Тиквата,защото той пак даде заден.
61
0
 
28
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Така ли се спира краденето от касата?С наливане на още 500 милиона?ухаа!
60
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** била крадла, е колко да е откраднала- само някакви си 50 000 000 $, а я вижте агент Гоце е вече милиардер, агента на ДС и КГБ другаря Костов има над 600 000 000, агента на КГБ другаря Гергов 500 000 000 и още знайни и незнайни мултимилионери на олигахическата партия БСП, обаче с електорат бедни червени бабички, е тук е най-големия абсурд на прехода ни от социализъм към червен капитализъм!
59
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насилих се да го слушам този *** тази сутрин. Наистина е ***! За какво има българите, за наивници ли? Всичко било в името на човека, за човека, за болния човек. Само че този човек, онко болния, намалява в геометрична прогресия. Радев е прав, Суджуците отнеха и надеждата, в името да не се краде от ЗК. А кой ръководи ЗК, Суджуклиите. Кой прехвърли 2 МИЛИЯРДА в бюджета по времето на Б 1? Преди време Бснкянският *** каза, че пенсионерите му изяждали бюджета. И вече трепе не само тях.
58
25
 
6
 
! Отговори
До анонимен преди 6 години
Стига с тая Корнелия , Тая още ли не е в затвора ,- изкраде държавните предприятия , не иска да се прави ревизия на престъпната приватизация , а говори за корупция. Всички от висшият съвет на бесепето са социални милионери, някои и милиардери , асе правят , че защитават бедните ионеправданите. КАКВА НАГЛОСТ!
57
4
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Корнелия Нинова е бъдещия премиер на България, тя ще натика всички крадливи гербери в затворите................освен това крадците реформатори,СДС, ДСБ - също в затворите.Както и крадците в БСП като Георги Гергов.
56
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А бе 58Ще изчакаме Нинова да влезе в затвора , след нея Овчаров , след тях всичките от Позитано 20 .
55
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шестоапартаментовият интелект отново ръси глупотевини. Само дето пропуснА да каже нещо за молекулите. Баси и *** дето се напъват да ни управляват.
54
3
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До ПеняКорнелия Нинова и да е крала, си остава една аматьорка, не може да сравни с професионалните крадци, лъжци и манипулатори от ГЕРБ.
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропадняците откраднаха и парите на онкоболните пълни *** егати и племето долно
52
18
 
6
 
! Отговори
Драги преди 6 години
Пенсионери др. Корнелия Нинова окраде целия Техноимпекс и сега най-нагло заявява, ами съдете ме ако можете. Ще я осъдят толкова - колкото осъдиха Масларова с нейните 4.5 млн. Нинова се опитва да окраде всички пенсионери.
51
23
 
4
 
! Отговори
агент Боярищник преди 6 години
Радев е вербуван от руските служби малко след като става ясно че е определен да отиде на обучение в САЩ по линията на НАТО. Още тогава Решетников изпълнява задачата да привлече като агент на руснаците и за това после привиква *** и нарежда да работят за издигането на кандидатурата Грипена за президент. И не само за пари, но и след нареждане от Масква, фърчипатков лобира за Грипен за да прецакат американците и да не вземем техните самолети!
50
4
 
23
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Цецо,що не си в затвора,където ти е мястото?(Риторичен въпрос)
49
1
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
На този корифеи интелекта му стига да научи 16 тактовото упражнение и капацитета се запълва.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След няколко години Динко ще стане премиер и ще измести борисов от поста. Ще ударим дъното. Може да очакваме Сузанита да стане първата жена президент в България.